Zna ktoś jakiś sposób na znalezienie rara (nie pamietam nazwy) tego co daje nam zlecenie Hunt Master żeby dołączyć do klubu i móc zbierać trofea? Byłem tam gdzie ma być z 30 razy i go tam nie ma:P. Z mapki na gamesfaq.com widać, że trzeba czekać w danym miejscu i ma się pojawić ale robiłem ten zabieg 4 razy (każdy chyba po 1h) i w końcu wku***em się i wyłączyłem konsole.... Ma ktoś jakiś pomysł?
Musisz stanąć na samym krańcu tego wzniesienia (tak abyś widział miejsce gdzie się ma pojawić). Czekasz maksymalnie minutę i powinien być. Potem schodzisz i tłuczesz go.
Łatwy sposób na broń (chyba po Giruvegan) to kupienie golden Axe (axe 110 attack) w Dalmasca Estersand/South Bank Village. Jeśli masz już port Balfonheim to możesz kupić tam Deathbringer (sword 90 attack).
jak pokonać tego jednego marka, który jest ukryty na tych bagnach, chyba to się nazywa nabudis. Gdy do niego dochodze to powstaje masa zombiaków i raz, że mnie atakują, to dwa, rzucają blind na każdą moją postać, a te wtedy atakują jak cepami. Tak wogóle to sam mark ma bardzo dużą obronę. Jak go pokonać?
3 postcie - 73 lvl, 3 postacie 37 lvl.
Ciddus12 pisze:jak pokonać tego jednego marka, który jest ukryty na tych bagnach, chyba to się nazywa nabudis. Gdy do niego dochodze to powstaje masa zombiaków i raz, że mnie atakują, to dwa, rzucają blind na każdą moją postać, a te wtedy atakują jak cepami. Tak wogóle to sam mark ma bardzo dużą obronę. Jak go pokonać?
3 postcie - 73 lvl, 3 postacie 37 lvl.
Pewnie chodzi ci o Golema, najpierw zajmij sie zombiakami i nie podchudz do marka az nie wylminujesz zombiaków. Ustaw sobie gambis u jednej osoby zeby leczyła blind.
Generalnie, Espery są moim zdaniem nieprzydatne. Można się nimi pobawić,ale bądźmy szczerzy - spokojnie można gre zaliczyć bez nich (z wyjątkiem momentu gdzie musimy przywołać Beliasa w Feywood). Powodem jest to że siła postaci rośnie szybciej niż power naszych pupili i w pewnym momencie postacie pakują taki damage, że Espery można sobie darować.
Sytuacja analogiczna do Gill Toss w FFVII - tam postacie stawały się bardzo potężne i ww. umiejętność była w zasadzie bezużyteczna, w przeciwieństwie do starych FFów gdzie była to naprawdę potężna broń.
siemka. mam pytanko odnosnie esperów:
Czy podnosic sie poziom esperów
jak sie nie zmienia im poziom to w tym finalu spiepszyli te espery i stają sie bezuzyteczne.
Poziom espera podnosi się wraz z poziomem postaci która go posiada. Na gamefaqs w dziale "Esper Guide" znajdziesz informacje dotyczące esperów na poszczególnych poziomach postaci.
co jest w tej zablokowanej lokacji w archades? Żeby tam wejść trzeba zebrać jakieś duperele od przechodniów. Czy opłaca się marnować czas na to?
Są zablokowane wrota w cochen cave palace, zaraz jak się wchodzi z tych jaskiń w te tunele. co tam jest, jakiś esper?
Gdzie jest ten kolo co ma mi zlecić zbieranie medalionów by zdobyć espera?
Ma być gdzieś w Nabudis, ale chodze i go znależć nie moge. Jedyny który tam jest to jakiś "silent no-mou"