A kiedy się go zdobywa?? Bo w opisie nie ma takowego hmmm...Piotrek pisze:Famfrit
Final Fantasy XII - POMOC
Moderator: Moderatorzy
W The Pharos af Ridorana przy ostatniej walce z Doctor-em Cid-em, koleś go poprostu przyzywa. Zabijasz i masz :D Pojawia się między akcesoriami poziomu 16/20 i jest dostępny za 90LPEiko pisze:A kiedy się go zdobywa?? Bo w opisie nie ma takowego hmmm...
http://www.k-ff.com/Finalf12/index.php?n=9
A dokładnie:
Faza I:
Doctor Cid
Pierwsza część (jak większość walk) jest po prostu banalna. Po prostu atakuj. Szybko odbierzesz mu połowę HP i zacznie się druga faza, w której Cid wezwie swojego Espera.
Faza II:
Doctor Cid + Famfrit (Weak: Fire)
Cid założył sobie bariery ochronne, więc nie da się go atakować. Skoncentruj się więc na jego Esperze. Warto wykorzystać jego słabość na Ogień. Załóż jednej postaci Opal Ring i załóż Reflect na wszystkich bohaterów. Opal Ring powoduje, że czary nie są odbijane przez Reflect. Postać z tym akcesorium wykorzystaj do leczenia, a w międzyczasie również do atakowania, fizycznie albo Firagą bezpośrednio na Famfricie. Pozostali dwaj herosi niech atakują cały czas Firaną, odbijaną od Reflecta.
Faza III:
Doctor Cid
Teraz dokończ walkę z samym Cidem. Wystarczy załatwić sprawę atakami fizycznymi. Jeśli postać z Opal Ringiem nie wystarcza do dbania o zdrowie, zanuluj Reflect Dispelem, po czym odnów pozytywne statusy.
Po bitwie Esper Cida stanie się Twoim.
"Kto dba o pierwszą w historii, intuicyjną prawą gałkę analogową oraz realistyczne odczucia płynące z poruszania nią? Twój kciuk. Ponieważ twój kciuk je psuje."
-
- Kupo!
Stojąc w wejściu na wprost Pandory (taki kolorowy potworek) podejdź w lewy górny róg tego pomieszczenia a powinny pojawić sie znaki zapytania, naciśnij wtedy X a sklep sam do Ciebie przyjdzie :Dmephisto69 pisze:jestem w nabudis i w miejscu gdzie na mapie z gamesfgaq pisze ze ma byc ukryty sklep jest ukryta arena ale sklepu brak, jak go odblokowac??
Ps. Nie znam momentu, w którym ten sklep zaczyna być dostępny

"Kto dba o pierwszą w historii, intuicyjną prawą gałkę analogową oraz realistyczne odczucia płynące z poruszania nią? Twój kciuk. Ponieważ twój kciuk je psuje."
Najsampierw trzeba dojść do Ultimy normalnie, otwierając sobie przejścia. Portal uaktywni się jak będzie się nim wracać, potem portal będzie działał już w obie strony.Squall pisze:Czemu teleport prowadzący do Ultimy nie działa?
-
- Kupo!
1.jak w Nabreus Deadlandsdostac sie na osobny teren (na korym prawdopodobnie jest stwor do mojego hunta)
2.przy wyjsciu z Deadlands od Silkawood stoi koles i mowi ze czeka na kolesi ktorzy maja mu przyiesc mu jakies klucze, o co chopdzi??
3.w Necrohol of Nadubis sa jakies wyjscia wiem ze jedne prowqadza do Chaos, a co z pozostalymi?? jednego wejscia pilnuja golemy a drugie jest zamkniete, i moje pytanie co jest za nimi i jak sie tam dostac (i czy warto)
4.(ostatnie:) gdzie zdobede: czar (tylko nie pamietam nazwy, ostatni z bialej magi)
2.przy wyjsciu z Deadlands od Silkawood stoi koles i mowi ze czeka na kolesi ktorzy maja mu przyiesc mu jakies klucze, o co chopdzi??
3.w Necrohol of Nadubis sa jakies wyjscia wiem ze jedne prowqadza do Chaos, a co z pozostalymi?? jednego wejscia pilnuja golemy a drugie jest zamkniete, i moje pytanie co jest za nimi i jak sie tam dostac (i czy warto)
4.(ostatnie:) gdzie zdobede: czar (tylko nie pamietam nazwy, ostatni z bialej magi)
hey Judas they will betray you
Thomases they will doubt you
Peters they will deny you
but I will never deny you
Thomases they will doubt you
Peters they will deny you
but I will never deny you
Hunt: Adding Insult to Injurymephisto69 pisze:1.jak w Nabreus Deadlandsdostac sie na osobny teren (na korym prawdopodobnie jest stwor do mojego hunta)
Kto: Morgen (Nalbina Fortress, północno-zachodni róg)
Gdzie polować: Nabreus Deadlands - Overlooking Eternity, aby się dostać do tej lokacji trzeba przejść tajnym przejściem nie zaznaczonym na mapie w północno zachodnim rogu lokacji The Slumbermead (Roblon)
Nagroda: 3100 gil, Giant's Helmet x1, Mythril x1
Necrohol of Nabudis Questmephisto69 pisze:2.przy wyjsciu z Deadlands od Silkawood stoi koles i mowi ze czeka na kolesi ktorzy maja mu przyiesc mu jakies klucze, o co chopdzi??
Cału Quest rozpoczyna się po rozmowie z Ma'kleou w Nabreus Deadlands / The Muted Scarp.
Medalion of Bravery
Nastepnie spotykasz Roh'kenmou w Daran's House w Lowtown w Rabanastre. Celem jest przyniesienie mu czterech części medalionu.
1. Otrzymasz po wykonaniu misji Crime and Punishment polowania na Orthtos.
2. W Garamsythe Waterway przy Save Crystal gdzie są cztery przełączniki wyłącz wszystkie i następnie najlepiej zrobić save. Teraz przełączaj zapory w nastepujący sposób No. 11

3. Porozmawiaj z Filo (Lowtown/South Sprawl, pierwsza odpowiedź), Porozmawiaj z kobieta przy fontannie (w Southern Plaza, pierwsza odpowiedź), Porozmawiaj z Merchant (Bangaa, stoi w Rabanastre/Muthru Bazaar pare kroków na południe od Item Shop, pierwsza odpowiedź x2), Porozmawiaj z Sotted Imperial (Rabanastre / Yugri's Magicks), Porozmawiaj z Kytes (w północnej części Lowtown/North Sprawl), Porozmawiaj ponownie z Filo (2x pierwsza odpowiedź), Teraz porozmawiaj ponownie z Sotted Imperial a otrzymasz Grimy Fragment.
Następnie udaja się do Dalan's House i oddaj fragmęty dla Roh'kenmou.
Medalion of Love
Następnie udaj się do Arhades i w magic shop porozmawiaj z Roh'kenmu (Pierwsza odpowiedź). Teraz udaj się do Old Arhades i w północno-wschodnim rogu lokacji z Save Crystal porozmawiaj z Otto a otrzymasz Moonsilver Medalion którego zanieś do Roh'kenmu.
Medalion of Might
po zdobyciu pozostałych dwóch medalionów idź spowrotem do Nabreus Deadlands / The Muted Scarp i porozmawiaj z Ma'kleou. Następnie udaj się na szczyt lokacji Nabreus Deadlands / Overlooking Eternity (aby się tu dostać trzeba przejść przejściem w północno-zachodniej części lokacji The Slumbermead niezaznaczonym na mapie). Tutaj na szczycie przy posągu żaby otrzymasz wszystkie dwa medaliony i Lusterless Medalion które otwierają zamknięte drzwi w Necrohol of Nabudis za którymi czekają potężne bestie które należy pokonać, Jedną z tych bestii jest Chaos który po pokonaniu przyłączy się jako Esper. Jednak by otrzymać Medalion of Might trzeba wpierw pokonać dwie pozostałe bestie by Lusterless Medalion absorbował ich energię i przemienił się w Medalion of Might.
Komnaty Bestii
Boss: Fury
Lokacja: Hall of The Ivory Covenant (w centrum lokacji)
Drzwi: Door of Loathing
Medalion: Medalion of Love
Boss: Chaos
Lokacja: Cloister of the Highborn (w południowej częsci lokacji)
Drzwi: Door of Despair
Medalion: Medalion of Might
Boss: Humbaba Mistant (Steal

Lokacja: Cloister of the Distant Song (w centrum lokacji)
Drzwi: Door of Horrors
Medalion: Medalion of Bravery
Sprawdź na Licence Bordzie jak się nazywa brakujący ci czar. Najlepiej zwiedź sklepy w miastach bo w niektórych pojawiają się nowe zaklęcia do kupienia jak idziesz naprzód z fabułą.mephisto69 pisze:4.(ostatnie:) gdzie zdobede: czar (tylko nie pamietam nazwy, ostatni z bialej magi)
Czy ten czar to Renew? Jeśli tak to można go kupić w Dalmasca Westersand u kupca zaraz przed wejściem do Ogir-Yensa Sandsea.mephisto69 pisze:4.(ostatnie:) gdzie zdobede: czar (tylko nie pamietam nazwy, ostatni z bialej magi)
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 13:58 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Obie te rzeczy znajdziesz w Giruvegan (Diamond Amulet), a tu masz stronę --> http://www.ff12maps.com/
[ Dodano: Wto 24 Kwi, 2007 15:56 ]
Chcę walczyć z Omegą Mk VII, ale on jest zwinęty w jakąś kulkę i nawet nie pisze, że to przeciwnik i nieda się nic z nim zrobić. Co muszę zrobić by muc z nim stoczyć walkę?
[ Dodano: Wto 24 Kwi, 2007 15:56 ]
Chcę walczyć z Omegą Mk VII, ale on jest zwinęty w jakąś kulkę i nawet nie pisze, że to przeciwnik i nieda się nic z nim zrobić. Co muszę zrobić by muc z nim stoczyć walkę?