Ulubiona postać w FF 7-9

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany

Ulubiony główny bohater:

Squall
171
36%
Cloud
242
50%
Zidane
68
14%

Liczba głosów: 481

Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Squall jest człowiekiem cichym i spokojnym. (do czasu :D ) Nie lubi się wtrącać w czyjeś sprawy czy udawać człowieka jakim nie jest. I dobrze. Przytoczę tutaj przykład Tidusa -(wiem, że to nie ten temat ;) ) zarozumiala, otwarta gwiazda blitzballa - rozrywkowy i impulsywny. Nie przepadam za nim bardzo - czasami mam jego glupkowatych zachowań i tekstów dosć. Squall mi odpowiada :]
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Isia pisze:

Kod: Zaznacz cały

GFy spychają te uczucia w podświadomość (Nie lubię freudyzmów, wrr)
i sam Squall je racjonalizuje, odgrywając "samotnego wilka"
yyyy ale przecież Squall mówi wprost, że nie chce już się do nikogo zbliżać. Powoduje nim strach przed uczuciem straty. Żyć samotnie niż "kochać i stracić".
Coco pisze:Wszyscy (no, prawie) uwielbiaja Irvine'a,
Ja tam go nie lubie :)
Awatar użytkownika
Isia
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Isia »

pho3n1x pisze:Squall mówi wprost, że nie chce już się do nikogo zbliżać
Tak, ale to się nazywa racjonalizacja. Podanie otoczeniu (a przede wszystkim sobie) sensownego powodu swego zachowania.
pho3n1x pisze:Powoduje nim strach przed uczuciem straty.
Masz rację. Ale ja wyłożyłam podświadome (tfu!) przyczyny tego strachu.
BEGIN GEEK CODE
Version: 3.12
GL/S dpu s: a-- c+ L+ E- W++ N- o? K? w-- O-- M- V? PS--- PE++ Y? PGP-@ t+ 5? X R>+ tv>! b++ DI- D? G e* h! !r !x
END GEEK CODE
gokusama

Post autor: gokusama »

To moj pierwszy post, takze witam :).

Po setkach godzin grania w 7,8 i 9 chyba najbardziej do gustu przypadl mi Squall, Cloud jest czasami hmmm dziwny, Zidane za malo wyrazisty.

Takze z tej trojki wybralbym Squalla.
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

A ja jeszcze nawiążę do starszych wypowiedzi na temat Quiny - wiele osób twierdzi, że jest to brzydka, beznadziejna, wręcz dodatkowa postać. Jednak ma świetne teksty, odbywa sie wiele śmiesznych scenek z jej/jego udziałem. Może nie ma urody Garnet (:lol:) ale jest charakterem naprawdę świetnym :] Jak dla mnie :)

Chcialam to napisac przy okazji w innym dziale, ale nie chcę OTować :]
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Ivy pisze:Filmik wprowadzający miał zabójczy - pamiętam,że oglądałam pasjami ^^' Daaawno to było

Łee... Zell ma ciekawszy :wink:
Lost Paradise pisze:za to że ma wszystko w d*** i niczym się nie przejmuje.

Yy.. :shock: tak jak inni wyrzej napisali ..............( tu lecą cytay ich słów )
FF XII W trakcie katowania
B4-Hunter

Post autor: B4-Hunter »

Czemu ograniczamy się do tych 3 postaci? I czemu nie dodano najbliższych dziewczyn trójki bohaterów? Skoro muszę to wybieram Squalla nie wiem czemu ale jakoś inni do mnie nie przemawiają :).
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Mówimy tutaj o wszystkich (przeczytaj te 51 stron to sie dowiesz :P), ale w ankiecie są tylko główni wymienieni :)
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Temat o ogólnych postaciach z tych części, ale w ankiecie tylko główni bohaterowie - tam dziewczyny nie są tak potrzebne :P

Mam nadzieję, że Squall dorwie w ankiecie wreszcie tego Clouda...Może większosć glosuje na Clouda, bo ff7 to ich ulubiona część :roll:

[ Dodano: Sob 20 Sie, 2005 ]
Erelen, wyprzedziłes mnie :P
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Niestety, Faris, co do Clouda to zapewne masz rację. :roll:

[Trzeba jakoś zhakować tę ankietę, i tyle. :twisted:]
[PS: Zhakować? Shakować? Argh...]
B4-Hunter

Sorki przejrzałem tylko 47 :P. Co do ankiety miałem pretensje wiem że pomieści tylko 7 punktów jak to ankiety phpBB :).

Co do inych postaci to Lulu, Pain oraz Rikku :).
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

B4-Hunter pisze:Co do inych postaci to Lulu, Pain oraz Rikku n.
*patrzy się na nazwę tematu* :]

[PS: Zhakować? Shakować? Argh...]
Shake'ować 8) :lol:
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Co do inych postaci to Lulu, Pain oraz Rikku
Erm, ale one chyba z X są, a nie z 7 - 9 :D Tutaj rozmawiamy o częściach 7-9 :) O X i X-2 też powinien być odpowiedni temat :)
[Edit]
Faris czy ty robisz ze mną jakiś wyścig o to kto pierwszy odpowie to samo :P
B4-Hunter

Hmm zastanawiam się czy ja pisze przez sen czy tylko jestem tak zmęczony tym upałem :P. Za dużo na słońcu dzisiaj siedziałem :D. Cóż jeśli o te 3 części chodzi to zacznijmy od wspaniałego RED XIII no i Vincenta :D, po czym nie omieszkamy zawadzić o Rinoe które według wielu fanów uważana jest za największy niewypał serii FF no a kończąc na... hmm za dawno nie grałem w FF IX bo pozapominałem nazw bohaterów :P. Normalnie baty mi się należą :(.
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

B4-Hunter pisze:zawadzić o Rinoe które według wielu fanów uważana jest za największy niewypał serii FF
A ja się spotykam z opiniami, że to najlepsza postać kobieca z FF - i to bardzo często ;) Ja tam ja lubię - lecz wolę takie w stylu Quisty :P
B4-Hunter pisze:Normalnie baty mi się należą n.
Z ff9, powiadasz? Kuja! Kuja! Kuja! (co prawda jego to raczej do villainów, ale bohaterem FFIX jest :D )
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”