FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF IX? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Wygląda tak samoj ja każda szczelina, jest na północy, zauważysz ją patrząc od strony lasu :) Może to coś pomoże: http://www.k-ff.com/Final9/Grafika/mapachoco.jpg ja jej szukałem jakieś 10 godzin, aż znalazłem przez przypadek :)
rolthor

:)

Post autor: rolthor »

W bestiariuszu Krypty jest napisane, ze po zabiciu Tantariana otrzymuje sie Ramuh Card. Walke te rozegralem na 2 cd ale z powodu limitu nie ukradlem mu wszystkich przedmiotow, moze to miec jakis zwiazek? Bedzie pozniej szansa zdobycia owej karty? I warto bylo to robic na 2 cd dla running shoes czy lepiej poczekac na 3 cd tak zeby zdazyc ukrasc wszystko?

p.s. a z tym 'nie bedzie konca gry' to sie niezle ciachnalem, rok temu w wakacje gralem i konczylem druga plyte kiedy kolega mi to przytoczyl i zaczynalem wszystko od nowa tylko po to zeby sie teraz dowiedziec, ze niczym to nie grozilo :D Chociaz i tak pozniej pojechalem na oboz a gdy wrocilem to moja memorke diabli wzieli i tym sposobem rok pozniej (czyli teraz) zaczynam ff9 od nowa, gdzie polowe dialogow znam juz na pamiec (szczegolnie moje ulubione z quina, rally-ho yourself ! :D).
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Gość pisze:W bestiariuszu Krypty jest napisane, ze po zabiciu Tantariana otrzymuje sie Ramuh Card. Walke te rozegralem na 2 cd ale z powodu limitu nie ukradlem mu wszystkich przedmiotow, moze to miec jakis zwiazek? Bedzie pozniej szansa zdobycia owej karty? I warto bylo to robic na 2 cd dla running shoes czy lepiej poczekac na 3 cd tak zeby zdazyc ukrasc wszystko?
Tantariana można spokojnie wykończyć później, bez limitu czasu- wtedy okradniesz go całkowicie, choć z doświadczenia powiem - jak nie będzie szła kradzież Demon's Mail, to radzę odpuścić - ten przedmiot będzie wkrótce do kupienia pewnym zamku ;)
Karty Eidolonów pojawiają się czasem losowo po walkach - mozna mieć kilka kart Ramuha.
rolthor

thx za szybka odpowiedz :)

No akurat mialem ochote wykonczyc go na drugiej plycie i zdobyc running shoes :) A co do kradziezy to pewnie nie mialbym cierpliwosci, juz walka na koniec pierwszej plyty i mythril sword wyjatkowo mnie wkurzylo :D Co do kart - thx za podpowiedz. Zmylil mnie opis gdzie napisano, ze np. karte Lindblum mozna zdobyc tylko w jednym momencie w grze, wiec myslalem, ze Ramuh tez jest takim sobie samotnikiem :)
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Gość pisze:karte Lindblum mozna zdobyc tylko w jednym momencie w grze, wiec myslalem, ze Ramuh tez jest takim sobie samotnikiem n
Sporo ciekawych kart da się zdobywac na wiele sposobów (a nie w jednym konkretnym miejscu) - pamiętam że moja siostra miała kilka kart Ramuha ;)

W temacie o trudnych potworach podawałam niezawodny sposób na Tantariana, ale raczej na walkę bez limitu czasowego - zajmuje trochę czasu, ale za to jest dziecinnie łatwo ;)
rolthor

Akurat Tantarian wydawal mi sie banalny, chyba ze idzie o okradniecie go ze wszystkiego w ciagu tych kilku minut, ale moim zdaniem tutaj po prostu trzeba miec farta :razz: . Jesli chodzi o opis Krypty to nie podoba mi sie zdanie, iz trudniej oberwac Doom'em niz wygrac 6 w totka, gdyz ja musialem co chwile wskrzeszac postacie :> (no i w sumie to powinienem byc milionerem).
p.s. chcialbym taka sioste :wink:
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Gość pisze:chyba ze idzie o okradniecie go ze wszystkiego w ciagu tych kilku minut, ale moim zdaniem tutaj po prostu trzeba miec farta Razz
A jak się próbuje okradać go przez kilkadziesiąt minut,żeby dostać Demon's Mail.. :roll: Jakbym walczyła konwencjonalnie, to by mi potiony wyszły XD
Gość pisze:Jesli chodzi o opis Krypty to nie podoba mi sie zdanie, iz trudniej oberwac Doom'em niz wygrac 6 w totka, gdyz ja musialem co chwile wskrzeszac postacie n (no i w sumie to powinienem byc milionerem).
Często dostawałam Doomem - to był właściwie jedyny atak, który mnie potrafił zabić w tej walce :]
Gość pisze:p.s. chcialbym taka sioste Wink
Faris- słyszałaś? ;)

To ja mam pytanie - w jakimś starym piśmie znalazłam info o tym, że jak się pokona lodowego giganta przy użyciu magii, to się dostanie przedmiot, z którego można zrobić użytek w Inn'ie. (mogłam coś pokręcić) Ktoś wie, o co tam chodziło? Nie czytałam solucji do FF9, ani poradników, może to głupie pytanie ^^'
Ostatnio zmieniony sob 20 sie, 2005 12:38 przez Ivy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Co do kart - później można grać z mistrzami na stadionie w Treno- jeden się zajmuje Eidolonami, drugi kartami broni itp. I tam łatwo można zdobyć pożądane karty ;)
Ivy pisze:Faris- słyszałaś?
:lol: Słyszałam :]
rolthor

to znowu ja :P

Jestem na poczatku 3 plyty, zaraz po zdobyciu statku. Zaczalem bawic sie w czokobosy i jak na razie mam ciemnoniebiskiego, wykopalem wszystkie chocography w lesie i lagunie (rowniez glebokiej) i nie ma wsrod nich skrzynki pt. Mist Ocean - czyzby pojawila sie pozniej? Jest jakas mozliwosc wejscia plaza na forgotten continent? I czy zrobilem blad wchodzac na poczatku drugiej plyty do quans dwelling? Zabralem znak zodiaku i wrocilem do Treno, a juz na 3 plycie majac w druzynie viviego i quine wszedlem do srodka i nic ciekawego sie nie wydarzylo, a w zegarze nie ma running shoes :P Cos zrobilem nie tak?
Kladi

Post autor: Kladi »

Mam pytanko jestem w Evil Forest i ten stwór uwięził Garnet(czy jak jej tam)i tego stwoja nie moge pokonać nie wiem co mam zrobić żeby go załatwić prosze o pomoc. :(
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Post autor: Krzysiek2099 »

Podlevelować. A poza tym sprawdzona taktyka jest w Opisie Krypty.
"FFXI": RAMUH: Krzysiek SAM75/ THF50/ WAR46/ NIN44/ PLD,BLM,RNG20/ DRK19/ MNK16/ RDM,WHM10
Leathercraft 7, Goldsmithing 11, Smithing 2, Fishing 15
Kladi

Okraść ale jak?? :?
Gość

Post autor: Gość »

Wiem przecież on jest złodzijem ale co trzeba zrobić żeby go okraść.
Kladi

Klikam wszystkie guzuki a Zidane nic.
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Może nie masz wyekwipowanej tej zdolności? Wejdź w menu i abilities i tam zaznacz steal (nie jestem pewny czy to napewno było tak, ale whatwhever :) ).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”