Final Fantasy XII - POMOC
Moderator: Moderatorzy
Dzięki ^^ Co mnie zdziwiło po prostu, to to, że gość jest neutralny 'na niebiesko' po prostu, tak jak zawodnik pomagający w walce z Gil Snapper'em... A o walkę się nie martw, będąc przed Land Of Garif, jestem w stanie pokonać duże elementale (Entite), więc jakoś nie przewiduję problemów w przyszłości ;]
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
That seize and hold the wind...
- Go Go Yubari
- Ifrit
Opcja "szukaj" rozumiem, zbyt skomplikowana? -_-
http://www.k-ff.com/phpbb2/search.php?mode=results pokop sobie. Tutaj są wszystkie posty z "ultima blade" z działu FFXII.
Jak znam życie, jesteś leniem, więc masz:
"Gnoma Entite zostawia loot, który potrzebny jest aby kupić Ultima Blade na bazarze."
lub
"Jest w którejś ze skrzyń w Pharos at Ridorana, trzeba zjechać windą na dół i pozwiedzać. "
http://www.k-ff.com/phpbb2/search.php?mode=results pokop sobie. Tutaj są wszystkie posty z "ultima blade" z działu FFXII.
Jak znam życie, jesteś leniem, więc masz:
"Gnoma Entite zostawia loot, który potrzebny jest aby kupić Ultima Blade na bazarze."
lub
"Jest w którejś ze skrzyń w Pharos at Ridorana, trzeba zjechać windą na dół i pozwiedzać. "
Jest w podziemiach w Pharos, lecz tak samo jak z mieczem Excalibur nie ma najmniejszego sensu otwierać wszystkie skrzynie i sprawdzać, gdyż jest tylko w jednej skrzyni. Poszukaj na angielskich stronach to znajdziesz mapkę gdzie jest pokazane, w której skrzyni jest Ultima Blade. Ja właśnie w taki sposób go znalazłem.
A poza tym jest taka bardzo dobra i szczegółowa pomoc do tej gry (gry-online) i tam znajdziesz szczegółowe informacje jak znaleźć na przykład wszystkie potwory, również Ixiona.
A poza tym jest taka bardzo dobra i szczegółowa pomoc do tej gry (gry-online) i tam znajdziesz szczegółowe informacje jak znaleźć na przykład wszystkie potwory, również Ixiona.
a no sry, hunter monograph do adamantite potrzebny, a gdzie stwory są? tam gdzie informacja że takie coś jak ultima blade istnieje... ALE OK:
adamantitian występuje w feddik river na cerobi steppe (jeden przed mostem, 2 miedzy dwoma mostami, nie zbierać dropa do czasu największego chaina). Zabijamy 3 takowych i 2 lokacje do tyłu i wracamy, aż do znudzenia można 99 nawalić jak się ma czas.
bogeys latają w zertinan caverns, death powder rzucają dosyć często porównując z innymi rzeczami potrzebnymi. Nic specjalnie trudnego, uwaga na poboczne stwory:P
gnoma entite - tutaj istnieje sposób - zmieniamy pogode na sandstorm poprzez wchodzenie/wychodzenie do jaskini na dalmasca westersand aż pojawi się elemental. Gdy go mamy to próbujemy okraść. Z chwilą gdy okradamy zmienia się jego status z neural na woe, więc uciekamy(nie chcemy go zabić, a okraść) do następnej lokacji(nie jaskini) co sprawi że po powrocie znowu będzie neutralny, do skutku powtarzamy, zajmuje to najdłużej czasu
adamantitian występuje w feddik river na cerobi steppe (jeden przed mostem, 2 miedzy dwoma mostami, nie zbierać dropa do czasu największego chaina). Zabijamy 3 takowych i 2 lokacje do tyłu i wracamy, aż do znudzenia można 99 nawalić jak się ma czas.
bogeys latają w zertinan caverns, death powder rzucają dosyć często porównując z innymi rzeczami potrzebnymi. Nic specjalnie trudnego, uwaga na poboczne stwory:P
gnoma entite - tutaj istnieje sposób - zmieniamy pogode na sandstorm poprzez wchodzenie/wychodzenie do jaskini na dalmasca westersand aż pojawi się elemental. Gdy go mamy to próbujemy okraść. Z chwilą gdy okradamy zmienia się jego status z neural na woe, więc uciekamy(nie chcemy go zabić, a okraść) do następnej lokacji(nie jaskini) co sprawi że po powrocie znowu będzie neutralny, do skutku powtarzamy, zajmuje to najdłużej czasu

A to ciekawe bo nawet jak tego nie wiedziałem. Miałem kłopoty ze zmianą pogody, gdyż nie wiedziałem gdzie pójść żeby się zmieniła. Po raz pierwszy również słyszę żeby nie zbierać wszystkich dropów, albo żeby odchodzić od entite jak przestanie być neutralny. Ja zbierałem wszystko, a entite nie jest tak łatwo zabić gdyż ma dużo życia. Zawsze można również wyłączyć gambity to nie będą go atakować żeby zabić.
- Go Go Yubari
- Ifrit