Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

mowisz o Mardu Entite(to taka wielka latajaca kula) czy o normalnego kolesia(to jest chyba Bangaa albo Garif)??
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Mardu Entite to elemental przecież :wink: Normalny koleś, Bangaa to nie jest, najpewniej Garif (ich jeszcze nie widziałem - właśnie tam zmierzam, ale przedtem pakuję postaci i łapię Hunty, a pytanie tak z ciekawości ;] ).
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Shimon
Cactuar
Cactuar

on nie jest traktowany jako Twoj wrog wiec jak wciszniesz atak to musisz przycisnac 2 razy R1 wtedy zmieniasz cele Twoich atakow(mozesz wtedy atakowac swoich kompanow albo wlasnie tak zwanych sprzymiezencow)
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

To wiem, ale dzięki ;]
Shimon
Cactuar
Cactuar

to co wiecej mozna powiedziec??w wielu lokacjach bedziesz mogl natrafic na takich typkow,jedni beda neutralni,a innych bedziesz musial zalatwic zeby wypelnic bestiariusz.z takim Garifem zeby miec pelny wpis to sie troche pomeczysz...
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Dzięki ^^ Co mnie zdziwiło po prostu, to to, że gość jest neutralny 'na niebiesko' po prostu, tak jak zawodnik pomagający w walce z Gil Snapper'em... A o walkę się nie martw, będąc przed Land Of Garif, jestem w stanie pokonać duże elementale (Entite), więc jakoś nie przewiduję problemów w przyszłości ;]
Shimon
Cactuar
Cactuar

chodzilo mi nie o walke tylko o to,ze dosc ciezko trafic na Garifa 1 raz,a co dopiero kolo 10 ;)
Focus Xunsar

Post autor: Focus Xunsar »

z góry bym prosił, o podanie opisu jak zdobyć ultima blade i jak odnaleźć Ixiona
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Opcja "szukaj" rozumiem, zbyt skomplikowana? -_-

http://www.k-ff.com/phpbb2/search.php?mode=results pokop sobie. Tutaj są wszystkie posty z "ultima blade" z działu FFXII.
Jak znam życie, jesteś leniem, więc masz:
"Gnoma Entite zostawia loot, który potrzebny jest aby kupić Ultima Blade na bazarze."
lub
"Jest w którejś ze skrzyń w Pharos at Ridorana, trzeba zjechać windą na dół i pozwiedzać. "
matiu222
Kupo!
Kupo!

Post autor: matiu222 »

Jest w podziemiach w Pharos, lecz tak samo jak z mieczem Excalibur nie ma najmniejszego sensu otwierać wszystkie skrzynie i sprawdzać, gdyż jest tylko w jednej skrzyni. Poszukaj na angielskich stronach to znajdziesz mapkę gdzie jest pokazane, w której skrzyni jest Ultima Blade. Ja właśnie w taki sposób go znalazłem.
A poza tym jest taka bardzo dobra i szczegółowa pomoc do tej gry (gry-online) i tam znajdziesz szczegółowe informacje jak znaleźć na przykład wszystkie potwory, również Ixiona.
Rusty
Cactuar
Cactuar

Post autor: Rusty »

adamantite x2, death powder x2, gnoma halcyon x1

adamantite to rare drop z adamantitans,
death powder to rare drop z bogeys
gnoma halcyon to rare steal/drop z gnoma entite

ogólnie jakieś 30min jazdy - 2ch tych broni sie nie opłaca.
matiu222
Kupo!
Kupo!

Jak dla mnie taka ogólna pomoc była by bezużyteczna, gdyż oprócz tego od jakiego potwora trzeba również napisać gdzie znaleźć te potwory i podczas jakiej pogody, gdyż jak wiesz od tego również zależy czy się pojawią. I nie wszyscy wiedzą że grimoiry trzeba mieć.
Rusty
Cactuar
Cactuar

Post autor: Rusty »

a no sry, hunter monograph do adamantite potrzebny, a gdzie stwory są? tam gdzie informacja że takie coś jak ultima blade istnieje... ALE OK:

adamantitian występuje w feddik river na cerobi steppe (jeden przed mostem, 2 miedzy dwoma mostami, nie zbierać dropa do czasu największego chaina). Zabijamy 3 takowych i 2 lokacje do tyłu i wracamy, aż do znudzenia można 99 nawalić jak się ma czas.

bogeys latają w zertinan caverns, death powder rzucają dosyć często porównując z innymi rzeczami potrzebnymi. Nic specjalnie trudnego, uwaga na poboczne stwory:P

gnoma entite - tutaj istnieje sposób - zmieniamy pogode na sandstorm poprzez wchodzenie/wychodzenie do jaskini na dalmasca westersand aż pojawi się elemental. Gdy go mamy to próbujemy okraść. Z chwilą gdy okradamy zmienia się jego status z neural na woe, więc uciekamy(nie chcemy go zabić, a okraść) do następnej lokacji(nie jaskini) co sprawi że po powrocie znowu będzie neutralny, do skutku powtarzamy, zajmuje to najdłużej czasu :P
matiu222
Kupo!
Kupo!

A to ciekawe bo nawet jak tego nie wiedziałem. Miałem kłopoty ze zmianą pogody, gdyż nie wiedziałem gdzie pójść żeby się zmieniła. Po raz pierwszy również słyszę żeby nie zbierać wszystkich dropów, albo żeby odchodzić od entite jak przestanie być neutralny. Ja zbierałem wszystko, a entite nie jest tak łatwo zabić gdyż ma dużo życia. Zawsze można również wyłączyć gambity to nie będą go atakować żeby zabić.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Dobra. Kończcie, bo odbiega to od założeń tematu.
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”