Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Post autor: yaqub »

nie krzyczcie na mnie :D po prostu męcze się nad znalezieniem fafnira w paranima rift podczas burzy śnieżniej, tylko nie wiem w której części go szukać :) ?
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

yaqub pisze:nie krzyczcie na mnie :D po prostu męcze się nad znalezieniem fafnira w paranima rift podczas burzy śnieżniej, tylko nie wiem w której części go szukać :) ?
Paramina Rift/Silverflow's End (część z ślepym zaułkiem).
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

soniq17 pisze:nie krzyczcie na mnie :D po prostu męcze się nad znalezieniem fafnira w paranima rift podczas burzy śnieżniej, tylko nie wiem w której części go szukać :) ?

Paramina Rift/Silverflow's End (część z ślepym zaułkiem).
Dodatkowo porozmawiaj z osobą zlecającą hunta to może pojawi sie burza śnieżna bo tylko podczas niej występuje
Ostatnio zmieniony pn 13 sie, 2007 19:02 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
dante001

Post autor: dante001 »

Czemu Filo nie chce mi dać część medalionu? :(
kszak84

Post autor: kszak84 »

Bo z tego co pamietam ona wcale ci niee ma dac. zarowadzi ci ona do sklepu z magia do kucajacego zolnierza. chyba to bylo jakos tak: masz pogadac z ciekawska kobieta kolo fontanny w rabanstrane, potem z ludzmi na bazarze pomow o necklase (najlepiej ze wszystkimi), potem do zolnierza w magic shop, potem do filo lowtown i z nia na koniec udasz sie z powrotem do sklepu i wtedy da ci zolnierz ta czesc. to bylo chyba jakos tak ale glowy niee dam :)
mephisto69
Kupo!
Kupo!

Post autor: mephisto69 »

Schrödinger pisze:Jak nie możesz ich pokonać możesz ich olać i iść dalej.
nie da rady.(juz probowalem :) ) poniewaz jak tylko wejde do tej sali to on mnie namierzaja
i nawet flee nie pomaga :(. jakie czary na nie sa najlepsze a moze jakas bron ??
hey Judas they will betray you
Thomases they will doubt you
Peters they will deny you
but I will never deny you
Awatar użytkownika
Schrödinger
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Schrödinger »

Bo musisz brnąć dalej. Aż do następnych drzwi. Jak już otworzysz drzwi to nie musisz z nimi walczyć.
A jeśli to ci nie wychodzi to trzeba trochę dopakować. i tyle.
"Jestem pączkiem"
J.F. Kennedy 1963 Berlin
mephisto69
Kupo!
Kupo!

Schrödinger pisze:Bo musisz brnąć dalej. Aż do następnych drzwi. Jak już otworzysz drzwi to nie musisz z nimi walczyć.
A jeśli to ci nie wychodzi to trzeba trochę dopakować. i tyle.
ile mozna pakowac juz sa dwie na 30 lvl moze trzeba bedzie zainwestowac w jakies bronie??
ale nic jak trzeba to trzeba :D
Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Post autor: yaqub »

zrobiłem coś takiego:

http://yaqub.fm.interia.pl/FF12mapy.pdf

brakuje jeszcze kilku i kilka jest nie kompletnych, ale będą później, bo dziś już nie chce mi się wyciągać statywu i robić zdjęć.
Teraz można dorobić gdzie są jakie hunty i espery i co chcecie jeszcze :)
Postaram się je pouzupełniać ale nie obiecuje że zrobie to szybko
dante001

Siema czy ktoś może mi napisać jak zdobyć tych esperów:
Zalera Location: Barheim Passage
Zeromus Location: The Stillshrine Of Miriam
Ultima Location: The Ancient City Of Giruvegen
Cuchulainn Location: Garamsythe Waterway
Zodiark Location: Henne Mines
Z góry dzięki!
Fortis

Post autor: Fortis »

Zelera Esper - musisz zdobyc Berheim key, idz do Dalmaca Estersandi na pólnoc. W Lokacji z Geat Crystal skrec na zachod a pozniej na polnocny-zachod i do wyjscia. Dotrzesz wten sposob do dlugiego przejscia kolejowego,idz na poludnie. Przy Seve Crystal idz na zachod az spotkasz Espera.

Zeromus- Po walce w Mt.Bur Omisace pogadaj z kolesiem przed budynkiem by dostac od niego Stone of teh Condemner. Wroc do Stilshrine og Miriam i uzyj Way Stone a nastepnie otrzymanego przedmiotu. Wyjdz znowego pomieszczenia aby spotkac Espera

Ultima- Po wydarzeniach w Giruvegan idz do Crystal Grande i przejdz cala dluga droge (do lokacji z bossem z ktorym wczesniej sie tam walczylo) tam spotkasz espera

Zodiac- Musisz miec przynajmniej 10 esperow i zakonczana misje z Mind Flare z Mark Hunt. Idz do Land of Garif i znajdz czlowiek naprzeciwko item shop. Idz do Henne Mines na polnoc od krysztalu i przekrocz brame na wschod. Jesli nie mozesz rozpykac potowrow w tej lokacji to odpusic sobie walke z Esperem. Polecam Poziom 80 ale od przybytku glowa nie boli.
Fortis

Post autor: Fortis »

tak trzeba zabijac te same stwory wiec jest to dosc monotonne
dzik

Post autor: dzik »

dante001 pisze:
lesino pisze:może macie opis huntów tych badziej skomplikowanych i gdzie szukac klucze z numerem 11

musisz pogadac z dzieciakiem od hunta diablos wykonac hunt na modlis
zke i w phoan coast w lokacji z zotym sejwem przy dwoch typach kolo skal

[ Dodano: Pią 09 Mar, 2007 21:52 ]
a zbroja genji jest najlepsza i cy ma ja tylko gilgamesh
mephisto69
Kupo!
Kupo!

Na wczesniejsze pytanie nie odpowiedzieliscie, ale to nic. Mam kolejne :D
O co chodzi z huntami ?? (zrobilem jeden a to chyba troche malo)jak je robic i czy mozna sie wracac do lokacj w ktorych juz bylem i teraz wziasc zamowienie czy cos takiego. aha i gdzie znajde takie zamowienie ??
dante001

O co chodzi z huntami ?? (zrobilem jeden a to chyba troche malo)jak je robic i czy mozna sie wracac do lokacj w ktorych juz bylem i teraz wziasc zamowienie czy cos takiego. aha i gdzie znajde takie zamowienie ??

Mozna wracać do lokacji w których sie już było.
Zamówienia na hunty są w barach np. w Rabanasce i Balfonheim Port.
Wszystkie hunty możesz znaleźć na www.gamefaqs.com
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”