Potwory w FF - najsilniejsze, najdziwniejsze i reszta

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Marbec

Post autor: Marbec »

Mnie osobiście w FFX najbardziej irytował Demonolith, zwłaszcza, jak wystepował parami. Co prawda w późniejszej fazie gry starczały dwa, trzy ataki, ale na początku zwiedzania Omega Ruins się zmagałem, oj zmagałem się...

A co do Malboro i Greater Malboro - prościzna, wystarczy byle jaki aeon Yuny, nawet już na Calm Lands, byle by umiał się leczyć, i nie ma żadnego problemu.

A co do dark Aeonów - jak grałem za pierwszym razem, to je ominąłem, dopiero teraz gram nieco dokłądniej, więc szykuje się sporo niezłej zabawy :)
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Marbec pisze:prościzna, wystarczy byle jaki aeon Yuny,
Pod warunkiem,że w Omega Ruins masz first strike, bo Great Malboro ma ambushed i od razu rzuca Bad Breath.. Ale z odpowiednią ilością HP nawet Bad Breath nie robi wielkiego spustoszenia - ribbon jest zbędny, bo Confuse/Berserk nie trwa długo. Na początku jednak potworki są koszmarne - postacie po 4 tys HP, po rzuceniu bio giną w dwóch turach, albo same się tną w Confuse :/ W zbroje z pojedynczymi ochronami statusowymi sie nigdy nie bawię, no szkoda mi czasu.

Odblokowałam dziś Catastrophe - walka do bólu schematyczna - potwór nie padł jednak po setnym chyba limicie (nie ta siła rażenia) znudziło mi się i wyłączyłam grę XD Jednak pakowanie postaci bywa czasochłonne, nawet w Omega Ruins..
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Ivy pisze:bo Confuse/Berserk nie trwa długo.
No ale Confusion może znacznie przetrzebić szeregi drużyny :] za to berserk to bardzo fajna rzecz jest, całkiem przydatna :>
Ivy pisze:potwór nie padł jednak po setnym chyba limicie
Yuna + Anima = Armageddon XD Oblivion jest dobry na wszystko, na to po prostu nie ma siły :] O ile dobrze pamiętam, to Catastrophe to ten co sie rozwijał, to taki znowu trudny nie był... Ale miał taki jeden atak na całą drużynę, stosunkowo mocny :]
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Izrail pisze:Yuna + Anima = Armageddon XD Oblivion jest dobry na wszystko, na to po prostu nie ma siły :] O ile dobrze pamiętam, to Catastrophe to ten co sie rozwijał, to taki znowu trudny nie był... Ale miał taki jeden atak na całą drużynę, stosunkowo mocny :]
Catastrophe rzuca na aeona curse, więc nie da się nawalać oblivionem ;) Nie jest trudny, ale czasochłonny, a ten atak na całą drużynę to pikuś, bo pojawia się zawsze w odstępie 4 kolejek, kiedy już cała drużyna ma założone Auto-Life.. Tylko że ma sporo punktów życia i bez odpowiedniej siły rażenia walka jest zwyczajnie nudna :]

Nienawidzę za to magic potów - nigdy jeszcze nie dobrnęłam do ostatniego oka, bo nawalam cokolwiek, byle już to badziewie zniknęło mi z pola walki :lol:
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Taaaaaak, do tych małych ufoków też się zraziłem zaraz podczas pierwszej wizyty w Cavern of Stolen Fayth :] Prawdopodobnie dlatego, że mi o mało co drużyny tłumok mały nie rozwalił :]
Ivy pisze:Catastrophe rzuca na aeona curse, więc nie da się nawalać oblivionem
No, ale jak Aeon będzie miał ruch wcześniej to mówimy panu katastrofie "papa" :]

Z Areny nienawidze Greater Sphere. Strasznie wkurzający potwór :/
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Wygląda na tyle głupio że jak o nim pomyślę to grać mi się odechciewa. I ten counter klockowaty na wszystkich. :roll: E, i tak nie mam powerowych postaci ;)
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Izrail pisze:No, ale jak Aeon będzie miał ruch wcześniej to mówimy panu katastrofie "papa" :]
Pan katastrofa ma ok 2,5 mln HP, więc i oblivion go nie zabije.. nie mówię tu rzecz jasna o przypakowanych postaciach, wiadomo,że wtedy na MA niewiele potworów sprawia jakiekolwiek problemy ;)

Izrail pisze:Z Areny nienawidze Greater Sphere. Strasznie wkurzający potwór n
Za pierwszym razem jak grałam, odpuściłam go sobie, bo był za trudny - teraz będzie słodka zemsta :twisted:

Zresztą, jestem teraz tak kiepska, że nawet Earth Eater mnie zgniata :lol: Czas odczepić się od Blitza i zacząć porządny trening..
diw

Post autor: diw »

Co wy ciągle o Great Malboro :?: nie prubowaliście pokonać Behemoth King'a w Sinie mając mniej HP niż 5000 :?: i bez użycia Aeon'uw :P
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

I masz człowieku problem, Wall + Hastega i broń z Capture. Tyle starczy w zupełności :roll:

diw

Post autor: diw »

I masz człowieku problem, Wall + Hastega i broń z Capture. Tyle starczy w zupełności
no dobra bez:
-Capture
-Aeonuw
-Auto Life
-itp.
Gwarantuje ci masz szanse równą mniej niż 1% bo meteor cię zabije :) POWODZENIEA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aha nie masz Mag.def. jakiegoś wypaśonego :P
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

diw pisze: Gwarantuje ci masz szanse równą mniej niż 1% bo meteor cię zabije n POWODZENIEA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Po co ma się to negować, skoro po to są te rzeczy. Jakieś głupie udziwnianie. Ale tak czy owak Behemot King to cienias ;p Ja tam od zarania dziejów go se zabijałem i animy nie miałem ;)
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

diw pisze: no dobra bez:
-Capture
-Aeonuw
-Auto Life
-itp.
o_O - Behemoth nigdy nie sprawiał wielkich problemów - przeciwnik, jak przeciwnik, ale ten cały Meteor dużo nei zadawał :roll: A Auto - life odkryłam dopiero później...

Kiedyś byłam takim cieniasem, że nawet Flany na Calm Lands mogły mnie zabić _^_ Po prostu nie używałam Tida, Wakki i cierpiałam na brak wojowników -_-. Naprawiłam to po "malutkim" treningu ;)
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Luter pisze:Ja tak sobie patrze na Wasze wszystkie posty i stwierdzam zeby nikogo nieobrazić ze jestescie jakieś bolki .... bawicie sie czarami i wogóle...Ja podczas wędrówki przez spire jechałem na fizykach, limitach i ewentualnie aeonach... a Wy sie paprzecie magiami ... ehhh
No teraz to mnie rozbawiłeś :lol: :lol: :lol:
Takie granie samym nawalaniem fizycznym oznacza że....ty jesteś cienki bolesław :lol: Nie umiesz widocznie powalczyć z urzyciem magi :lol:
Granie w ten sposób musi być cholernie nudne ale co kto lubi :roll:
diw pisze:Co wy ciągle o Great Malboro nie prubowaliście pokonać Behemoth King'a w Sinie mając mniej HP niż 5000 i bez użycia Aeon'uw
Rzucam Shella na siebie i Meteor mi nie straszny,nawet bez Auto-Life :roll:
FF XII W trakcie katowania
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

diw pisze:nie prubowaliście pokonać Behemoth King'a w Sinie mając mniej HP niż 5000 i bez użycia Aeon'uw
Aeonów akurat nie używałam, a jak się ma problem z meteorem to można złapać potwora zamiast pokonywać normalnie :roll:
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

To capture nam pomaga w zabijaniu? Jak?? :?
glamorous vamp
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”