Ireth pisze:heh co do Edzi z CB to ogladając to anime po niemiecku miałam niezły ubaw próbując rozszyfrować płeć tego zjawiska
Oglądając po polsku, też miałam niezłą zagwostkę. W sumie aż do końca serii mnie to gryzło; wydawało mi się, że z tą dziewczyną to tylko podpucha scenarzystów.
Koki pisze:Ah. Tak już mam że jak widzę Edward to od razu myślę o tej z CB. Pewnie dlatego że w mandze dość żadko pada jego(Fullmetala) imię inaczej niż 'Ed', o ile wogóle pada.
Racja, chyba tylko Hohenheim używa pełniego imienia. Inni z reguły mówią 'Edo' albo 'Hagane-no'.
Koki pisze:A wiek to chyba przynajmniej 14, bo jego młodszy brat tyle ma(w mandze).
W mandze Ed ma generalnie 15 lat (Al - 14), ale czasami trafiają się retrospekcje.
W anime - też 15 przez większość odcinków, ale pod koniec serii obchodzi szesnaste urodziny. A wcześniej dostajemy kilka epów z okresu, kiedy miał 9-12, baa, widzimy go nawet jako dwuletniego brzdąca (...to chyba nie był wielki spojler.

) Tak więc pełna rozpiętość.
Koki pisze:A pierwszy link który dałaś to porażka. Co to, bishonen?
Tja... o kobiecych gustach się nie dyskutuje.

Na większości fanartów (rysowanych przez zdziwaczałe baby w moim wieku) Ed wygląda jak dziewczynka. W samym anime zresztą też.
Tylko w mandze/artbooku prezentuje się 'szorstko i męsko' (rotfl). Co kto lubi.
Aaa, jeszcze jedno, zanim skończę posta: mamy wreszcie piąty tom "Miecza Nieśmiertelnego". :D Ktoś to jeszcze poza mną czyta?
Heh, żałujcie, żałujcie... może nie jest to rozrywka najwyższych lotów (cycki-walka-trupy i tak dookoła Wojtek) -- ale wciąga jak cholera. :D Gorąco polecam! :D