Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
andchaos
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: andchaos »

Aralka pisze:Spróbuję jeszcze raz wszystko od początku, tylko mi powiedzcie, dźwignie na początku, zanim się je ruszyło mają kolor niebieski czy czerwony? Bo mi się już to wszystko pomieszało
może mapka ci pomoże: Mapa Henne Mines
Mjrn pojawi się a nastepnie mamy za nią iść po walce z bossem Tiamat, zajzyj na mapkę i udaj się do pomieszczenia opisanego jako Tiamat Battle a tam ją spotkasz.
dark_raven pisze:andchaos, myśl zanim coś napiszesz.
Nie bądź beszczelny, tak możesz napisać sobie do kogoś kto napisze same głupoty, zmylił mnie komentarz że drzwi się nie otwierają, a ja nie mam czasu siedzieć i analizować doszczętnie wszystkie wypowiedzi. wiedziałem coś na temat i napisałem tyle co mogło by pomóc, twoja krytyka mojej osoby jest zbędna w twym poście. Ale itak większość tej dzisiejszej młodzieży jest już taka pyskata.
Awatar użytkownika
Venom
Kupo!
Kupo!

Post autor: Venom »

Dzięki za pomoc. To bestiary sobie sprawdzę bo może coś przegapiłem.
A z tymi Mandragorami to się napocę bo mam tam po 13 sztuk do zabicia :?
Ale cóż. Heja i naprzód :D
Rusty
Cactuar
Cactuar

Post autor: Rusty »

jeżeli robisz to żeby uzyskać ba'gamnana w sky den, to dodam, że sam wpis że jakiś stwór istnieje styka, jak dla historii świata - to powodzenia, mandragory to irytujące stwory.
Awatar użytkownika
Venom
Kupo!
Kupo!

Właśnie po to to robię.Wiem, że to irytujące stwory, ale chcę zdobyć najwyższy rank w clanie i potrzebuje wszystkich stworów.
Aha pamięta ktoś może gdzie w garamsythe waterway pojawiał się ghost :?: Bo krążę po tych kanałach i nie mogę go znaleźć :?
I jeszcze jedna sprawa: na Giza Plains jest Entite. Nie pamiętam dokładnie nazwy. Wie ktoś może kiedy i gdzie dokładnie się pojawia :?: Bo pojawia mi się tylko elemental, który tam jest, ale Entita nie mogę znaleźć :?
Aha i skoro już pytam to pytanko jeszcze jedno. Undin Entite (czy jak-mu-tam) w Pharos. Pamiętacie gdzie się pojawiał :?: Obszedłem podziemia i nie mogę znaleźć. Pojawia się w "piwnicy :) " czy może na wyższych piętrach :?:
Awatar użytkownika
andchaos
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: andchaos »

Venom pisze:pamięta ktoś może gdzie w garamsythe waterway pojawiał się ghost
Gdzie dokładnie to nie pamiętam, ale coś mi świta że żeby się pojawił trzeba było poczekać w lokacji jakieś 2 minuty i wydaje mi się że to było gdzieś w środkowej części tam gdzie żeby wejść trzeba przekrecić te zawory na No. 3 i 4, ale nie jestem pewien bo dawno nie grałem, mozliwe też że się pojawia na No. 10 Channel.
Venom pisze: Undin Entite (czy jak-mu-tam) w Pharos
Jesli chodzi o ta latającą magiczną kulę to pojawia się na wyższych piętrach, na First Ascend/Horizon's Cusp ale pojawia się losowo tu lub w Second Ascend / The Bounds of Truth (albo jakoś tak)
Venom pisze:I jeszcze jedna sprawa: na Giza Plains jest Entite. Nie pamiętam dokładnie nazwy. Wie ktoś może kiedy i gdzie dokładnie się pojawia
Mardu Entite
Pojawia się na Giza Plains/Toam Hills , pamiętam bo sam kiedyś szukałem, pojawia się tam podczas okresu deszczowego, ale nie pamiętam dokładnie czy musi padać deszcz by się pokazał czy nie
Aralka

Post autor: Aralka »

Ale powiedzcie mi tylko jaki kolor ma dźwignia na początku, dopuki się jej jeszcze nie ruszy
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

Mardu Entite pojawia sie tylko podczas silnego deszczu tzn.musi byc burza z piorunami,ta sama sytuacja co byla z Gil Snapperem
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

Aralka pisze:Ale powiedzcie mi tylko jaki kolor ma dźwignia na początku, dopuki się jej jeszcze nie ruszy
Nie pamiętam, ale wiem, że na początku pierwsza brama, licząc od wejścia, jest zamknięta.
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Awatar użytkownika
Venom
Kupo!
Kupo!

Dzięki andchaos. A ja za Undinem obleciałem całą Subterrę kilka razy bo nie pamiętałem gdzie on był :? Teraz będzie o wiele łatwiej :D

Dzięki za resztę bardzo mi się to przyda.

THX Shimon za wyjaśnienie Mardu.
matiu222
Kupo!
Kupo!

Post autor: matiu222 »

Mam wielką prośbę. Gdzie i od kogo mogę zdobyć teleport stone gdyż na początku to miałem ale nawet nie wiem jak a jest mi bardzo potrzebne ?
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

matiu222 pisze:Mam wielką prośbę. Gdzie i od kogo mogę zdobyć teleport stone gdyż na początku to miałem ale nawet nie wiem jak a jest mi bardzo potrzebne ?
Zostawiają go niektóre potwory, można też go kupić m.in. u Clan Provisionera na bazarze w Rabanastre, ale zgaduję, że jesteś na początku gry i te opcje są jeszcze dla Ciebie niedostępne.
W związku z tym idź do Aerodromu i wsiądź na dowolny statek (opcja 'leisure'). Podczas podróży będziesz mógł kupić Teleport Stone od jednej ze sprzedawczyń za 200 gil/ sztuka.
matiu222
Kupo!
Kupo!

Dzięki. Aż dziwne że tak łatwo to było zdobyć.
F.H

Post autor: F.H »

Witam!

Mam pewien problem ze statusem Silence. Nie mogę go w żaden sposób zdjąć z jednej z postaci. Próbowałem Echo Herbs, Remedy, Vox'em i nic :( Ciągłe wyskakuje mi Miss. Co zrobić ?

Sorry za banalne pytanie, ale nigdzie nie mogłem, znaleźć na nie odpowiedzi.
matiu222
Kupo!
Kupo!

Echo Herbs usuwa silence.
Ostatnio zmieniony czw 27 gru, 2007 17:39 przez matiu222, łącznie zmieniany 1 raz.
F.H

Post autor: F.H »

ok problem rozwiązany...
nie zauważyłem, że miałem założonego Manufacted Nethicite, który to powodował.
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”