Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Rusty
Cactuar
Cactuar

Post autor: Rusty »

http://neoseeker.com/resourcelink.html?rlid=168148 hm.... po raz pierwszy próbujesz dostać ten sprzęt? jesteś pewien sprzedanych loot's ? dziwne doprawdy. Gra zapisuje ilość sprzedanych rzeczy potrzebnych do bazarowych przedmiotów, zatem spróbuj sprzedać więcej tych składników za kolejnym razem.
Awatar użytkownika
FantasyFiend
Kupo!
Kupo!

Post autor: FantasyFiend »

Poprzedni problem rozwiazany sprzedalem wiecej loota i na bazzar pokazal sie upragniony przedmiot.

Mam nowy pytanie.Jak zdobyc Danjuro bo to jedyny item jakiego potrzebuje do all EQ,wiem ze wylatuje z Larva Eater z the Greate Crystal.
Gdzies przeczytalem ze trzeba zabic 256 potworow w TGC ,ale na youtube koles niezabija tych 256 potworow i LE pojawia mu sie.Prubowalem jego sposobem zespawnowac LE ale gdy wyczyscilem all Necrophobe (za pomoca poison,niechcialem niszczyc china) to nawet Reapiery mi sie nie pokazaly kolo waystone'a XIV.Reapiery pojawily sie dopiero po tym jak zabilem all necrophebesy za pomoca mieczy (zniszczylem moj chain) i zrobilem na nich chaina 40-45.Potem prubowalem zoning przez 1h i LE nadal sie nie pojawil. Czy ktos moze mi pomoc?? :sad:
Rusty
Cactuar
Cactuar

http://www.youtube.com/watch?v=xkR12oQImnc linki do pozostałych części masz w info.
Faan

Post autor: Faan »

mam pytanie i proszę o pomoc bo gram w Final Fantasy XII dopiero 2 dzień ale nie mam pojęcia od czego lub ewentualnie jak sie zadaje więcej niż jeden hit podczas tury proszę o pomoc
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Faan pisze:od czego lub ewentualnie jak sie zadaje więcej niż jeden hit podczas tury proszę o pomoc
To znaczy? Coś bardzo niezrozumiale piszesz -_-' Jeżeli chodzi Ci o to, czy można na raz wziąć więcej niż jedno zlecenie na Hunt, to tak - jeżeli tylko są dostępne, to można brać ile tylko się chce, ale następne odblokowują się dopiero po pokonaniu iluś tam poprzednich, albo konkretnych z tych które masz już na liście.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

Nie, chodzi mu raczej o combosy, czyli kilka hitów pod rząd. Zależy to od szczęścia i posiadanej broni (niektóre, n.p. Katany, bardzo często dają kilka ciosów).
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Gveir pisze:
Faan pisze:od czego lub ewentualnie jak sie zadaje więcej niż jeden hit podczas tury proszę o pomoc
To znaczy? Coś bardzo niezrozumiale piszesz -_-' Jeżeli chodzi Ci o to, czy można na raz wziąć więcej niż jedno zlecenie na Hunt, to tak - jeżeli tylko są dostępne, to można brać ile tylko się chce, ale następne odblokowują się dopiero po pokonaniu iluś tam poprzednich, albo konkretnych z tych które masz już na liście.
Chybaście się nie zrozumieli. :lol:

Faan, chodzi Ci o więcej niż jedno ciachnięcie mieczem/ strzał podczas tury? Szanse na coś takiego zależą od używanej broni. Przykładowo, Masamune (najlepsza katana w grze, b. szybka broń) + Genji Gloves (akcesorio (sry, private joke) zwiększające szanse na wielokrotny atak) sprawiają, że w prawie każdej turze postać zadaje więcej niż jeden cios.

Uprzedzając pytanie - Genji Gloves zdobywa się w jednym z ostatnim huntów, czyli nie tak od razu.
Najlepsze bronie do zadawania multiple hits to np. w/w katany, w przeciwieństwie do wolnych toporów czy mieczy dwuręcznych.
Faan

Post autor: Faan »

Dziękuję za pomoc i informacje
Rusty
Cactuar
Cactuar

Combo zależy od broni, jednak ilość zadanych ciosów zależy od poziomów naszego hp. Np. Masamune ma 40% na combo, mnożysz to przez 0.7 (1.7 przy Ggloves) i wychodzi co 2-3 ciosy combo. Przy 100% hp możesz zadać (chyba) 5 ciosów maxymalnie. Obniżająć hp do poziomu <6% możesz zadać ich maxymalnie 12.

http://www.gamefaqs.com/console/ps2/file/459841/45900 roździał 2b. tabela poszczególnych combo rate.
7zack7

Post autor: 7zack7 »

witam mam problem w Stillshrine of Miriam :sad: po bosie Vinuscar jak przesowam ten posąg to nic sie nie dzieje a z tego co czytam jakies ostrze ma sie podniesci z gory THX
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

Są tam 3 posągi, musisz obrócić je tak, aby na mapie były skierowane do środka.
7zack7

Post autor: 7zack7 »

ok sproboje :)
TIny

Post autor: TIny »

mam prodlem z odnalezieniem drogi do Giruvegan??
moze ktos pomoz z namiarami
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

Idziesz do Salika Wood i cały czas na południe ;)

Ups, miało być Golmore Jungle :oops:
Ostatnio zmieniony wt 22 lip, 2008 08:23 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Rusty
Cactuar
Cactuar

ff12maps.com ...
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”