Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Squall
Kupo!
Kupo!

Post autor: Squall »

Czy ktoś odpowie mi na pytanie? Jest na poprzedniej stronie.
Saruman

Post autor: Saruman »

no a ktos odpowie mi na moje pytanie co tam trzeba z tym chocoboco zrobic zeby przejsc do tych henne mines?
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

Squall pisze:Mam dosyć duże pytanko a, właściwie 2... 1: Czy ktoś wie gdzie można się dobrze przypakować przy 7 LV. i po misji z zabiciem tego gościa z pomidorem zamiast głowy? Wiem że, to dziwne pytanie ale, FF XII mam od wczoraj i jeszcze tak się nie oriętuję a, te Wilki i kaktuary dają mało doświatczenia. Chcę się rozprawić z tymi potworami z listy poszukiwanych ale, one są dobre a, ja nie mam się na czym trenować.
Trenuj tam gdzie Cię nie ubiją szybko :). I porada dla początkującego > Nie zbliżaj się do tego tyranozaura na pustyni :)
Squall pisze:2: Gdzie można kupić jakąś dobrą broń? Mam narazię Iron Sword...
W sklepie z bronią :)
Saruman pisze:no a ktos odpowie mi na moje pytanie co tam trzeba z tym chocoboco zrobic zeby przejsc do tych henne mines?
http://www.k-ff.com/Finalf12/index.php?n=7
Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Post autor: yaqub »

w lokacji mosphoran highwaste są jakieś kapliczki czy źródła, o co chodzi i ewentualnie co trzeba zrobić aby woda we wszystkich płynęła, bo przypuszczam, że dzięki temu można będzie wejść do lokacji obok :)
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

yaqub pisze:w lokacji mosphoran highwaste są jakieś kapliczki czy źródła, o co chodzi i ewentualnie co trzeba zrobić aby woda we wszystkich płynęła, bo przypuszczam, że dzięki temu można będzie wejść do lokacji obok :)
Quest z kapliczkami prowadzi do espera Exodus. Tu jest opisane jak się do niego dostać :) http://www.k-ff.com/Finalf12/index.php?n=8
Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Post autor: yaqub »

dzięki, pokonanie espera zajęło mi 15 sek :D ale to już inna bajka, po prostu przechodze gre po swojemu
kszak84

Post autor: kszak84 »

Siema. wie ktos gdzie w pharos mozna spotkac potworka Bune??
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

kszak84 pisze:Siema. wie ktos gdzie w pharos mozna spotkac potworka Bune
Potworek Bune to taki potworek bez głowy z mieczem i można go spotkać np w Penumbra.
Ostatnio zmieniony pn 13 sie, 2007 19:02 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
dante001

Post autor: dante001 »

Siema.Mam 2 pytania.
Pierw dalej chodzi mi o medaliony potrzebne do espera CHAOS a dokładnie tego który jest podzielony na 4 części-jestem przy 2. Wziąłem list z 3 kierunkami z apartamentu w Lowtown i ktoś na forum mi napisał że przełączniki są w centralnej częci kanałów... chyba tam gdzie są te kapliczki??? bo jak tam to tam jest potrzebny klucz Sluice Gate... Czy te przełączniki są tam gdzie te kapliczki czy w innym miejscu?
Po drugie chciałbym wiedzieć gdzie jest DORATO bo mam u niego wykonać Hunta ale nie ma go w wiosce w Dalmasce-jest tam tylko jego żona... Więc gdzie on jest?
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

dante001 pisze:Wziąłem list z 3 kierunkami z apartamentu w Lowtown i ktoś na forum mi napisał że przełączniki są w centralnej częci kanałów... chyba tam gdzie są te kapliczki??? bo jak tam to tam jest potrzebny klucz Sluice Gate
Przełączniki to te kapliczki do których jest potrzebny Sluice Gate, który dostaniesz za jednego hunta (to chyba był White Mouse). Jak dobrze poprzełączasz przełączniki to fragment medalionu pojawi sie na środku łuku (powinna być scenka).
dante001 pisze:Po drugie chciałbym wiedzieć gdzie jest DORATO bo mam u niego wykonać Hunta ale nie ma go w wiosce w Dalmasce-jest tam tylko jego żona... Więc gdzie on jest?
DANTRO jest w Dalmasca Eastersand w małej wiosce (właściwie to chyba nawet nie jest wioska) z jednym budynkiem zaraz za lokacją z zielonym dinozaurem.
Ostatnio zmieniony pn 13 sie, 2007 19:02 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Fortis

Post autor: Fortis »

Czesc jestem tu nowy ale gram w Finale juz jakis czas. Mam jedno pytanko a mianowicie gdzie sa te ukryte sklepy w Nebudis bo nie moge ich znalesc ??. Wiem ze to pytanie juz bylo i nawet ktos podal mape ale ona nie dziala i chcial bym aby ktos mi podpowiedzial. Z gory dzieki
sosin

Post autor: sosin »

Fortis pisze:Czesc jestem tu nowy ale gram w Finale juz jakis czas. Mam jedno pytanko a mianowicie gdzie sa te ukryte sklepy w Nebudis bo nie moge ich znalesc ??. Wiem ze to pytanie juz bylo i nawet ktos podal mape ale ona nie dziala i chcial bym aby ktos mi podpowiedzial. Z gory dzieki
Na stronie www.gamefaqs.com wszystko znajdziesz.
Pozdro
Fortis

Post autor: Fortis »

Dzieki wielkie:) Ale mam kolejne pytanie mam nadzieje ze pomozecie. Bylem juz 2 razy po Excalibura szedłem zgodnie z mapa ktora tu znalazlem zalatwilem ultime i nawet mam Diamond Armlet a mieczyka jak nie ma tak nie ma i tu moje Pytanko czy robie cos nie tak ??
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Fortis pisze: Bylem juz 2 razy po Excalibura szedłem zgodnie z mapa ktora tu znalazlem zalatwilem ultime i nawet mam Diamond Armlet a mieczyka jak nie ma tak nie ma i tu moje Pytanko czy robie cos nie tak ??
Jeżeli masz założonego DA to wszystko jest w porządku. Najwyraźniej masz pecha. A co do urn to wystarczy wrócić się 3 lokacje wstecz i skarb się respawnuje.
kszak84

Post autor: kszak84 »

siema. mam pytanie: orientuje sie moze ktos co mam zrobic by w nabudis pojawil mi sie rare potworek VORRES?? Ponoc jest przy wejsciu do bossa fury (pln - wsch).
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”