Manga & Anime

Wszystko co kojarzymy z kulturą: sztuka, język, subkultury & more

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Erelen_Galakar pisze:Ja chcę Renę Crying or Very sad Renuśka Crying or Very sad Renia Crying or Very sad A tak poza tym, mimo tego, że w Polsce wyszedł dopiero pierwszy tom, to mogę szczerze powiedzieć, że anime różni się dość znacznie. Przede wszystkim klimatem, w anime wszystko od początku jest jakieś takie mroczne (słodki mroczniaczek z Reni n), w przeciwieństwie do mangi, która zaczyna się dość zabawowo. Design bohaterów jest bardzo ładny, postacie są wyraziście narysowane no i jest Renia oraz Hotaru n Co do ścieżki dźwiękowej to w samym anime jakoś nie powala, ale za to opening oraz ending powalają na kolana. Są wprost genialne, cudowne, boskie ^^ No i jest w nich Rena
Erelen - znajdź sobie dziewczynę, zamiast snić o Renie :lol:
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Na te oszczerstwa mam tylko jedną odpowiedź:
"Turn it inside out so I can see
The part of you that's drifting over me
And when I wake you're never there
But when I sleep you're everywhere
You're everywhere

Just tell me how I got this far
Just tell me why you're here and who you are
'Cause every time I look
You're never there
And every time I sleep
You're always there

'Cause you're everywhere to me
And when I close my eyes it's you I see
You're everything I know
That makes me believe
I'm not alone
I'm not alone"

A poza tym jeszcze o niej nie śniłem :) Choć oglądając .Hack//Dusk naszła mnie dziwna ochota pograć w dobrego mmorpg-ka :)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Erelen_Galakar pisze:jeszcze o niej nie śniłem
OMG. Mi się raz śnił InuYasha, że był moim kotkiem. (Tak, wiem, ze to psi demon) Poza tym to śnił mi się kiedyś Mamoru Chiba, który sprzedawał ryby na targu i Shinichi Kudo grający w krykieta z Zoro z One Piece. Tak poza tym to standardem są różowe, latające słonie, a nie postacie z MiA. :roll:
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Erelen_Galakar pisze:.Hack//Dusk - Branzoleta Zmierzchu. Na anime składa się 12 odcinków i mogę powiedzieć tylko jedno. Czemu tak mało Ja chcę Renę Renuśka Renia Design bohaterów jest bardzo ładny, postacie są wyraziście narysowane no i jest Renia oraz Hotaru Co do ścieżki dźwiękowej to w samym anime jakoś nie powala, ale za to opening oraz ending powalają na kolana. Są wprost genialne, cudowne, boskie ^^ No i jest w nich Rena Polecam gorąco z całego serca
A Balmunga dużo? *___________*
Btw, weź sobie jednak obejrz tego .hack//SIGNa -- tam masz taką pseudo-Renę, czyli Mimiru. :wink: [...choć gdybym była facetem, leciałabym raczej na BT -- jest dokładnie w moim typie -- o ile kobieta może tak powiedzieć o kobiecie. :wink:]
Go-Go pisze:OMG. Mi się raz śnił InuYasha, że był moim kotkiem. (Tak, wiem, ze to psi demon) Poza tym to śnił mi się kiedyś Mamoru Chiba, który sprzedawał ryby na targu i Shinichi Kudo grający w krykieta z Zoro z One Piece. Tak poza tym to standardem są różowe, latające słonie, a nie postacie z MiA
Regularnie śni mi się Kenshin, my love. *___________*
No i wiadomo, Edward.
Ale raczej rzadko miewam takie przyjemne noce -- najczęściej widzę w snach dra Konika albo prof. Duszak... grrrr.... czas rzucić studia...
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Spox, Kopernik też była kobietą.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Koki pisze:Edward była dziewczyną.
Lucrecia pisze:Spox, Kopernik też była kobietą.
Ed z Cowboy Bebop? Przeciez to dziewczynka O.o No chyba, że chodzi o inna postać z tym imieniem.
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Ostatnie anime które oglądałam to Witch Hunter Robin i Chrno Crusade. To drugie polecam chyba szczególniej, bo WHR nudzi do 7 odc. Wygląda to tak - Robin wstaje, idzie na herbatkę, spotyka Amona, on nic nie mówi, dostają misję, odwalają robotę, itd. ale potem tak akcja się toczy, że nie można przerwać, więc niech nikt się nie zraża...
maly offtop-A tak w ogóle jakby wpadła tu ivy - siedzę na informatyce i jakimś cudem korzystam z internetu :D wreszcie!
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Go-Go pisze:Ed z Cowboy Bebop? Przeciez to dziewczynka O.o No chyba, że chodzi o inna postać z tym imieniem.
Nie wiem, kogo miał na myśli Koki, ale mi chodziło o Eda z FMA :wink:
Stuprocentowym samcem to bym go raczej nie nazwała; dzieciak ma 12-16 lat (moja obsesja na jego punkcie niebezpiecznie zahacza o pedofilię :wink:), ale -mimo wszystko- to chłopiec. ^^
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

heh :D co do Edzi ( :wink: ) z CB to ogladając to anime po niemiecku miałam niezły ubaw próbując rozszyfrować płeć tego zjawiska 8)
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
The Sorrow
Kupo!
Kupo!

Post autor: The Sorrow »

Samurai Champollo odcinek 23 - epoka Edo - Japonia kontra USA w bejzbol. Polewka jak szlag, szczególnie Fair Play w jankeskiej postaci i ta amerykańska gadka, Mugen w roli miotacza (tak się to chyba nazywa) rulez.
...Battle brings death, death brings the sorrow.
The living... May not hear them... ther voices... Fall upon daef ears.
But make no mistake... Dead are not silent.....
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Ireth pisze:heh co do Edzi z CB to ogladając to anime po niemiecku miałam niezły ubaw próbując rozszyfrować płeć tego zjawiska
Oglądając po polsku, też miałam niezłą zagwostkę. W sumie aż do końca serii mnie to gryzło; wydawało mi się, że z tą dziewczyną to tylko podpucha scenarzystów. :lol:
Koki pisze:Ah. Tak już mam że jak widzę Edward to od razu myślę o tej z CB. Pewnie dlatego że w mandze dość żadko pada jego(Fullmetala) imię inaczej niż 'Ed', o ile wogóle pada.
Racja, chyba tylko Hohenheim używa pełniego imienia. Inni z reguły mówią 'Edo' albo 'Hagane-no'.
Koki pisze:A wiek to chyba przynajmniej 14, bo jego młodszy brat tyle ma(w mandze).
W mandze Ed ma generalnie 15 lat (Al - 14), ale czasami trafiają się retrospekcje.
W anime - też 15 przez większość odcinków, ale pod koniec serii obchodzi szesnaste urodziny. A wcześniej dostajemy kilka epów z okresu, kiedy miał 9-12, baa, widzimy go nawet jako dwuletniego brzdąca (...to chyba nie był wielki spojler. :roll:) Tak więc pełna rozpiętość.
Koki pisze:A pierwszy link który dałaś to porażka. Co to, bishonen?
Tja... o kobiecych gustach się nie dyskutuje. ;) Na większości fanartów (rysowanych przez zdziwaczałe baby w moim wieku) Ed wygląda jak dziewczynka. W samym anime zresztą też.
Tylko w mandze/artbooku prezentuje się 'szorstko i męsko' (rotfl). Co kto lubi.

Aaa, jeszcze jedno, zanim skończę posta: mamy wreszcie piąty tom "Miecza Nieśmiertelnego". :D Ktoś to jeszcze poza mną czyta?
Heh, żałujcie, żałujcie... może nie jest to rozrywka najwyższych lotów (cycki-walka-trupy i tak dookoła Wojtek) -- ale wciąga jak cholera. :D Gorąco polecam! :D
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Oglądam właśnie "Gravitation" i mimo jakotakiej fabuły to jak patrzę na Yuki'ego to "waiiiiii Yuki! Yuki! Yuki! - mode on" ^.^'' Zwłaszcza w okularach *___*
Yuki! Yuki! Yuki!
Waiiii *^_^*
I co z tego, że pedał? *___*
kazsa

Post autor: kazsa »

Mam pytanko. Otóż jestem fanką anime Please Save My Earth i obejrzałam wszystkie 6 odcinków. Jednak w internecie znalazłam zdjęcia z tego anime które nie pojawiły się w żadnym z tych odcinków. Jeżeli ktoś wie skąd są te zdjęcie mógłby podzielić się ze mną tą informacją? Oto strona na której owe zdjęcia znalazałm: http://www.geocities.com/Tokyo/Island/3582/
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

A może to OAV-ki :)
Xellos

Post autor: Xellos »

Mam pytanie:
Może mi ktoś powiedzieć co to za zwój nosi "przywiązany na plecach" Jiraya? Bo nadal nie wiem, a konam z ciekawości :o
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura”