Optymizm optymizmem - ale trzeba być realistą, na polską edycję nie licz za nic. Zostanie Ci tylko to, co jest dostępneKimahri pisze:Wyjdzie, wyjdzie ^^ zawsze jestem optymista ^^ jak nie to kupie ta biede ktora jest. O.

Moderator: Moderatorzy
Garnet pisze:* To manage items, players need to deposit items in crates and return to the same crate to pick up items
Kod: Zaznacz cały
śmierć Cybil była zupełnie inna
Tzn którzy to wrogowie z gry? :] Nic o obgryzaniu ze skóry sobie nie przypominam.Dahaka pisze:dzieci obgryzionych ze skóry
To nie błąd, ale własna wizja reżysera. Chciał obsadzić w głównej roli kobietę- miał do tego prawo. Jakoś nie tęskniłam do Harry'ego za długo- po prostu przywykłam do myśli,że to nie jest wierna ekranizacja, a film mocno osadzony w realiach SH.Dahaka pisze:nie przez Harre'ego tylko Rose i to jest kolejny błąd; każdy raczej wolałby stałego bohatera by było coś autentycznego
Dziwna sprawa, bo Dahlia jest istotną postacią w filmie. Trudno jej nie zauważyćDahaka pisze:Brak Dahliy
Oj, powineineś jeszcze raz obejrzeć, bo Lisa ma swoje 5 minut w filmie i nie można nie zwrócić na nią uwagiDahaka pisze:Lisy
Brzmi jak zaprzeczanie samemu sobie, ale rozumiem,że to po prostu przywiazanie do postaci Harry'ego tak wpłynęło na Twoją opinię.No cóż, ja bym pewnie psioczyła gdyby w ekranizacji Silent Hilla 2 zabrakło Jamesa, bo z nim akurat udało mi się zżyć.Dahaka pisze:(nie za bardzo nacieszyłem się filmem). Jest to mój najlepszy horror
Z tego co można tam wyczytać sporo ciekawych motywów wyleciało z filmu z powodu ograniczeń czasowych. Wizja zakończenia z 6 PiramidkamiMischi pisze:pod tym linkiem można znaleźć przydługawy artykuł pod tytułem: Christophe Gans Confirms Plans for 'Silent Hill 2'
Kod: Zaznacz cały
(nawiązanie do zakończenia SH2?)
Nope. Jeśli chodzi o pielęgniarkę pod koniec filmu, to jest to, jak to figuruję w napisach "Red Nurse", czyli ktoś kto i może przypomina Lisę, ale to nie ona.Oj, powineineś jeszcze raz obejrzeć, bo Lisa ma swoje 5 minut w filmie i nie można nie zwrócić na nią uwagi
Aleozochozi? Nikt nigdy nie napisał, że ma to być adaptacja SH1. Film jest podobny - trochę - do SH1, a nie jego kalką.Brak Dahliy; Kaufmanna; Lisy i przede wszystkim Harrego spowodował u mnie małą pustkę
Hmm... chodziło chyba, o "naszą" Dahlię. Czyli złą, złą, złąDziwna sprawa, bo Dahlia jest istotną postacią w filmie. Trudno jej nie zauważyć
Ja ostatnio sobie odświeżyłem. Więc czekam na jakąś debatęBtw niedługo przypomnę sobie całą serię SH i pogram od nowa, bo po niedawnych dyskusjach o Samaelu poczułam,że sporo rzeczy mi umknęło xD
To jest Lisa, a fakt, że nie umieszczono jej imienia w napisach uznałabym za "mrugniecie okiem" do graczy. Wiemy jak ma na imię, nie trzeba tego zaznaczać w creditsach :]King VERMIN! pisze:Nope. Jeśli chodzi o pielęgniarkę pod koniec filmu, to jest to, jak to figuruję w napisach "Red Nurse", czyli ktoś kto i może przypomina Lisę, ale to nie ona.
Nie mogę odżałować starej dobrej Dahlii, ale fakty są takie, że "Dahlia" w filmie występuje.King VERMIN! pisze:Hmm... chodziło chyba, o "naszą" Dahlię. Czyli złą, złą, złą![]()
Zgadza się. Tylko w filmie jest brak "naszej" DahliNie mogę odżałować starej dobrej Dahlii, ale fakty są takie, że "Dahlia" w filmie występuje.
Ok. Uważasz, że ten sam PH co jest w filmie, to ten sam PH z gry?To jest Lisa, a fakt, że nie umieszczono jej imienia w napisach uznałabym za "mrugniecie okiem" do graczy. Wiemy jak ma na imię, nie trzeba tego zaznaczać w creditsach :]
...Lisa z filmu i z gry są tak podobne jak Alessa, czy Dahlia :] Film to nie wierna adaptacja , a postacie znacznie sie różnią od swoich pierwowzorów. PH w SH2 był przecież ściśle powiązany z Jamesem, więc nie ma mowy o tym, żeby ten filmowy miał z nim cokolwiek wspólnego.Ok. Uważasz, że ten sam PH co jest w filmie, to ten sam PH z gry?Jedyne co łączy tą pielęgniarkę z Lisą, to strój, nawet urodę ma zupełnie inną. Ta z filmu równie dobrze mogłaby wystąpić w jakimś filmie dla dorosłych, Lisa zaś ma niewinną urodę. Inna sprawa, że Gans sam pisał o tym, że to nie jest Lisa którą znamy z gry
Tak samo jak film Silent Hill nie jest tym samym co gra o tym tytule.King VERMIN! pisze:Gans sam pisał o tym, że to nie jest Lisa którą znamy z gry