FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry
Moderator: Moderatorzy
-
Erelen_Galakar
-
rolthor
:)
W bestiariuszu Krypty jest napisane, ze po zabiciu Tantariana otrzymuje sie Ramuh Card. Walke te rozegralem na 2 cd ale z powodu limitu nie ukradlem mu wszystkich przedmiotow, moze to miec jakis zwiazek? Bedzie pozniej szansa zdobycia owej karty? I warto bylo to robic na 2 cd dla running shoes czy lepiej poczekac na 3 cd tak zeby zdazyc ukrasc wszystko?
p.s. a z tym 'nie bedzie konca gry' to sie niezle ciachnalem, rok temu w wakacje gralem i konczylem druga plyte kiedy kolega mi to przytoczyl i zaczynalem wszystko od nowa tylko po to zeby sie teraz dowiedziec, ze niczym to nie grozilo :D Chociaz i tak pozniej pojechalem na oboz a gdy wrocilem to moja memorke diabli wzieli i tym sposobem rok pozniej (czyli teraz) zaczynam ff9 od nowa, gdzie polowe dialogow znam juz na pamiec (szczegolnie moje ulubione z quina, rally-ho yourself ! :D).
p.s. a z tym 'nie bedzie konca gry' to sie niezle ciachnalem, rok temu w wakacje gralem i konczylem druga plyte kiedy kolega mi to przytoczyl i zaczynalem wszystko od nowa tylko po to zeby sie teraz dowiedziec, ze niczym to nie grozilo :D Chociaz i tak pozniej pojechalem na oboz a gdy wrocilem to moja memorke diabli wzieli i tym sposobem rok pozniej (czyli teraz) zaczynam ff9 od nowa, gdzie polowe dialogow znam juz na pamiec (szczegolnie moje ulubione z quina, rally-ho yourself ! :D).
Tantariana można spokojnie wykończyć później, bez limitu czasu- wtedy okradniesz go całkowicie, choć z doświadczenia powiem - jak nie będzie szła kradzież Demon's Mail, to radzę odpuścić - ten przedmiot będzie wkrótce do kupienia pewnym zamkuGość pisze:W bestiariuszu Krypty jest napisane, ze po zabiciu Tantariana otrzymuje sie Ramuh Card. Walke te rozegralem na 2 cd ale z powodu limitu nie ukradlem mu wszystkich przedmiotow, moze to miec jakis zwiazek? Bedzie pozniej szansa zdobycia owej karty? I warto bylo to robic na 2 cd dla running shoes czy lepiej poczekac na 3 cd tak zeby zdazyc ukrasc wszystko?
Karty Eidolonów pojawiają się czasem losowo po walkach - mozna mieć kilka kart Ramuha.
-
rolthor
thx za szybka odpowiedz :)
No akurat mialem ochote wykonczyc go na drugiej plycie i zdobyc running shoes
A co do kradziezy to pewnie nie mialbym cierpliwosci, juz walka na koniec pierwszej plyty i mythril sword wyjatkowo mnie wkurzylo :D Co do kart - thx za podpowiedz. Zmylil mnie opis gdzie napisano, ze np. karte Lindblum mozna zdobyc tylko w jednym momencie w grze, wiec myslalem, ze Ramuh tez jest takim sobie samotnikiem 
Sporo ciekawych kart da się zdobywac na wiele sposobów (a nie w jednym konkretnym miejscu) - pamiętam że moja siostra miała kilka kart RamuhaGość pisze:karte Lindblum mozna zdobyc tylko w jednym momencie w grze, wiec myslalem, ze Ramuh tez jest takim sobie samotnikiem n
W temacie o trudnych potworach podawałam niezawodny sposób na Tantariana, ale raczej na walkę bez limitu czasowego - zajmuje trochę czasu, ale za to jest dziecinnie łatwo
-
rolthor
Akurat Tantarian wydawal mi sie banalny, chyba ze idzie o okradniecie go ze wszystkiego w ciagu tych kilku minut, ale moim zdaniem tutaj po prostu trzeba miec farta
. Jesli chodzi o opis Krypty to nie podoba mi sie zdanie, iz trudniej oberwac Doom'em niz wygrac 6 w totka, gdyz ja musialem co chwile wskrzeszac postacie
(no i w sumie to powinienem byc milionerem).
p.s. chcialbym taka sioste
p.s. chcialbym taka sioste
A jak się próbuje okradać go przez kilkadziesiąt minut,żeby dostać Demon's Mail..Gość pisze:chyba ze idzie o okradniecie go ze wszystkiego w ciagu tych kilku minut, ale moim zdaniem tutaj po prostu trzeba miec farta Razz
Często dostawałam Doomem - to był właściwie jedyny atak, który mnie potrafił zabić w tej walce :]Gość pisze:Jesli chodzi o opis Krypty to nie podoba mi sie zdanie, iz trudniej oberwac Doom'em niz wygrac 6 w totka, gdyz ja musialem co chwile wskrzeszac postacie n (no i w sumie to powinienem byc milionerem).
Faris- słyszałaś?Gość pisze:p.s. chcialbym taka sioste Wink
To ja mam pytanie - w jakimś starym piśmie znalazłam info o tym, że jak się pokona lodowego giganta przy użyciu magii, to się dostanie przedmiot, z którego można zrobić użytek w Inn'ie. (mogłam coś pokręcić) Ktoś wie, o co tam chodziło? Nie czytałam solucji do FF9, ani poradników, może to głupie pytanie ^^'
Ostatnio zmieniony sob 20 sie, 2005 12:38 przez Ivy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
rolthor
to znowu ja :P
Jestem na poczatku 3 plyty, zaraz po zdobyciu statku. Zaczalem bawic sie w czokobosy i jak na razie mam ciemnoniebiskiego, wykopalem wszystkie chocography w lesie i lagunie (rowniez glebokiej) i nie ma wsrod nich skrzynki pt. Mist Ocean - czyzby pojawila sie pozniej? Jest jakas mozliwosc wejscia plaza na forgotten continent? I czy zrobilem blad wchodzac na poczatku drugiej plyty do quans dwelling? Zabralem znak zodiaku i wrocilem do Treno, a juz na 3 plycie majac w druzynie viviego i quine wszedlem do srodka i nic ciekawego sie nie wydarzylo, a w zegarze nie ma running shoes
Cos zrobilem nie tak?
-
Kladi
-
Krzysiek2099
- Cactuar

-
Erelen_Galakar