Manga & Anime

Wszystko co kojarzymy z kulturą: sztuka, język, subkultury & more

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Rozwin mysl, bo to 1,3 GB.. a jak sie ma 10Gb/month to khem.. mini rec plz
Bohaterka z duzymi oczami i w tandetnym stroju walczy w słusznej sprawie, wspomagana przez maskotkę podobną do Pokemona.. Do tego przemiany i transformacje ,nie słuzące do niczego... Zrezygnuj i poszukaj czegoś ciekawszego..
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Ivy pisze:Bohaterka z duzymi oczami i w tandetnym stroju walczy w słusznej sprawie, wspomagana przez maskotkę podobną do Pokemona.. Do tego przemiany i transformacje ,nie słuzące do niczego... Zrezygnuj i poszukaj czegoś ciekawszego..
Wedding Peach? O_o' Tak mi się skojarzyło. Przemiana w panne młoda tylko po to, aby nastraszyć wroga i zmienić się w pseudo sailorkę. Do dziś nie rozumiem po co się zmieniały w panny młode -_-'
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

No co Ty, 'Wedding Peach' było tak bezsensowne, że aż śmieszne. Obejrzałam całość. :D

Heh, pamiętam taki odcinek, w którym jeden koleś chciał pomóc Momoko i sam przywdział jej suknię ślubną. :shock: :lol:
[No był jeszcze i ten blond-bishounen, Kira... :D i ten zielonowłosy zły, mhm... :D]
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Dobrze,że oprócz Shamanic dostałam jeszcze Kite dla równowagi. Przynajmniej oprawa graficzna świetna- o fabule wypowiem się jak obejrzę. Tylko biedna Faris będzie musiała zamykać oczy :D bo to film od 18 lat..
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Post autor: Ashramus »

Hmhm.. najprawdopodobniej Funimation wykupilo licencje na Samurai 7 i Basiliska, A-Kreze juz dropnelo projekty :/ Jeszcze sie okaze ze pozostanie liczyc na wersje h-sub po hiszpansku przez Sol'a albo w przypadku Samurai 7 na A-People albo Goblinow (nie pamietam kto to u nas robi). W kazdym razie, niedore to info bo Funimation ma szerokie macki i moze zaczac siegac po insze chwytliwe serie..
~~~<< piesek preriowy >>~~~
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

A ja mam wiadomość (pewnie znowu zaspałem), któryś z koncernów wykupił prawa do wszystkich filmów studia Ghibli i mają je podobno puszczać w Polsce w kinach przez 2 lata :D
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Czy ktos oglada Basiliska? Prosilbym o PMke w tej kwestii :)
Erelen_Galakar

Dzisiaj w końcu przeczytałem 5 tom "Island" i z każdym tomem akcja jest coraz ciekawsza i coraz bardziej zagmatwana. Bohaterowie, którzy wydają się dobrzi często skrywają mroczne sekrety :evilbat: Gorąco polecam. A tak lekko OT, to Kasen uczy nas nowych znaczeń wyrazów. Od tej pory osoba, która chce zmienić płeć, to nie tranwestyta a gej bądź homo :) Czasami jednak Kasen się zbłaźni ^^
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Naruto 139 to pierwszy naprawde bardzop fajny odcinek "zapchajdziury". tylko rysownika kiepskiego dali -_-". Ale przynajmniej się baaaaaardzo ciekawie zrobiło i szkoda że znowu trzeba będzie czekać tydzień na następny...

I ten tytuł: "Fear! Orochimaru's Castle!" :evilbat: XD
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Heh jakby chromolonego naruto nie bylo tak duzo, to bym sciagnal :)

A Island.. to pierwszym tomie stwierdzilem ze to nie dla mnie, Kasen wydaje cos naprawde ciekawego?
Erelen_Galakar

Wiesz, tytuł podobno jest horrorem (ale co w tym przerażajacego), ale gdyby nie patrzeć na to pod tym właśnie kontem, okazuje się, że Island to bardzo ciekawy tytuł, z pewną ilością gagów i dość znaczącą ilością zmian w akcji. Polecam :)
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Nie czuje manghwy.. ktos mial Priesta u nas wydawac to bylem zainteresowany
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Obejrzałam ten "durny serial" (Ivy mnie wyprzedziła i dała do zrozumienia że to "Shamanic Princess" :P ). Uratowały go (choć niezupełnie) ostatnie dwa odcinki, które były chociaż TROCHĘ interesujące, a to za sprawą jednego bohatera... Miał długie białe włosy,przypominał Vincenta(miał zmechanizowaną rękę)i nie był taki przygłupawy jak reszta :P Przekonujące argumenty...
Ashramus pisze:ktos mial Priesta u nas wydawac
Mianowicie w niesławnym piśmie Anime+?
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

faris pisze:Ashramus napisał/a:
ktos mial Priesta u nas wydawac

Mianowicie w niesławnym piśmie Anime+?
Kiepski papier wciśnięty w środek pisma, w formacie obrzydzającym czytanie.. tak sie na ten tytuł początkowo napaliłam, ale jakoś do tej pory nie przeczytałam..
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

A samo Anime+ dobre? Wyjatkowo musze przyznac ze sie nie interesowalem.. pierwszymi numerami mangazynu bylem zachwycony, ale A+ to chyba grupa Michia jest? /ok, calkowicie to zlalem ;) moze nieslusznie /
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura”