Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Post autor: yaqub »

moi mieli 80-81, bronie trzy osoby Save the Queen, i walcząca ekipa po jednym :D Excalibur, Ultima blade i Ragnarok

pewnie bym go killim szybciej ale musiałem poeksperymentować z magią :)
Thidus

Post autor: Thidus »

ja mczoraj walczyłem z Zodiakem :)
U mnie Vaan ma 99 lv a reszta po 82lv.

[ Dodano: Czw 29 Mar, 2007 10:54 ]
Jeszcze raz pytam co trzeba zrobić w The Great Crystal bo chce dojść do Omega Mk.XII tylko że gdy dochodze do XXV teleportu "coś wielkiego i niebieskiego" stoi na środku planszy i nic nie idzie zrobić... Co trzeba zrobić żeby dojść do XXVI a później do Omegi Mk.XII?? Czy trzeba w odpowiedniej kolejności otworzyć teleporty Taurus,Capricorn,Virgo,Libra? Bo juz nie wiem...
Z góry dzieki!
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

W ciemno powiem Ci, że odpowiedź najszybciej znajdziesz na www.gamefaqs.com :D
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

Thidus pisze:ja mczoraj walczyłem z Zodiakem :)
U mnie Vaan ma 99 lv a reszta po 82lv.

[ Dodano: Czw 29 Mar, 2007 10:54 ]
Jeszcze raz pytam co trzeba zrobić w The Great Crystal bo chce dojść do Omega Mk.XII tylko że gdy dochodze do XXV teleportu "coś wielkiego i niebieskiego" stoi na środku planszy i nic nie idzie zrobić... Co trzeba zrobić żeby dojść do XXVI a później do Omegi Mk.XII?? Czy trzeba w odpowiedniej kolejności otworzyć teleporty Taurus,Capricorn,Virgo,Libra? Bo juz nie wiem...
Z góry dzieki!
to cos wielkiego to jest wlasnie Omega tylko jeszcze nie aktywowana.musisz zaakceptowac Yiazmata zebys mogl walczyc z Omega
Thidus

Ok dzięki,Mam jeszcze jedno pytanie bo żeby walczyć z Yazamata musz pokonać Hell Wyrm. Jestem w Sochen Cave i mam Ageworn Key.Domyślam się że Hell Wyrm jest za drzwiami Pilgrim's Door - dlaczego nie moge ich otworzyć? Czy trzeba coś zrobić z tymi wodospadami? Jak tok to co?
Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

jak popatrzysz na mape to zobaczysz takie "koło z krzyżem" musisz wejść tam od wschodniej strony i zrobić kółko zgodnie ze wskazówkami zegara, jak już przejdziesz na około to usłyszysz dzwięk i będzie komunikat, że mechanizm jest odblokowany czy jakosik takosik i wtedy będziesz mógł wejść do helka :D
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

yaqub pisze:moi mieli 80-81, bronie trzy osoby Save the Queen, i walcząca ekipa po jednym Excalibur, Ultima blade i Ragnarok
Tłukłeś Zodiarka Excaliburem? Ja, jak go atakowałem Excaliburem to go leczyłem, więc jak to zrobiłeś? (Zodiarka mam za sobą, ale pytam z ciekawości :D )
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 12:42 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
karollo
Kupo!
Kupo!

Post autor: karollo »

mam pytanie już drugi raz natykam się na zeritan caverns jak wdam się w walke to potwory mnie raczej zabijają.I teraz moje pytanie czy zeritan caverns do dodatkowa lokacja w grze i czy są tam jakieś dobre rzeczy czy tylko same potwory :?:
Ramzes

Post autor: Ramzes »

z tego co wiem zdobywa sie tam jednego z esperow:) a po drugie sa tam tez rozne hunty:)
Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

mati90, normalnie lałem go Excaliburem, w jakąś minute jego pasek zmalał do rozmiarów 1 cm :)
Thidus

Jak wejde tam od wschodniej strony i zrobie kółko dookoła to Hell Wyrm pojawim się w Pilgrim's Door Czy gdzieś indziej? A czy przy wodospodach trzeba coś zrobić?
Awatar użytkownika
Squall
Kupo!
Kupo!

Post autor: Squall »

Gdzie można zdobyć Barheim Key i od kogo. Jestem w misji w Paramina Rift, a jest mi on bardzo potrzebny. Proszę o odopowiedź.
Awatar użytkownika
andchaos
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: andchaos »

Thidus pisze:Jak wejde tam od wschodniej strony i zrobie kółko dookoła to Hell Wyrm pojawim się w Pilgrim's Door Czy gdzieś indziej? A czy przy wodospodach trzeba coś zrobić?
Hell Wyrm

Aby walczyć z tym bossem trzeba wpierw wykonać misję Get My Stuff Back! (polowanie na Vyraal) i odebrać nagrodę. Jako dodatek dostanie się [glow=yellow]Dragon Scale[/glow] z którym udajemy się do Cerobi Steppe / The Northsward (północno-wschodnia część Cerobi Steppe). Tutaj należy zbadać wiatrak (wschodni nr. 10) a ruszy fabuła i podaruj Dragon Scale starcowi a otrzymasz w zamian [glow=yellow]Age-worn Key[/glow] który otwiera Hall of the Ascetic w Sochen Cave Palace gdzie należy się udać. Aby otwożyć pierwsze drzwi należy w lokacji Destiny's March obiegnąć formę kwadratu zgodnie z wskazówkami zegara zaczynając od strony wschodniej (prawej), najlepier to wykonać wchodząc tu z lokacji Falls of Time. Jeśli obieg zostanie wykonany poprawnie to przy ostatnich drzwiach usłyszalny będzie dźwięk odblokowania drzwi. Teraz w zachodniej części tej lokacji możemy otworzyć do tej pory zablokowane drzwi i dotrzemy nowym przejściem do kolejnych drzwi które należy otworzyć przy pomocy Age-worn Key. Za drzwiami czeka cię bitwa z [glow=yellow]Hell Wyrm[/glow] który posiada astronomiczną ilość HP.

Squall pisze:Gdzie można zdobyć Barheim Key i od kogo. Jestem w misji w Paramina Rift, a jest mi on bardzo potrzebny. Proszę o odopowiedź.
Dantro's Wife Quest

Quest rozpoczyna się po wykonaniu misji Dalmasca Desert Bloom (Flowering Cactoid) i następnie należy porozmawiać z Dantro który poprosi o dostarczenie Cactus Flower do jego żony która jest w Dalmasca Estersand / South Bank Village, otrzymasz Bundle of Needles. Następnie Porozmawiaj z Tchigri który cię przewiezie na drugą stronę rzeki. Tutaj porozmawiaj z Luxera (Ojcem Tchigri'ego) po czym wracaj łodzią na południową część wioski. Porozmawiaj tutaj z Dantro's Wife i następnie zbadaj kwiat leżący za jej domem a ryskoczy z piasku Cactoid którego przewozimy na drugi brzeg a ruszy fabuła i Cactoidy opuszczą wioskę. Teraz wracaj do Dantro's Wife która cię poprosi byś przyniusł jej zioła na lekarstwo:
Semclam Shells (South Bank Village, do zebrania przy brzegu w wodzie)
Nebralim (porozmawiaj z Dantro w Outpost i zbierz je z dużych wazonów przy jednym z domków)
Valeblossom Dew (Lokacja Broken Sands, w centrum lokacji zbadaj kszak z różowymi kwiatami)
Po powrocie porozmawiaj z Dantro's Wife i nastepnie wyjdź z wioski i ponownie wejdź, teraz ponownie porozmawiaj z Dantro's Wife i następnie z Bangaa stojącym za jej domem a otrzymasz [glow=yellow]Barheim Key[/glow](Key Item).

EDIT:

Mam pytanie

czy wszystkie potwory Rare Game po przyłączeniu do klubu w Phon Coast dadzą po pokonaniu jakiś Tropheum. pokonałem już wielokrotnie Evil Spirit - Rare Game w Giruvegan a za pokonanie nie otrzymuję żadne tropheum.
Trzeba spełnić jakiś warunek by je otrzymać ?
czy poprostu nie za wszystkie istoty Rare Game jest Tropheum?
Awatar użytkownika
Squall
Kupo!
Kupo!

Post autor: Squall »

Dzięki wielkie, ale tam pisze, że jego ojciec jeszcze nie wrócił. Od jakiego momętu gry będę mógł przepłynąć na drógą stronę?
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

mati90 pisze:Tłukłeś Zodiarka Excaliburem? Ja, jak go atakowałem Excaliburem to go leczyłem, więc jak to zrobiłeś? (Zodiarka mam za sobą, ale pytam z ciekawości :D )
Chyba Ci się pomylił Zodiark z Yiazmatem.
andchaos pisze:czy wszystkie potwory Rare Game po przyłączeniu do klubu w Phon Coast dadzą po pokonaniu jakiś Tropheum. pokonałem już wielokrotnie Evil Spirit - Rare Game w Giruvegan a za pokonanie nie otrzymuję żadne tropheum.
Trzeba spełnić jakiś warunek by je otrzymać ?
czy poprostu nie za wszystkie istoty Rare Game jest Tropheum?
Tylko niektóre dają trofea. Gdy raz dostaniesz trofeum od określonego potworka to drugiej nagrody już nie będzie. Na gamefaqs są opisane Rare Game i które dają trofea a które nie.
Łącznie trofeów jest 30 i nie da się zdobyć więcej. (Właściwie to jest 31 ale tego jednego się nie liczy)
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”