Manga & Anime

Wszystko co kojarzymy z kulturą: sztuka, język, subkultury & more

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Hmmm... z tego co pamiętam to przy produkcji Spice Agents mieszali palce nasi wschodni bracia (japończycy), gdzieś to wyczytałem, więc uznaję to za anime
W ameryce mieszka wielu japończyków, wiesz? Agentki to marna imitacja anime. Tak samo WITCH nie jest mangą.
Dragon Ball był super
Widziałam całość. Nawet kilka razy. Ale to tylko dlatego, ze mam słabość do Son-Goku z ogonkiem i Trunksa z długimi włoskami. : D~
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Dzisiaj skończyłem czytać Card Captor Sakura, ale to piękne :) I jaki koniec wzruszający :) No oczywiście, że polecam :D
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Maniak. : p

Dziś na C+ był dokument "Tokio i pokolenie techno". Mówiono m.in. o mandze i grach. Polecam. (C+ powtórzy to jeszcze ileś razy ;) )
Dyzio

Post autor: Dyzio »

Go-Go-Yubari pisze:Codziennie o 7:15 na Polonii 1 leci Zorro. :D
no nie nie leci Zorro tylko Bejsbolista a potem Super Dan zawsze dwa odcinki, w ogule ten Super Dan nigdy nie leciał na Poloni 1 chyba zakupili :p a opowiada o Doth Ballu takie lepsze dwa ognie a strzały itd. to podobne jak w Tsubasie tylko w tym Super Danie sie rąk używa
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

no nie nie leci Zorro
W telegazecie było napisane, że Zorro.
w tym Super Danie sie rąk używa
Inaczej mówiąc: Piłka ręczna. ;) Na olimpiadzie nawe była. :roll:
Dyzio

Post autor: Dyzio »

raczej połączenie DWÓCH OGNI I PIŁKI RĘCZNEJ bo tam zawodnicy sie kuszą rzucają do siebie :) a tak nawiasem to nie mieliście nigdy w szkole dwóch ogni na wuefie ??
Erelen_Galakar

Mieliśmy, jedna z najgorszych gier ;) A ja się biore za poszukiwanie Wisha (kolejnej cudownej i takiej pięknej, romantycznej mangi, wydawana w Polsce :D).
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

A ja się biore za poszukiwanie Wisha
Wish był dostępny na jednej ze stron ze skanami, ale gdy JPF wykupił prawa zdjęto ten tytuł. Poczekaj do marca to Ci zeskanuję ;)
Erelen_Galakar

Ale ja nie chcę mangi. Mangę to sobie kupuję (jak super, już się nie mogę doczekać, ten aniołek jest taki cuuteeee... tak samo jak dwie kotki demonki :D). Poszukuję anime :D
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Mangę to sobie kupuję (jak super, już się nie mogę doczekać, ten aniołek jest taki cuuteeee... tak samo jak dwie kotki demonki ).
W ogóle bardzo sobie cenię twórczość pań z CLAMPa. Czytałeś Clover? Na tej stronie (co Ci link na PM swego czesu posłałam) jest ten tytuł. Polecam.
[Ludzi pobocznych zainteresowanych tematem uprzedzam, ze ów tytuł nie należy do zwykłej sieczki mającej na celu zrobienie z mózgu papki. To tak na marginesie, żeby potem ktoś nie marudził, ze nie rozumie fabuły. ;) ]

A co do anime "Wish" to nie wiem czy ono kiedykolwiek powstało. :roll: I skłaniam się w stronę opcji, ze jeszcze nie. :?
Erelen_Galakar

Z tego co wiem to powstało i słyszałem, że o wyspiarskich sąsiadów (anglików) można je bez problemu kupić, więc byłaby jakaś nadzieja na orginał :D Jeszcze Clovera nie czytałem, na razie tylko Magic Knight Rayeart (orginał mam :D chodź po francusku :D), Card Captor Sakura, dwa tomy X (mam zamiar zamówić pozostałe) i na razie tylko tyle :( Ale Clampa to ja kocham :D
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

dwa tomy X (mam zamiar zamówić pozostałe)
Będzie ciężko bo nakład niektórych tomów się wyczerpał.
Z tego co wiem to powstało i słyszałem, że o wyspiarskich sąsiadów (anglików) można je bez problemu kupić, więc byłaby jakaś nadzieja na orginał
Byłam w angielskim sklepie pełnym po brzegi mangi i anime. Aż się serce krajało jak widziałam ceny. Na VHS były tylko starsze tytuły typu "Kimagure Orange Road", za to dvd cała masa. Tylko jak u nas film kosztuje ok 89zł to u nich (przeliczając na nasze) ok 140 zł. Jedyne co kupiłam to mange "Trigun", za którą i tak zapłaciłam dwa razy więcej niż bym dała u nas. No, ale cóż. :?
Magic Knight Rayeart (orginał mam chodź po francusku
A znasz francuski? ;)

JPF ma licencję na MKR i tylko czekać aż wydadzą. ;) Czytałeś Shirahime Syo CLAMPa? Mogę Ci na maila posłać jakby co. (Erm. Co złego to nie ja :roll: ).
Erelen_Galakar

Nie znam, ale od czego jest słownik oraz zasady gramatyki :D W ten sposób można się nauczyć każdego języka (oczywiście nie licząc łaciny, jej się nie da zaliczyć :D).
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Nie znam, ale od czego jest słownik oraz zasady gramatyki W ten sposób można się nauczyć każdego języka (oczywiście nie licząc łaciny, jej się nie da zaliczyć ).
No nie wiem, japońskiego się chciałam uczyć, ale jakoś ciemno to widzę ;) Łacina (z tego co żem słyszała) jest dość prosta. Ja się zabieram za włoski, jak zdam egzaminy na studia. :roll:

Widziałeś może "Ebichu"? O chomiku i jego zboczonej pani. Boskie. Polecam ;)
Erelen_Galakar

Łacina prosta!!! Widać nie uczyłaś się, japoński jest prostszy (za rok biorę go jako lektorat i wtedy będę se czytał MKR w orginale :D). Też nie oglądałem, ja polecam za to Ikkitousen, genialne anime z wątkiem historycznym (w wydaniu historii Chin) :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura”