pewnie bym go killim szybciej ale musiałem poeksperymentować z magią
Final Fantasy XII - POMOC
Moderator: Moderatorzy
-
Thidus
ja mczoraj walczyłem z Zodiakem
U mnie Vaan ma 99 lv a reszta po 82lv.
[ Dodano: Czw 29 Mar, 2007 10:54 ]
Jeszcze raz pytam co trzeba zrobić w The Great Crystal bo chce dojść do Omega Mk.XII tylko że gdy dochodze do XXV teleportu "coś wielkiego i niebieskiego" stoi na środku planszy i nic nie idzie zrobić... Co trzeba zrobić żeby dojść do XXVI a później do Omegi Mk.XII?? Czy trzeba w odpowiedniej kolejności otworzyć teleporty Taurus,Capricorn,Virgo,Libra? Bo juz nie wiem...
Z góry dzieki!
Jeszcze raz pytam co trzeba zrobić w The Great Crystal bo chce dojść do Omega Mk.XII tylko że gdy dochodze do XXV teleportu "coś wielkiego i niebieskiego" stoi na środku planszy i nic nie idzie zrobić... Co trzeba zrobić żeby dojść do XXVI a później do Omegi Mk.XII?? Czy trzeba w odpowiedniej kolejności otworzyć teleporty Taurus,Capricorn,Virgo,Libra? Bo juz nie wiem...
Z góry dzieki!
W ciemno powiem Ci, że odpowiedź najszybciej znajdziesz na www.gamefaqs.com :D
to cos wielkiego to jest wlasnie Omega tylko jeszcze nie aktywowana.musisz zaakceptowac Yiazmata zebys mogl walczyc z OmegaThidus pisze:ja mczoraj walczyłem z Zodiakem![]()
Z góry dzieki!
-
Thidus
jak popatrzysz na mape to zobaczysz takie "koło z krzyżem" musisz wejść tam od wschodniej strony i zrobić kółko zgodnie ze wskazówkami zegara, jak już przejdziesz na około to usłyszysz dzwięk i będzie komunikat, że mechanizm jest odblokowany czy jakosik takosik i wtedy będziesz mógł wejść do helka :D
Tłukłeś Zodiarka Excaliburem? Ja, jak go atakowałem Excaliburem to go leczyłem, więc jak to zrobiłeś? (Zodiarka mam za sobą, ale pytam z ciekawości :D )yaqub pisze:moi mieli 80-81, bronie trzy osoby Save the Queen, i walcząca ekipa po jednym Excalibur, Ultima blade i Ragnarok
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 12:42 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Ramzes
-
Thidus
Hell WyrmThidus pisze:Jak wejde tam od wschodniej strony i zrobie kółko dookoła to Hell Wyrm pojawim się w Pilgrim's Door Czy gdzieś indziej? A czy przy wodospodach trzeba coś zrobić?
Aby walczyć z tym bossem trzeba wpierw wykonać misję Get My Stuff Back! (polowanie na Vyraal) i odebrać nagrodę. Jako dodatek dostanie się [glow=yellow]Dragon Scale[/glow] z którym udajemy się do Cerobi Steppe / The Northsward (północno-wschodnia część Cerobi Steppe). Tutaj należy zbadać wiatrak (wschodni nr. 10) a ruszy fabuła i podaruj Dragon Scale starcowi a otrzymasz w zamian [glow=yellow]Age-worn Key[/glow] który otwiera Hall of the Ascetic w Sochen Cave Palace gdzie należy się udać. Aby otwożyć pierwsze drzwi należy w lokacji Destiny's March obiegnąć formę kwadratu zgodnie z wskazówkami zegara zaczynając od strony wschodniej (prawej), najlepier to wykonać wchodząc tu z lokacji Falls of Time. Jeśli obieg zostanie wykonany poprawnie to przy ostatnich drzwiach usłyszalny będzie dźwięk odblokowania drzwi. Teraz w zachodniej części tej lokacji możemy otworzyć do tej pory zablokowane drzwi i dotrzemy nowym przejściem do kolejnych drzwi które należy otworzyć przy pomocy Age-worn Key. Za drzwiami czeka cię bitwa z [glow=yellow]Hell Wyrm[/glow] który posiada astronomiczną ilość HP.
Dantro's Wife QuestSquall pisze:Gdzie można zdobyć Barheim Key i od kogo. Jestem w misji w Paramina Rift, a jest mi on bardzo potrzebny. Proszę o odopowiedź.
Quest rozpoczyna się po wykonaniu misji Dalmasca Desert Bloom (Flowering Cactoid) i następnie należy porozmawiać z Dantro który poprosi o dostarczenie Cactus Flower do jego żony która jest w Dalmasca Estersand / South Bank Village, otrzymasz Bundle of Needles. Następnie Porozmawiaj z Tchigri który cię przewiezie na drugą stronę rzeki. Tutaj porozmawiaj z Luxera (Ojcem Tchigri'ego) po czym wracaj łodzią na południową część wioski. Porozmawiaj tutaj z Dantro's Wife i następnie zbadaj kwiat leżący za jej domem a ryskoczy z piasku Cactoid którego przewozimy na drugi brzeg a ruszy fabuła i Cactoidy opuszczą wioskę. Teraz wracaj do Dantro's Wife która cię poprosi byś przyniusł jej zioła na lekarstwo:
Semclam Shells (South Bank Village, do zebrania przy brzegu w wodzie)
Nebralim (porozmawiaj z Dantro w Outpost i zbierz je z dużych wazonów przy jednym z domków)
Valeblossom Dew (Lokacja Broken Sands, w centrum lokacji zbadaj kszak z różowymi kwiatami)
Po powrocie porozmawiaj z Dantro's Wife i nastepnie wyjdź z wioski i ponownie wejdź, teraz ponownie porozmawiaj z Dantro's Wife i następnie z Bangaa stojącym za jej domem a otrzymasz [glow=yellow]Barheim Key[/glow](Key Item).
EDIT:
Mam pytanie
czy wszystkie potwory Rare Game po przyłączeniu do klubu w Phon Coast dadzą po pokonaniu jakiś Tropheum. pokonałem już wielokrotnie Evil Spirit - Rare Game w Giruvegan a za pokonanie nie otrzymuję żadne tropheum.
Trzeba spełnić jakiś warunek by je otrzymać ?
czy poprostu nie za wszystkie istoty Rare Game jest Tropheum?
Chyba Ci się pomylił Zodiark z Yiazmatem.mati90 pisze:Tłukłeś Zodiarka Excaliburem? Ja, jak go atakowałem Excaliburem to go leczyłem, więc jak to zrobiłeś? (Zodiarka mam za sobą, ale pytam z ciekawości :D )
Tylko niektóre dają trofea. Gdy raz dostaniesz trofeum od określonego potworka to drugiej nagrody już nie będzie. Na gamefaqs są opisane Rare Game i które dają trofea a które nie.andchaos pisze:czy wszystkie potwory Rare Game po przyłączeniu do klubu w Phon Coast dadzą po pokonaniu jakiś Tropheum. pokonałem już wielokrotnie Evil Spirit - Rare Game w Giruvegan a za pokonanie nie otrzymuję żadne tropheum.
Trzeba spełnić jakiś warunek by je otrzymać ?
czy poprostu nie za wszystkie istoty Rare Game jest Tropheum?
Łącznie trofeów jest 30 i nie da się zdobyć więcej. (Właściwie to jest 31 ale tego jednego się nie liczy)