Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Thidus

Post autor: Thidus »

yaqub
To ty juz masz 3 Torensole? Jak tak to ci zazdroszcze!

[ Dodano: Wto 03 Kwi, 2007 12:57 ]
yaqub,
Ja narazie nabijam sobie Chainy w Great Crystal gdzie idzie sie do Omegi Mk.XII, narazie mam 613 :)
Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Post autor: yaqub »

Thidus, nie mam 3, mam materiał na 3 z wyjątkiem 5 sztuk Scarletite, którego nie moge "dropnąć" od Emeralditan. Nie wiem czy trzeba mieć coś szególnego założone. Może wiecie ?
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

yaqub pisze:Nie wiem czy trzeba mieć coś szególnego założone. Może wiecie ?
Nie trzeba nic mieć założone. Monograph'y kupione i dużo szczęścia. Też się z tym trochę męczyłem.
Thidus

Nawet ogranicznik na Chainy jest :( 999
pyza69
Kupo!
Kupo!

Post autor: pyza69 »

pewnie i jest na chainy ogranicznik,na to wychodzi.
Fortis

Post autor: Fortis »

Jak zabiliscie espera Chaosa bo szczerze mowiac to go strasznie zlekcewazylem i ujzalem Game Over i teraz jakos nie mam checi tam isc :!: Moze jakas podpowiedz co do walki ?
Awatar użytkownika
Viking
Kupo!
Kupo!

Post autor: Viking »

co do Emeralditan i Scarletite:

Nie wiem czy trzeba mieć coś szególnego założone. Może wiecie ?

Nie trzeba nic mieć założone. Monograph'y kupione i dużo szczęścia. Też się z tym trochę męczyłem.
sproboj walczyc z nim jedna postacia. wylacz gambit. postaraj sie zbic mu hp do bardzo niskiego poziomu - najlepiej zeby mial jakies 100hp. wtedy poach i powinno wypasc. oczywiscie nie za kazdym razem wychodzi, ale wydaje mi sie, ze szansa jest wieksza.
you need to rise up and personalize your existence you need to wake up and activate the dreams of your soul idle, revolt, hero, your hero is yourself !
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

yaqub pisze:Thidus, nie mam 3, mam materiał na 3 z wyjątkiem 5 sztuk Scarletite, którego nie moge "dropnąć" od Emeralditan. Nie wiem czy trzeba mieć coś szególnego założone. Może wiecie ?
o wiele latwiej dostac Scarletite dzieki lowieniu ryb na ostatnim levelu,50% szansy po wykonaniu perfecta ;)

[ Dodano: Sro 04 Kwi, 2007 03:35 ]
olsen pisze:gdzie dokładnie po walce z bomber kingiem jest ZODIAC SPEAR??? :?:
musisz najpiew wyjsc z Salikawood.wyjscie najbardziej na zachod,wtedy dotrzesz do Necrohol of Nabudis.tam jest pokoj z 16 skrzyniami,w 1 jest ZS
Thidus

Zeby zdobyć Scarletite moge iść do Nebreus Dreadlands i ubijać Emeralditan czekając aż mu wyskoczy....
Chodzi mi o drugi sposób :Steal from Rare Game:Aspidochelon w Cerobi Steppe.
W jakiej części mapy znajduje sie ten Aspidochelon?
r0bert002

Post autor: r0bert002 »

witam mam problem mam pytanie po bobycie w JAHRA idzie sie na takie drzewo do ziomkow FRAN,a potem niewiem co mam robic??Z tego co zrozumialem to mam doisc do mines czy cos takiego, wiec ide do Ozmone plain ale wedlug mnie tam nic niema jest tam tylko jakies wejscie gdzie gzie sa ciezkie stwory i pozniej jest boss ale zabiera mi jedym uderzenie ponad 1000 zycia.Pszepraszam za takie tlumaczenie bo dyktuje z pamieci

i pytanko jak uzywa sie tych super ciosow chodzi mi o to ze pojawia sie filmik i czas
pyza69
Kupo!
Kupo!

Post autor: pyza69 »

to sa misty i trzeba naciskac szybko odpowiedni klawisz przypisany jednemu z ludzikow w druzynie,jezeli nie ma takiej ikonki to musisz szybko naciskac R2 i powinno sie pojawic jakas ikona ludzika co ma jakas mane(jak masz malo many to malo uderzen ci wyjdzie)

mam pytanie:
jak uzyc reversa na ludzika czy na wroga?
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

r0bert002 pisze:witam mam problem mam pytanie po bobycie w JAHRA idzie sie na takie drzewo do ziomkow FRAN,a potem niewiem co mam robic??Z tego co zrozumialem to mam doisc do mines czy cos takiego, wiec ide do Ozmone plain ale wedlug mnie tam nic niema jest tam tylko jakies wejscie gdzie gzie sa ciezkie stwory i pozniej jest boss ale zabiera mi jedym uderzenie ponad 1000 zycia.Pszepraszam za takie tlumaczenie bo dyktuje z pamieci
Musisz iść z lasu do Ozmone Plains. przy Save Crystalu leży żołnież. Daj mu potiona, a dostaniesz Chocobo. Jedź do następnej lokacji i zaraz na lewo powinieneś zauważyć na ziemi ślady Chocobo, które prowadzą do ukrytej ścieżki. Pojedź tam, a dostaniesz się do Henne Mines.

[ Dodano: Sro 04 Kwi, 2007 19:28 ]
pyza69 pisze:mam pytanie:
jak uzyc reversa na ludzika czy na wroga?
Normalnie jak inne czary, wybierasz tylko przy pomocy L1 i R1 na kogo ma być rzucony czar.
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 12:51 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Thidus

Zeby zdobyć Scarletite moge iść do Nebreus Dreadlands i ubijać Emeralditan czekając aż mu wyskoczy....
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

Thidus pisze:W jakiej części mapy znajduje sie ten Aspidochelon?
Cerobi Steppe/ Feddik River
Kruchy

Post autor: Kruchy »

Thidus pisze:Zeby zdobyć Scarletite moge iść do Nebreus Dreadlands i ubijać Emeralditan czekając aż mu wyskoczy....
Znajdziesz go tam gdzie są Adamantitus,a dokładnie w środku tej lokacji(tj.pomiędzy mostami).Wygląda identycznie jak te "wielkie żółwie",tylko będzie miał założony protect.
Jak go już spotkasz,to nie ZABIJAJ GO, tylko okradnij i wroć do lokacji z pomarańczowym kryształem,a następnie wróć i znów go okradnij.Jeżeli się nie pojawi,to znowu do pomarańczowego kryształu.Szansa na respawn wynosi 40%.

Ktoś pisał na forum,że trudno jest zdobyć Soul of Thamasa.Otóż można go dostać okradając Ishteen'a.Nie będę pisał gdzie go znaleść,bo myśle że każdy to wie.Gdy już nam się on pojawi NIE ZABIJAMI GO,tylko okradamy i idziemy to lokacji z pomarańczowym kryształem(metoda podobna jak w przypadku Aspidochelon'a).
Jest też pewien trick,który pwoduje że można chainować Oversoula(z którego wypada Soul of Thamasa).Gdy nam się pojawi to nie zabijamy go ,tylko uciekamy na skraj lokacji(tj.blisko kropkowanej lini) i ubijamy go,a następnie szybko (mamy tylko 2sec.) idzemy do lokacji obok i wracamy.Przy odrobinie szczęści pojawi nam się ponownie.Przy tak krótkim czasie nie będzie czasu na zebranie lootu,sam będziesz musiał zdecydować kiedy chcesz przestać chainowac i zebrać loot.To samo można zrobić na Helvinku z którego wypada Grand Armor oraz na Bombshell z którego wypada Yagyuu Darkblade najlepsza broń na Yiazmata.
To tyle.Życzę szczęścia.Pozdrawiam :)
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”