Advent Children

Jedna z najsłynnieszych części serii Final Fantasy, która doczekała się wielu rozszerzeń w postaci gier i filmów.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Niech ktoś tylko zdradzi jakiś szczegół, a jest u mnie na minusie do końca życie :wink:

FFVII AC jest tak wyczekiwanym przeze mnie filmem, że koniecznie muszę zdobyc oryginał i dopiero wtedy obejrzeć. Zresztą i tak tyle na niego czekałam, że mogę przetrzymać jeszcze trochę. Najwyżej pozazdroszczę tym, którzy już mają AC w swoich rękach ;)
Mam wrażenie, że trailery i tak sporo zdradziły, wiec neich kawałek filmu pozostanie niespodzianką ;)
ramalash

Post autor: ramalash »

Ale tifa wyglada jakby byla niepelnosprytna xD
Myr

Post autor: Myr »

Szczena mi opadla poczynając na intrze, a na outrze koncząc.
Oryginal musze kupic obowiązkowo ;)
Wakizashi

Post autor: Wakizashi »

Myr pisze:Szczena mi opadla poczynając na intrze, a na outrze koncząc.
Oryginal musze kupic obowiązkowo
Masz rację, Myr. Do tego sceny walk wyglądają tak genialnie... Zobaczyłem już trailera i nie wytrzymuje! Ale w sumie, jeśli w AC pojawi się w Polskich kinach, to ja jestem święty. Szara rzeczywistość. Nic nie poradzisz. Eh, jednak może się kiedyś go kupi(tutaj znowu cena)... :?
Nie wiem już co myśleć
Myr

Nawet nie chodzi tylko o walke... ogolnie klimat film trzyma genialny.
Postarali sie panowie ze Square tym razem :)
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Post autor: Krzysiek2099 »

Niewiem jak tu się robi spoilery ale napiszę na biało:

Kod: Zaznacz cały

Jak dla mnie to za mało magii a za dużo latania było. Cloud miał tyle kulek Materii a chyba żadnej przy sobie nie nosił. Ale były Limity: Omnislash wygląda kapitalnie. Postacie wyglądają tak jak chciałem. Niesamowicie pokazane wejście Vincenta w Forgoten Capital (normalnie Spawn). Midgar normalnie jak w grze.
EDIT: Dzięki Krakers. Teraz będę pamiętał.
Ostatnio zmieniony wt 13 wrz, 2005 18:39 przez Krzysiek2099, łącznie zmieniany 2 razy.
"FFXI": RAMUH: Krzysiek SAM75/ THF50/ WAR46/ NIN44/ PLD,BLM,RNG20/ DRK19/ MNK16/ RDM,WHM10
Leathercraft 7, Goldsmithing 11, Smithing 2, Fishing 15
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Krakers jak już przerabiałeś mi posta (dzięki za to) to zostawiłeś Spoiler na początku. Ok. Sam to usunąłem. Poza tym nie przeglądam całego forum tylko wybrane tematy z tych co są nowe posty. Sorki za kłopot.

Co do filmu to czekam na polskie napisy. Mam angielskie ale nie wszystko czaję. Mam nadzieję, że tłumaczył będzie jakiś fachowiec od FF7, gdyż jak zacznie to tłumaczyć jakiś Lingwista i jak mi zamieni Lifestream na Strumień Życia albo Życiodajny Strumień to zabiję.
"FFXI": RAMUH: Krzysiek SAM75/ THF50/ WAR46/ NIN44/ PLD,BLM,RNG20/ DRK19/ MNK16/ RDM,WHM10
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

że trailery i tak sporo zdradziły, wiec neich kawałek filmu pozostanie niespodzianką
A tu się zdziwisz, wiekszości trailerowych kawałków nie ma w filmie.

Film jest niesamowity - FF VII to mój pierwszy final, który wg mnie jest najlepszą częścią. Cieszyłem się jak głupi jak ogladałem ten film. Świetnie wykonany, dużo akcji - czekam na amerykański dubbing.

Radzę ludziom którzy mają zamiar ogladać film bez napisów (czyli tym mojego pokroju) aby poczytali sobie nieco raportów z festiwalu w wenecji - rozwiewa nieco wątpliwości odnośnie fabuły.

Latania rzeczywiście sporo, spodziewalem sie nieco bardziej "naziemnych" starć, ale to nadaje filmowi swój niepowtarzalny klimat i nie moge powiedzieć że jestem zawiedziony. Jak dla mnie za malo dialogów w wykonaniu Red'a (naliczylem 1 wypowiedź ^^)
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Dante pisze:czekam na amerykański dubbing.
Najgorsze co może być to amerykański dubbing >.<

Dante pisze:Radzę ludziom którzy mają zamiar ogladać film bez napisów
A sa masochisci? O.o''

Ja poczekam na wersję dvd...z polskimi napisami...wtedy sobie kupię sushi, siądę na kanapie i obejrzę. Ćwiczenie silnej woli, zeby nie sciągnać. Heh maniacy, cierpliwości nie macie za grosz.
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Dante pisze:

Latania rzeczywiście sporo, spodziewalem sie nieco bardziej "naziemnych" starć, ale to nadaje filmowi swój niepowtarzalny klimat i nie moge powiedzieć że jestem zawiedziony. Jak dla mnie za malo dialogów w wykonaniu Red'a &#40;naliczylem 1 wypowiedź ^^&#41;
Nie zapominaj o GRRRRRRR na początku filmu :D Ale można ją traktowac jako monolog.
Ostatnio zmieniony wt 13 wrz, 2005 18:51 przez Krzysiek2099, łącznie zmieniany 1 raz.
Knorr

Post autor: Knorr »

Szok :D, wszyscy tutaj sa tacy przeciwni sciaganiu ripow z netu, a jak wychodzi AC to pol krypty ogladalo film :D (przy ogladaniu na samym poczatku odpadlem widzac "tlumaczenie - Krakers" :D)
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Knorr pisze:Szok :D, wszyscy tutaj sa tacy przeciwni sciaganiu ripow z netu, a jak wychodzi AC to pol krypty ogladalo film :D (przy ogladaniu na samym poczatku odpadlem widzac "tlumaczenie - Krakers" :D)
Musisz najpierw skumać różnicę: nikt nie podał żadnych linków to ripów i nikt nie prosił o takie linki. Także niemasz prawa nikogo posądzać o piractwo. Może pół Krypty ma film z Azji. Niemasz dowodów, że tak nie jest. Także nikt tu piractwa nie propaguje (w każdym bądź razie nikt oficjalnie).
Myr

Podobala mi sie zgodnosc z oryginalem, limity itp. szczegolnie - myslalem ze o takich rzeczach zapomną. Szkoda tylko, ze fabula w sumie nieco plytka i moim zdaniem poltorej godziny to zdecydowanie za malo zeby wszystko wyjasnic. Poza tym dla fanow ff jak my nie ma wiekszego problemu ze zrozumieniem o co biega, a nowi ktorzy od AC zaczynają praktycznie nic nie skumają, niby wyjasnienie na poczatku jako takie jest, ale wlasnie- jako takie. Ja mialem angielskie napisy ale nie byly jakies tragiczne, jak gosc jakas gafe strzelil to i tak kumalem co chcial napisac ;p. Z napisowow korzystalem &#91;URL=http&#58;//s30.yousendit.com/d.aspx?id=3N8J8SS9S4BTW0KIEAUQ56REBG&#93;tych&#91;/URL&#93; .
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Coco pisze:acha, i jeszcze zeby to wszystko wyszlo tez w dziurze zwanej koszalinem, bo z regoly wszystko dzieje sie w warszawie albo wroclawiu
w polsce wysylka to nie problem :)

Krakers pisze:A co u Squalla?!
hmm..to byloby ostatnie pytanei jakie bym dala sorry..przedostatnie..ostatnie byloby co u tidusa ;)

Ivy pisze:Czy już wiadomo coś o werjach językowych, jakie trafią do Europy?
nie wiadomo o dacie w usa co dopiero o wersji w europe

Knorr pisze:Szok n, wszyscy tutaj sa tacy przeciwni sciaganiu ripow z netu, a jak wychodzi AC to pol krypty ogladalo film
tez mnei to smieszy,moje posty z Leo zostaly usuniete a tu juz i tak co poniektorzy obejrzeli...whatever

Krzysiek2099 pisze:Może pół Krypty ma film z Azji.
tyle ze oficjlana premiera jest dzisiaj

Myr pisze:a nowi ktorzy od AC zaczynają praktycznie nic nie skumają, niby wyjasnienie na poczatku jako takie jest, ale wlasnie- jako takie
ac od poczatku bylo wyraznie zaznaczane jako SEQUEL wiec to problem tych osob,a nie SE
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

tyle ze oficjlana premiera jest dzisiaj
Z przedstawicielami square jestem na "ty" - daty premiery mnie w zaden sposób nie ograniczają ^^

Obejrzałem ten film już 3 raz bez przewijania - to się chyba nigdy nie znudzi, cóż za niesamowite dzieło sztuki...

Odnośnie amerykańskiego dubbingu - jeszcze się jak dotąd nie zawiodłem, wręcz przeciwnie, ciekaw jestem jak spiszą się tym razem więc nie pozostaje mi nic innego jak wyczekiwać.
Nie zapominaj o GRRRRRRR na początku filmu
Nom, w specyficznych momentach da się słyszeć także odgłos przypominający w wydźwięku coś jakby sapanie - cool :P
A sa masochisci? O.o''
Nie tyle masohiści co napaleni fanatycy - nie widziałaś mnie jak oglądałem ten film :D Heh idę odpalić teraz z napisami krakersa ^^
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy VII”