Manga & Anime

Wszystko co kojarzymy z kulturą: sztuka, język, subkultury & more

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Ashramus pisze:Wyjatkowo musze przyznac ze sie nie interesowalem..
Ashramus pisze:pierwszymi numerami mangazynu bylem zachwycony
Mam to samo. Nawet zapomniałam, ze coś takiego wydali. W kioskach nie widuję... Mangazyn mi sie podobał i jego koniec był dla mnie ciosem. Obecnie nie kupuję gazet o m i a z prostej przyczyny. Ich braku. Sorry, ale "Kawaii" to nie magazyn, "obecne "Kawaii" to kupa łajna i tyle mojej recenzji. "Anime +" nawet nie przeglądałam, więc dużo powiedzieć nie moge, poza tym, że okładkę ma czerwoną i go w kioskach nie ma ;)
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Dobrze, że akurat poruszacie ten temat, bo sama zastanawiałam się ostatnio nad losami Anime+. Dziś nawet szukałam w Empiku... bezskutecznie. Czyżby przedwsięwzięcie okazało się taką klapą, że poprzestali na jednym numerze? :?
Ostatnio zmieniony sob 18 cze, 2005 19:59 przez Lenneth, łącznie zmieniany 1 raz.
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Nie, po prostu anime+ to nie miesięcznik, a kwartalnik. Po prostu drugi numer jeszcze nie wyszedł :)
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

nigdy w zyciu na oczy tego nie widziałam O_o ..i pewnie nie zobacze XD

wczoraj i tak się załamałam, bo zobaczyłam w mojeje małomiasteczkowej księgarni ....mangi ...jaki szok :shock: ..normalnie ...cywilizacja....aż strach pomysleć co bedzie nastepne .... :shock:

HA! ..i bedę mogła sobie poczytać kiedy bede chciała ..w empiku w gdyni bywam raz na pół roku, to bedę mogła nadrabiać XD
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Duh, przecież numer jeden, to było już wieki temu... :?
Czyli kiedy mam się spodziewać kontynuacji?
Erelen_Galakar

A więc co do Anime+. Drugi numer miał wyjsć 10 czerwca, jednak do dnia dzisiejszego się nie ukazał. Redakcja z Micho na czele nie wypowiada się na skargi użytkowników, a z rozmów prowadzonych przez osoby trochę bardziej w temacie, wysnuwają sie trzy wnioski:
1. Przesunięto go na lipiec.
2. Klapa finansowa i koniec.
3. Micho się znudziło i też koniec :)
Jak będę wiedział coś więcej to powiem :]
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Ashramus pisze:A samo Anime+ dobre? Wyjatkowo musze przyznac ze sie nie interesowalem
Średnie. Kiepskie recenzje - raz pisane jak dla tępego nastolatka(tępego - tzn nie obrażam siebie ani innych tutaj zebranych :P)a znowu pisane przez jakiegoś sztywniaka. Miałam mieszane uczucia po pierwszym obejrzeniu - Mangazyn to było istne cudo w porównaniu do Anime+. Nie chodzi o to, że gorszy papier, mniej dodatków, jest po prostu denerwujące. Redaktorzy usiłują sklecić dłuższe zdania, zapętlają się i po chwili zapominają o co chodziło. Sporo wad, po prostu spodziewałam się czegoś lepszego :cry:
Jednak fan m&a i tak pewnie kupi, bo to jedyne pismo mangowe w naszym zacofanym kraju.... :cry:
OK, koniec marudzenia!
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

faris pisze:Jednak fan m&a i tak pewnie kupi, bo to jedyne pismo mangowe w naszym zacofanym kraju...
Pamiętaj o "Kawaii". Poza tym ja nie kupię Anime +, mam dość makulatury.
faris pisze:OK, koniec marudzenia!
E tam. Marudzić najłatwiej i chyba najprzyjemniej.

Mogliby u nas wydać jakieś detektywistyczne mangi....jast jakas, ale kreska mnie na wstępie odrzuciła. Meitantei Conan (Detektyw Conan) u nas nie wydadza, bo to 48 tomów i wciąż powstaje....Dziękujmy panu za Projekt Manga T_T
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Go-Go-Yubari pisze:Pamiętaj o "Kawaii".
Ostatnio na okładce gościły postacie rodem z reklam Actimela. Zachęcające. A w piśmie pewnie cała masa pseudorecenzji o "anime" z serii złap-je-wszystkie itp. itd. Chyba podziękuję :P
Lucrecia pisze:Czyli kiedy mam się spodziewać kontynuacji?
Będzie sukces, jak w ogóle będzie drugi numer. Po tak ciepłym przyjęciu....
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Post autor: Ashramus »

Jak dla mnie, w dobie stalego lacza.. gazeta o m&a nie jest mi potrzebna.. chyba ze prezentowala by ona cos naprawde ciekawego. I to w pewien sposob spelnial Mangazyn (zolte strony byly cute).
~~~<< piesek preriowy >>~~~
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Erelen_Galakar pisze:A więc co do Anime+. Drugi numer miał wyjsć 10 czerwca, jednak do dnia dzisiejszego się nie ukazał. Redakcja z Micho na czele nie wypowiada się na skargi użytkowników, a z rozmów prowadzonych przez osoby trochę bardziej w temacie, wysnuwają sie trzy wnioski:
1. Przesunięto go na lipiec.
2. Klapa finansowa i koniec.
3. Micho się znudziło i też koniec
Jak będę wiedział coś więcej to powiem :]
W sumie pokpili sprawę- teksty są na niskim poziomie (autorzy najwyraźniej chcieli wypaść młodzieżowo, a wyszło groteskowo), a oprawa graficzna nieudolnie naśladuje Mangazyn..Nie przekreślam kopletnie tego pisma, bo powiedziałam sobie, że kupię kolejne dwa numery i poczekam na ewentualne zmiany na lepsze. Naprawdę trzymam kciuki za Anime +, bo gazety o M&A bardzo na polskim rynku brak...
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Wlasnie ogladam sobie Tv.. /znaczy wsumie tv se gra../ i widze postacie z dragonball i Spirited Away.. juz myslalem ze moze jakies nowe czasopismo m&a reklamuje sie w TV (sic!) ale nie.. w nowym Focusie jakis artykul ma byc :)
Erelen_Galakar

Ash super, dzięki za info, kiedy focus wychodzi?
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Już od kilku dni jest ^^ Ciekawie tam pisza, ale głównie dla tych co nie bardzo maja pojęcie o mia. No i "Singles" dodali XD
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Nie wiem czy ktos tu jest zainteresowany, ale grupa Okoi^Sugoi wypuscila Basiliska #8. Jest to bardzo dobra wiadomosc bo moglbyc z tym problem.. a Okoi nawet nie podaja stronki zeby.. zreszta nvm. Wazne ze jest 8ka.. Basilisk to moim zdaniem najciekawsze nowe anime :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura”