Horrory

Wszystko związane z kinem; nowości, dobre filmy, aktorzy.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Garnet pisze:wlasnie obejrzalam sobie Ju On The Curse n
jutro 2 czesc
Skąd to cudo? na zwykłym dvd?
Garnet pisze:yuripa
to z japońskiego? :>
Garnet pisze:a najlepiej niech tez przecztaja 'Ring' Kojiego XD
a no swego czasu niedawno w księgarni widziałem ale jakoś pieniędzy nie miałem :lol: :]
Hm, czyżby nie chciało się otworzyć?

[ Dodano: Sob 27 Sie, 2005 ]
Garnet pisze:koji jest nazywany japonskim kingiem,wiec i pewno cos tam przeczytal od kolegi po fachu ^^
swoją drogą king zapowiedział cell.... oj ten cały cell to może być zwykła historyjka o zombie... oby nie bo będę smutny :cry:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Garnet pisze:.a Ci co juz widzieli Grudge to niech sie nie zastanawiaja ani chwili i jak maja okazje siegna po ten film n
Niby skąd mam mieć okazję? T_T PW ;p

Boni pisze:a no swego czasu niedawno w księgarni widziałem
O.o muszę w końcu zobaczyc co tam w Megastore mają -_-' Poczytałabym sobieto z chęcią. Btw. w wypożyczalniach i sklepach już Klątwa amerykańska jest, badziew jak badziew w porównaniu, ale jednak.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Właśnie oglądałem eye 10. Całego nie oglądałem, odpuściłem sobie jak po lesie biegali..... Sam nie wiem czy tego bać się czy nie, ale parodie to ja już wolę amerykańskie :lol:

ps. Ten język i czoła na początku O_o'

Go Go Yubari pisze:O.o muszę w końcu zobaczyc co tam w Megastore mają -_-' Poczytałabym sobieto z chęcią.
ps. Heh, u mnie w mieście nie ma i heh............... nawet na księgarni plakat wisi z tą książką.... Anyway Go, zawsze masz sklepiki internetowe. :wink:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Boni pisze:Skąd to cudo? na zwykłym dvd?
na zwyklym cd :]

Boni pisze:to z japońskiego?
z tego co wiem w wersji angielskiej jest tak samo :] imiona sa w koncu takie same :]

Boni pisze:Hm, czyżby nie chciało się otworzyć?
mi dziala...

Go Go Yubari pisze:Niby skąd mam mieć okazję? T_T
wystarczy sie tylko spytac ^^

Boni pisze:Właśnie oglądałem eye 10. Całego nie oglądałem, odpuściłem sobie jak po lesie biegali..... Sam nie wiem czy tego bać się czy nie, ale parodie to ja już wolę amerykańskie
bo to miala byc komedia ^^
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

No dobra, obejrzałem One Missed Call. Nie byłem zbytnio nastawiony na ten film <bo na Ringach i Dark water dzięcioł był co 10 minut>, ale się mile zaskoczyłem :] Filmacz był dobry, tylko zakończenie mnie troche zdziwiło. Tak mi jakoś nie pasuje... :>

Anyway, skąd można taki dzwonek na komórkę ściągnąc? :> :lol:
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

ja poczekam na premiere kinowa-chyba ze zdobede go wczesniej to sie zastanowie,ale do kina i tak pojde ;]

przed chwila obejrzalam sobie pierwszca czesc trylogii Whispering Corridors rodem z Korei :] glownie zachecona sukcesem Siostr :] i jak zwykle Koraenczycy nie dali plamy,mamy tutaj horrorek na nieprzecietnym poziomie,ktorego akcja dzieje sie caly czas w szkole
ciekawostka-film mial poczatkowo nie zostac dopuszczony do emisji z powodu scen w nim zawartych-traktowanie uczennic etc,akcja dzieje sie w zenskiej szkole:]/fajnie film pokazuje problemy w szkolach.../

chcesz sie dowiedziec co taiego straszy w tej szkole zapraszam do obejrzenia tego filmu :)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

http://dvdstore.pl/sklep/product_info.p ... cts_id=323
Wygląda ciekawie..... znów nawiedzony dom, ale to już można przywyknąć :roll:

http://dvdstore.pl/sklep/product_info.p ... ucts_id=84
Jakby komuś umkneło, gdzie można kupić ;)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

mam ju ona!!! MWAHAHAHAHA oh będzie się działo, drżyjcie z zazdrości :> :lol:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:mam ju ona!!! MWAHAHAHAHA oh będzie się działo, drżyjcie z zazdrości n
Ueh... i czym tu się chwalić? Mam Ju-on od dawna, a widziałam jeszcze dawniej 8) Zacofany jesteś, nawet Ivy już widziała ;p

Teraz mają ponoć wchodzić do kin jakieś amerykańskie, denne horrorki - ktoś coś wie?
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

widzisz Go Go skad Boni mial go wytrzasnac,tak jak inny przecietny polak ktory nie ma canal +/jego znajomi nie maja/ a dvd ma tylko w regonie 2....a o sciaganiu z neta ofkoz nie mowimy ;]

<sama sobie dzisiaj tez zakupilam,nie ma to jak wersja dvd...tylko szkoda ze wersja z lektorem.>
lol..ciekawe czemu plyta byla w gazecie nz zywo a na plycie pisze-na film zaprasza pani domu :lol:

heh Boni....ciekawe ktora wersja Ci sie bardziej spodoba:]

anyway ciekawe kiedy cos podadza o 3 ...:roll:

co do horrorkow..caly czas leca...tu mamy ziemie zywych trupow,bekarty diabla,teraz wszedl jakis klucz do koszmaru-podobno ma fajna koncowke,ale sobie daruje bo 9 wchodzi charlie i imperium wilkow-ale to jzu inny temat :>
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Mam niespotykaną okazję uzyskać charleigo ale nie chce mi się narazie :]

Go Go Yubari pisze:Ueh... i czym tu się chwalić? Mam Ju-on od dawna, a widziałam jeszcze dawniej Cool Zacofany jesteś, nawet Ivy już widziała ;p
Móc to ja dawno mogłem ale czekałem na dobrą okazję i ile zaoszczędziłem :lol: ;p A z resztą ja mogę tak samo o was powiedzieć co zbytniego sensu mieć nie będzie :] Eh, do tego że tak powiem Warszawa jest chyba "nieco" bardziej do przodu od mojej mieściny :lol: whatever :P

Garnet pisze:tylko szkoda ze wersja z lektorem.>
Niom, lektor przygł&#8364;sza oddźwięki płynące z filmu. Pamiętam jak w wersji z lektorem w DW nie było słychać charakterystycznego plaskania mokrych podeszw trampków villaina. Heh.... ;)

Garnet pisze: heh Boni....ciekawe ktora wersja Ci sie bardziej spodoba:]
No ciekawe :] ps. Począczek z tym gościem ee.... był wyczepisty, o wiele lepszy niż ten z burakiem co chciał sobie poskakać/polatać whatever :]

Garnet pisze: anyway ciekawe kiedy cos podadza o 3 ..
huh?, dużo tego....

Ja czekam aż dadzą w gazecie Ju on 2 :D

Swoją drogą w Ju onie mniej reklam jest niż w tym całym DW :]

Garnet, co zrobiłaś z gazetą? :lol:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Tak, ma wyjść m. in. Exorcism of Emily Rose :] Zwiastun zapowiada film przyzwoicie, ale tak nie można raczej dobrze oceniać :> Poza tym film na który czekam już od dawna "Cursed" Wesa Cravena :lol: Szykuje się coś w stylu krzyku, czyli kupa śmiechu z fabułą w tle :]
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

No tak, jestem po lekturze Ju ona. I cóż. :] Muszę przyznać że z jednej straony film ciekawy, ale z drugiej... Hm, szczerze to jeśli chodzi o fabułę to preferuję tę z amerykańskiego ju ona, jest nieco jednak sensowniejsza i do tego pokazano więcej odnośnie źródła tej klątwy a w jap. ju onie to tylko na początku co nieco pokazali a kto z kim zdradzał to nie wiadomo :lol: Anyway podobały mi się niektóre scenki :D Heh, gazety na oknie to był patent i te jej ryki... Hm, tak w ogóle to jedna scenka bardziej mi się w amerykańskiej wersji podobała, mam na myśli jak kobitka spotkała vilaina na klatce schodowej :] Anyway tak czy owak koty fajne były :lol: XD

Ps. Tale'a nic nie pobije ;)
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:huh?, dużo tego....
kreca 3 kinowa,ao duzo,kury znoszacej zlote jajka sie nie zabija :]
Boni pisze:Garnet, co zrobiłaś z gazetą?
:D przychodze i od razu polozylam na stole w duzym pokoju,mowiac mamie masz gazete,a ona ty kupilas?,ciekawe co tam bylo i patrzy..i mowi...no tak film z diablami :lol: :lol:

ej..ale pozniej patrze to tam artykul o Jarre jest:P

Izrail pisze:Poza tym film na który czekam już od dawna "Cursed" Wesa Cravena Laughing Szykuje się coś w stylu krzyku, czyli kupa śmiechu z fabułą w tle :]
co do Cravena,wejdzie tez Red Eye-remake bodajze korenskiego filmu,tyle ze akcja dzieje sie nei w pociagu a w samolocie

Boni pisze:a w jap. ju onie to tylko na początku co nieco pokazali a kto z kim zdradzał to nie wiadomo
rezyser krecac czesci kinowe chyba mial w pamieci ze powstaly czesci telewizyjne ju on:curse i ze widzowie sa po seansie tych czesci:P
/zreszta jak dla mnie fabula nie byla pokrrecona,wystarczy zobaczyc 2 razy..czasem japonczycy sa tacy podobni do siebie i wynkaja niescislosci:P/

ej no..chyba se domysliles z kim zdradzala nasza bohaterka spod ciemnej gwiazdy :>

a ja sobie wczoraj obejrzalam Uzumaki...japonski film...trudno zaklasyfikowac go do konkretnego gatunku,najlepiej chyba pasuje do gatunku inny XD ale jesli jzu mamy klasyfikowac to horror...psychodeliczny XDD tak,tak :]
film powstal na podstawie mangi ;) opowiada o miasteczku w ktorym nagle ludzie zostaja ogarnieci obsesja wirow i spirali XD czy tez nalezaloby powiedziec zostaja opetani przez wir :]
na uwage na pewno zasluguja nietypowe-bliskie ujecia kamer ^^

w ogole to w filmie wszystko jest nietypoweXD film jest naparwde 'pokrecony' i psychodeliczny XDD polecam :D
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Garnet pisze:rezyser krecac czesci kinowe chyba mial w pamieci ze powstaly czesci telewizyjne ju on:curse i ze widzowie sa po seansie tych czesci:P
?to czemu w wersji TV jest streszczenie Ju on jedynki? Chyba że to w dwójce streszczają, hmm ?

Garnet pisze: ej no..chyba se domysliles z kim zdradzala nasza bohaterka spod ciemnej gwiazdy
e, z tym całym kolonelem? ;)
glamorous vamp
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kino”