Horrory

Wszystko związane z kinem; nowości, dobre filmy, aktorzy.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Boni pisze:to czemu w wersji TV jest streszczenie Ju on jedynki? Chyba że to w dwójce streszczają, hmm ?
zle zrozumiales ;) w ju on curse 2 jest pol godzinne streszczenie ju on curse 1,pewno dlatego ze 2 powstala troche pozniej i muusieli przypomniec? hmm...

/curse byly pierwsze pozniej grudge/

Boni pisze:e, z tym całym kolonelem?
XD kolonel ^^

swoja droga zdrada to chyab nie dobre slowo,bo to byla tylko jednostronna milosc....
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Garnet pisze: swoja droga zdrada to chyab nie dobre slowo,bo to byla tylko jednostronna milosc....
Hm, tak czy owak trochę nie rozumiem ostatnich dwóch kobiet, z których jedna za drugą do domu pobiegła. One były jakoś związane z tamtą rodzina? Może chodziło o jakiegoś chłopca co do szkoły nie chodził?
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

hhmm..ostatnich dwoch? ostatnia to chyba byla nasza glowna bohaterka z poczatku filmu...

chyba ze mowisz o uczennicach,one po prostu wybraly sie tam zeby sprawdzic czy tam straszy etc-jedna z nich byla ta corka 'kolonela' :]

..jesli dobrze pamietam:]

ja sobie wczoraj zobaczylam,dla odmiany^^ amerykanski horrorek DEAD END
bardzo pozytywnie sie zaskoczylam! zreszta slyszalam duzo pochwal o nim..i slusznie!
film rozgrywa sie noca i tylko w lesnej sceneri,ale to wcale nie nudzi,wrecz przeciwnie,caly czas jest napiecie:)
a o czym opowiada...rodiznka jedzie na wigilie do babci,ale tym razem pojechali na skroty....pozniej beda zalowac tej decyzji :]

a te zakonczenie....^^

ja ze swojej strony polecam :) -perelka wsrod tych amerykanischow :wink:
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

No ja właśnie obejrzałem Ju on Curse (hm, a to dzięki komu? :D ). Cóż. Muszę przyznać że fajnie się oglądało :D Co prawda nieco krótki ale robi wrażenie, heh koty były niezłe. Swoją drogą the grudge amerykański chyba więcej czerpał z ju ona z TV niż tego kinowego :] Hm, polecam ;]

Garnet pisze:hhmm..ostatnich dwoch? ostatnia to chyba byla nasza glowna bohaterka z poczatku filmu...
Hm,eeeee.... Ja po obejrzeniu tylu ju onów mam wrażenie że w tej chacie w ciągu 2, 3 lat mieszkało z dwadzieścia albo i więcej osób :lol: XD
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

taaa...no ciekawe od kogo :] pewno od swietego mikolaja :]
/nawet jaka ladna dedykacje dla Ciebie napisal :]/

a jak sie podobala scena 'bez pewnej czesci czaszki'? XDD

wlasciwie to grudge nie nalezy uwazac za kontyujacje curse bo tam historia troche inaczej jest przedtswiona,wiec najlepiej nie mieszac tych filmow^^

a z dwadziescia osob...:]
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Właśnie widziałem Ju ona drugą cześć TV. Hm, trochę mnie irytował fakt że połowa filmu to poprzedni film, ale oprócz tego mogło nawet być :D Ale pierwszy odcinek miał więcej akcji (co wynika z tego że nic sie nie powtarzało....... te 33 minuty.... ojoj). No, ale muszę przyznać że jedna rzecz mnie rozwaliła.

Kod: Zaznacz cały

PATELNIA!!!! 
Rozwaliło mnie to totalnie XD No a tak to jeszcze dziwne było że dużo pań Kayako się porobiło :D Pewno to znaczy, że nie tylko Kayako w gniewie umarła czy jakoś tak. ;)

Garnet pisze: a jak sie podobala scena 'bez pewnej czesci czaszki'? XDD
Straszna :P Heh, nawet krwi sporo było :] Tylko jakiś dziwny język był :lol:

Garnet pisze:taaa...no ciekawe od kogo :] pewno od swietego mikolaja :]
/nawet jaka ladna dedykacje dla Ciebie napisal :]/
Skoro latem zrobił super niespodziankę, to co na gwiazdkę przyszykuje :P

Ps. GoGo, znowu będziesz kasować? rotfl

[ Dodano: Nie 11 Wrz, 2005 ]
Aha, dziś whispering corridor muszę jakoś w końcu obejrzeć a przy moim PC będzie ciężko :lol: :wink:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:Rozwaliło mnie to totalnie XD No a tak to jeszcze dziwne było że dużo pań Kayako się porobiło n Pewno to znaczy, że nie tylko Kayako w gniewie umarła czy jakoś tak.
heh,no akcja fajna :)

po prostu jej duch-kayako, wstepowal w inne kobiety /i to ona tylko umarla tak,po prostu jej duch nawiedzil tamta pania^^ zeby dokonala zemstyXD/

Boni pisze:Heh, nawet krwi sporo było :] Tylko jakiś dziwny język był
^^ jedna z lepszych scen w horrorach :lol:

Boni pisze:to co na gwiazdkę przyszykuje
:] gorzej jak bedzie niegrzeczny i mikolaj nie doczeka sie zaplaty ;]

WS :) ja juz czekam na 2 i 3 czesc..grr...

swoja droga na wschodzie krolouje teraz The Maid-tajski horrorek...mhhm..obejrzaloby sie :]

hmm....
Bracia Pang (twórcy The Eye) rozpoczęli zdjęcia do nowego, już amerykańskiego filmu formalnie nazwanym "Scarecrow". Scenariusz został napisany przez Todda Farmera i Stuarta Beattie. W filmie zagrają: Kristen Stewart, Dylan McDermott, Penelope Ann Miller oraz John Corbett. Historia ma opowiadać o losach rodziny Solomonów., którzy przeprowadzają się na wieś, aby uciec od zgiełku miejskiego życia. Zakładają farmę słoneczników. Jednak przerażająca ciemność nawiedza farmę Solomonów, a rodziną w tym czasie zaczynają targać podejrzenia, wściekłość i morderstwo....
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Garnet pisze:Zakładają farmę słoneczników. Jednak przerażająca ciemność nawiedza farmę Solomonów, a rodziną w tym czasie zaczynają targać podejrzenia, wściekłość i morderstwo....
Perfidnie zżynają od Kinga. U niego zaćmienie budziwo mordercze instynkty. Już ich nie lubię.

Garnet pisze: WS
co to?
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:Już ich nie lubię.
o...pewno sa bardzo smutni Xd

Boni pisze:co to?
ech mialo byc wc :D < fajny skrot :D > czyli whispering corridors ^^

aha ne pisalam tego wczesniej,Manson ma zagrac w niejakim horrorku 'Rise' z lucy liu ...hmmm :D :D
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Serio czekasz na WC 2 i 3 część?? tzn. jakim sensie?
Ja właśnie widziałem ten film i raczej to jest jakiś obyczajowy dramat niż horror ale mniejsza o to. Fabuła jest dla mnie trudna do sklejenia a to głównie za sprawą dziwacznych imion i niektórych uczennic które wyglądają prawie identycznie.... Jako że mój zmysł rozróżniania japończyków nieco się wyostrzył to w tym przypadku nie zdał egzaminu. A samo zakończenie że tak powiem wolałbym ażeby było dopełnieniem fatum. Chyba wiadomo co mam na myśli :>

Ps. Hm, ten nożyk dziwny był :d
pss. Jeden z lepszych plusów jest taki, że bohaterowie długo umierali.
Psss. Ten film wystraszył mnie swoją koncepcją, gdyż mam w głowie historię którą mam zamiar przełożyć na papier, i rzecz właśnie dzieje się w szkole. Na szczęście moja historyjka jest inna i nie ukrywam że ciekawsza :lol:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:Jako że mój zmysł rozróżniania japończyków nieco się wyostrzył to w tym przypadku nie zdał egzaminu
i nie mogl zdac bo film jets produkcji koreanskiej ;]
/nie lubie jak ludzie nie rozrozniaja japonczykow od koreanczykow,chinczykow :D-albo nawet po napisach nie poznaja:]/

Boni pisze:jakim sensie?
doslownym:]

Boni pisze:abuła jest dla mnie trudna do sklejenia a to głównie za sprawą dziwacznych imion i niektórych uczennic które wyglądają prawie identycznie
jakby co napisz pozniej na gg co tam bylo takiego trudnego:]

jako ze z korei malo mamy horrorkow,jako tako,ja ten polecam,zawsze cos :)

ostatnio czytalam duzo dobrego o Phone...zobaczyloby sie :)/ktokolwiek widzial tutaj?
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Garnet pisze:ostatnio czytalam duzo dobrego o Phone
Ps. Mam wrażenie że to coś na wzór Shuttera. Kolejny motyw wyciśnięty do ostatniej kropli.... w morzu potrzeb.

Garnet pisze: jako ze z korei malo mamy horrorkow,jako tako,ja ten polecam,zawsze cos
Hm, Tale jest z Korei chyba, shuter może też?

Garnet pisze:/nie lubie jak ludzie nie rozrozniaja japonczykow od koreanczykow,chinczykow n-albo nawet po napisach nie poznaja:]/
No dwie panie tam wyglądały prawie identycznie. Dwie stroiły te swoje spojrzenia: "Chodź kotku, pogłaszczę Cię moim kolczastym pejczem a potem opalę w piekarniku... I schrupię..."
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Właśnie kupiłam w "Na Żywo" Ju-On "Klątwa 2" i nie jest to film, który wcześniej oglądałam jako Ju-On 2. Co to jest dokładnie za film, bo się pogubiłam? :lol:
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

To jest druga część japońaskiego ju ona, który był w kinach. Ty mogłaś obejrzeć wersję TV prawdopodobnie ;)

Heh, mnie nie stać na ju ona 2 teraz -_-'
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Boni pisze:To jest druga część japońaskiego ju ona, który był w kinach. Ty mogłaś obejrzeć wersję TV prawdopodobnie n
Nie - to, co oglądałam wcześniej, to była wersja kinowa, ta jest prędzej telewizyjna..tak myślę ;)

Poplątali.... :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kino”