Game Boy, Nokia N-Gage, Dual Screen, słowem: kieszokonsolki

Nowinki a la konsole, komórki, net, jak i problemy z nimi związane

Moderator: Moderatorzy

Kto, wg. Ciebie, zawładnie rynkiem małych konsolek?

Nintendo Dual Screen
9
12%
Nokia N-Gage
4
5%
Sony PSP
39
52%
Nie wiem i mam to gdzieś
23
31%

Liczba głosów: 75

Matomania

Post autor: Matomania »

Od kilku dni mam N-gage. Jestem z niej baaardzo zadowolony. Telefon (był mi potrzebny), MP3, radio, emulatory, konsolowy wygląd/wygodna obsługa, filmy i świetne gry (wcześniej miałem GBA i grafa w konsolofonie mnie powala - SC:CT, albo Asphalt). Udało mi się kupić w komisie w Białymstoku - 500 zeta. Wszystkie kabelki, płyta, pudełko, instrukcje i broszury i telefon w stanie bdb (jedyny minus to bateria, która trzyma bardzo krótko). Musiałem dokupić tylko kartę MMC (nowa, 256 MB Kingstone+ za 80 zeta w Ostrołęckim sklepie komputerowym) i full wypas. Jeżeli ktoś zamierza kupować telefon (i przeboleje brak aparatu) to za tą cenę nie ma lepszego :)
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Vaan »

Matomania pisze:emulatory
No w sumie to chyba masz tą pierwszą wersje, ale QD parametrami się nie różni więc, dobrze ci chodzą te emulatory ? Gdyż mi bez dzwieku na najwyższych ustawieniach płynnie, a z dzwiękiem to nawet na najniższych zgrzyta.
Matomania

Mało się nimi bawiłem – na razie macham tylko gierki na n-gage, ale chwilę grałem w MGS'a na GBC - z dźwiękiem i wszystko raczej ładnie chodziło. Polecam emulator vboy - tam powinno wszystko ładnie działać. Znalazłem też emulator staaaarych komputerów i GBA - nie wiem jak działają, bo nie sprawdzałem. Jest też taki programik - ZipMan, dzięki, któremu da się grać w romy bez rozpakowywania.
Mam starego N-gage.
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Ja myśle nad kupnem DS jak już wyjdzie FF3 nań. Potem go sprzedam :D

Z 4 strony: Crisis Core na PSP....ale na razie za droga ta kieszonskolka jest....:P Ide wysłać kupon lotto ;)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Powrót do prostoty...Jak dla mnie za proste. Zresztą moim zdaniem GB sie 'wypala'. :/
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

A ja myślałam, że to GBA jest mini - temu dali jeszcze nazwę "Micro" :lol: Miałam okazję zobaczy FF1 na GBA w akcji i szczerze mówiąc - konsolka nie powala.. Nieważne czego by nie wypuścili - dla mnie Gameboy do strata pieniędzy - na samą konsolkę, ale przede wszystkim na gry, które są przeraźliwie drogie :roll:
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

http://www.the-magicbox.com/0508/game050825a.shtml re na ds ...i znowu odgrzewane kotlety ale fajnie krew sie leje na ekranik XD

http://www.the-magicbox.com/0508/game050825c.shtml :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Go no nie mow, ze nie chcialabys w cos takiego zagrac :lol: http://www.the-magicbox.com/0508/game050823b.shtml

na DS to niezle tych japonskich popierolek wychodzi XD
Matomania

Emulatory na N-gage rula :D pół dnia siedziałem, żeby poznajdywać działające emulatory i gry, ale się nareszcie udało :) Szkoda tyko, że wygodnie da się grać tylko w gry z GB/GBC - SNES, NES (aż się łezka w oku kręci, jak się odpali taką Contre, Mario, albo inne Żółwie Ninja :) ) są nie przystosowane do takiego ekranu (albo rozciągnięte, abo poobcinane, abo trzeba trzymać konsolofon bokiem). Ciekawe jak działa GBA na N -gage - nie zdazylem sprawdzić, ale pewnie nie najlepiej bo to dopiero bety jakieś są.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Garnet pisze:Go no nie mow, ze nie chcialabys w cos takiego zagrac
Ile ja takich w necie mam XD

Dla mnie już nie istnieje nic z maluchów poza PSP. Teraz czas poczekać do gwiazdki... Babcia zostawiła co nieco -_- ale jestem wredna >.<
bard lynar

Post autor: bard lynar »

wy to cos u góry porównujecie do Tego?
Hmm, czemu by nie. Ja tam do grafy nie przywiązuję aż takiej wagi ;] na mnie grafika DSa w ruchu robi wystarczające wrażenie, niepotrzebne mi fajerwerki. Ale cóż, dla niektórych grafa jest gwarancją dobrej zabawy ==' oczywiście, nie mówię, że chcę giery wyglądające jak te z czasów NESa, ale to nie ma chyba pierwszorzędnego znaczenia...
GBA na N -gage
Ponoć jakiś jeden rom chodzi i się strasznie tnie ;] GBA raczej nie jest na siły tego telefonu. Nawet w GBC nie ma szybkości 100%.

Co do RE - nie jestem fanem tej serii, ale wygląda fajnie ;]
Ishias

Post autor: Ishias »

Dałem głos na PSP. Ponieważ bardzo mi się ona podoba! Takie możliwosci jakie ona prezentuje to zaszczyt dla każdego. Takie małe a potrafi.
gokusama

Post autor: gokusama »

Wczoraj dostalem PSP, jest super :509:

Do tego zakupilem sobie dwie gierki i jeden filmik, jakosc bardzo dobra.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Technologia”