Najlepsze składy FF 7, 8 i 9(zbiorczy temat)
Moderator: Moderatorzy
Jeśli chodzi o FFVII (bo tylko w to jak na razie grałam) to najbardziej leży mi Vincent.I limity mi odpowiadają, i gostek zawsze ma akurat odpowiednie jak dla mnie sploty w broniach...Jakoś mi tak wygodnie mi się nim kieruje :D A tak to cóż: staram się regularnie zmieniać składy i tylko Cait Sith jest najbardziej poszkodowany 

Próbowałam nim kiedyś grać, ale zbyt mnie wkurzał limit (akurat grałam z wrogami, których leczyłYui-chan pisze: to najbardziej leży mi Vincent

"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
No, pod względem limitów, to w momencie kiedy zdobywamy Vincenta, należą do najbardziej wartościowych w grze :] Podwaja się HP i i damage jest bardzo duży. tylko poźniej tracą one na wartości... 

Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...
Run and run and cling to life...
Run and run and cling to life...
Wlaśnei ze względu na swoje limity, Vincent wiele traci. Co z tego, że ma dosć silne ataki, podczas, gdy podczas walki z Weaponami potrafi denerwować, bo nei potrafisz go kontrolować
Zmarnowali trochę tę postać
(mimo wszystko miałam go non-stop w druzynie :D)

(mimo wszystko miałam go non-stop w druzynie :D)
Szkoda, że posiada tak mało limitów i często jest odtrącany. Za specjalnie nie przepadam za slotami, toteż nie używam go tak często, jak neiktórych postaci.Yui-chan pisze:tylko Cait Sith jest najbardziej poszkodowany Rolling Eyes
A mi sie właśnie podobają limity Vincenta,to taka mała odskocznia od reszty postaći,takie urozmajicenie.U pozoztsałych wybierasz limit i ciach,kolejny limit i ciach itd.Faris pisze:Wlaśnei ze względu na swoje limity, Vincent wiele traci
Lubie sobie puscic Vina na ataka,a reszta kradnie,atakuje i leczy a Vin......dalej atak :D
FF XII W trakcie katowania
- I am Vincent
- Kupo!
Ja w każdym finalu mam taką małą manię, że wybieram skład który mi się najbardziej podoba, i dlatego w FF7 mój skład jest następujący:
Cloud-się rozumie
Cid-za charakter
Vincent-Ca załokształt, dla mnie chyba najlepsza postać jaką wymyślił sqare!
A co do FF8 to:
Sqall
Rinoa
Irvine
Cloud-się rozumie
Cid-za charakter
Vincent-Ca załokształt, dla mnie chyba najlepsza postać jaką wymyślił sqare!
A co do FF8 to:
Sqall
Rinoa
Irvine
Basista szuka kapeli, może to właśnie Buźka będzie ze mną grał!!!
nie ma sie czym chwalic, ale wrocilem sobie niedawno do FF VIII i po raz pierwszy zmierzylem sie z Omegą, prawie nieprzygotowany(korzystalem troche oczywiscie z kryptowego poradnika, swietny jest), a udalo sie za pierwszym podejsciem, nie wiem jak mi sie to udalo, zwazywszy na to, ze (Sklad Rinoa/Squall/Irvine) nie mialem hero ani tym bardziej holy war, ani razu nie wyszedl mi Rinoą invincible moon, a squallowi tylko raz lion heart (na dziesiatki prob, rinoa to samo), w dodatku raz rzucilem na omege protect, a i przybyl gilgamesh i co zrobil? ExcaliPOOR :D. Po prostu bylem pewien ze przegram, ledwo przezywalem Terra Brake no ale jakims cudem sie udalo, a jakie bylo moje zdziwienie gdy padla: "CO?! JUZ?!" myslalem ze znacznie dluzej mi zajmie
.
Klik

Klik

FF8 -
Squall (Lion heart - ok180tyś hp)
Irvine (Hyper shot - ok 60tyś hp)
Zell - (atak góra dół - lewo prawo przez 5 sec - ok 150tyś przez 11 sec ok.400tyś)
Wierzcie lub nie ...ja tym squadem rozwaliłem Omegę przed puszczeniem pierwszego Megmio Flame(atak zabierający 9998 hp) ...kolo padł w ok.7-8min
...odnosnie łatwego przejścia Omegi ... wystarczy dwum postacia założyć defend i stosować przed Terra Break(kazdy atak będzie zbierał 0 ) ...w sumie Omega jest jednym z najłatwiejszych bossów w FF8 ... bo kazdy atak wykonuje po koleji ...Już Ultima Weapon jest trudniejszy bo potrafi 3xpod rząd zaatakować Light Pilar'em...
Squall (Lion heart - ok180tyś hp)
Irvine (Hyper shot - ok 60tyś hp)
Zell - (atak góra dół - lewo prawo przez 5 sec - ok 150tyś przez 11 sec ok.400tyś)
Wierzcie lub nie ...ja tym squadem rozwaliłem Omegę przed puszczeniem pierwszego Megmio Flame(atak zabierający 9998 hp) ...kolo padł w ok.7-8min

...odnosnie łatwego przejścia Omegi ... wystarczy dwum postacia założyć defend i stosować przed Terra Break(kazdy atak będzie zbierał 0 ) ...w sumie Omega jest jednym z najłatwiejszych bossów w FF8 ... bo kazdy atak wykonuje po koleji ...Już Ultima Weapon jest trudniejszy bo potrafi 3xpod rząd zaatakować Light Pilar'em...