Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

najlepiej zdobywac na Nabreus Deadlands w lokacji Echoes of the Past.skrzynka ma 80% szans na pojawienie sie i 85% ze bedzie item.a potem 50% na Elixir
Awatar użytkownika
metalrevan
Kupo!
Kupo!

Post autor: metalrevan »

http://pl.youtube.com/watch?v=Y7_mqJM_c-w tu masz dużo elixirów, jak napisał shimon na nabreus właśnie. Na tym filmiku jest dokładne miejsce :grin: powodzenia bo dość żadko się trafia, mi się nie chciało tyle szukać :lol:
Did you ever hear what I told you
Did you ever read what I wrote you
Did you ever listen to what we played
Did you ever let in what the world said
Did we get this far just to feel your hate
Did we play to become only pawns in the game
MMPET

Post autor: MMPET »

Eee, nie sądziłem, że zadam kiedyś tak głupie pytanie, ale jak dać Elixir Magick Potowi?? :oops:
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Wybierz przedmiot w Item i przy wybieraniu postaci na której masz tego użyć wciśnij R2, żeby przełączyć się na inny cel - na wroga w tym przypadku, możesz też zrobić to po wybraniu przedmiotu kierunkami, po czym użyć normalnie przedmiotu.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

nie dawaj Elixiru,po co marnowac.lepiej rozwalic go przy pomocy Telekinesis
MMPET

Post autor: MMPET »

Właśnie o to mi chodzi, że za pomocą R2 i kierunkowych nie chce mi zmienić na nikogo oprócz członków drużyny. Za pomocą gambitu Foe: any -> Elixir też nie idzie. :sad:
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

A nie przypadkiem R1? R2 służy chyba do namierzenia kamery na cel.
Awatar użytkownika
metalrevan
Kupo!
Kupo!

Tylko nie popełnij tego błędu co ja i nie zaatakuj tego gościa wcześniej, ponieważ wtedy będziesz mógł dać mu 10 elixirów, a on dalej będzie cię męczył flare, czy co on tam ma. W pharos musisz poruszać się ostrożnie jeśli masz włączone gambity. Mi było szkoda elixirów i po porostu jak widziałem tego bolka to się wycofywałem :grin:
Awatar użytkownika
demoskinos
Kupo!
Kupo!

bohemot king.

Post autor: demoskinos »

Chłopaki zaraz zwariuje robie hunta bohemot king zabnjam wszystko co sie rusza na tych dwóch obszarach a on sie nie pojawia. Latam już godzinę i zaraz zwariuje.
Awatar użytkownika
Haichi
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Haichi »

Źródło: FFXII SECTOR http://www.ff12sector.com/ff12_mark_hun ... e.php#60AQ (again :roll: ).

Według tego poradnika, najszybszy sposób to zabić wszystkich w edge of reason a potem przejść do icefield of clearsight, tam zabić potwory i modlić się, że po powrocie na edge of reason będzie już tylko behemot king. Nic więcej nie da się zrobić jak tylko liczyć na odrobinę szczęścia. Ewentualnie podpakuj postacie, żeby mogły zabijać potwory szybko przez co unikniesz respawnów.
Awatar użytkownika
andchaos
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: andchaos »

Haichi pisze:Ewentualnie podpakuj postacie, żeby mogły zabijać potwory szybko przez co unikniesz respawnów.
o ile ja wiem to nie respawnują się zależnie od czasu, tylko wtedy gdy sie oddalimy o dwie lokacje od danego miejsca, czasem się zdaża że niektóży przeciwnicy pojawiają się po pokonaniu innych i wtedy sie może wydawać jak respawn
Awatar użytkownika
metalrevan
Kupo!
Kupo!

Nie ma innej opcji musisz łazić tam i z powrotem, aż znajdziesz wszytskie. Tutaj nie ma żadnych tricków.
Awatar użytkownika
Bryanfury
Kupo!
Kupo!

Post autor: Bryanfury »

Ostatnio też robiłem tego Hunta i znalezienie Behemota zajeło mi jakieś 30 min , tylko że miałem wszystkie postacie na 99lvl i zabijałem wszystko bardzo szybko . Jak z nim walczyłem to niewiem dlaczego ale czasami poległa mi postać chociaż miałem status Reverse , podobnie miałem z Zodiarkiem black maski załozone a i tak były czasem zgony od Darkija .
Zodiark pokonany w 58 sekund :)
Awatar użytkownika
andchaos
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: andchaos »

Bryanfury pisze: Jak z nim walczyłem to niewiem dlaczego ale czasami poległa mi postać chociaż miałem status Reverse , podobnie miałem z Zodiarkiem black maski załozone a i tak były czasem zgony od Darkija
Ja tam Reverse wogule nie używałem ale jeśli chodzi o Zodiarka to też mi ubijał postacie mimo zbroi absorbującej element ciemności, głównie jak Zodiark rzucił dwa razy z kolei Darkija, zupełnie tak jakby uzbrojenie potrzebowało troszkę czasu by złów móc zaabsorbować element.
Awatar użytkownika
metalrevan
Kupo!
Kupo!

Bryanfury pisze:Jak z nim walczyłem to niewiem dlaczego ale czasami poległa mi postać chociaż miałem status Reverse , podobnie miałem z Zodiarkiem black maski załozone a i tak były czasem zgony od Darkija .
Niektóre silniejsze potworki potrafią zabić jednym strzałem mimo, że masz wystarczającą ilość życia, aby przeżyć atak. Podobny efekt jak deathbriger. Podczas ataku czasami dodaje death. Tą umiejętność posiada jeszcze np Yiazmat. Potrafi zabić zwykłym "cepem" lub specjalnym atakiem, który prawie ZAWSZE zabija postać. Można próbować go uniknąć zakładają shell shield, która daje jakieś szanse na przetrwanie tego ataku.
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”