Go Go Yubari pisze:RDM do 41, to głównie dd
raczej cure whore
Go Go Yubari pisze:Może walić mieczykiem, black magic spellami
może ale i tak bedzie cure whore >:3
Go Go Yubari pisze:W dobrym party, rdm z refleksem i dobrze ustawionymi macrami może swobodnie main healować
a raczej musi i niekoniecznie w dobrym party
Od czasów levelowania w Whitegate naprawde rzadko zdażyło mi sie być z whm w party. RDM onry prz.
vacek pisze:Osobiście bym polecił zaczynać z melee jobów to WAR albo MNK, jeżeli magiem to BLM
Tez bym tak poleciła, ale komuś niezdecydowanemu. Jak wie co chce to bardzo dobrze :] i niech sie tego trzyma
Go Go Yubari pisze:Czemu? Łatwiej się bez suba soluje whm imo. Bierzesz pałke i nawalasz, a przy okazji sie podleczysz.
Ale strsznie długo to trwa. Nuda >.<. Blm lepszy :3 (chyba bym psychicznie nie była w stanie dociagnąc whm nawet do lvl10 gdyby nie sub /war
)
KarinsBlade pisze:Postacia ktora do konca zycia nieprzerwanie wali jakims mieczem lub pałką chocb nie wiem jak zajebiscie wyglądał/ała (posac lub palka). To nie mój styl.
Moim stylem nie jest bycie magiem. Lubie łuczników, złodziei i takich a tam, a w ffxi o zgrozo gram (pseudo)magiem właśnie i naprawde naprawde nie lubie thf >.< Nie wielu chyba jest ludzi w ffxi, którzy od początku do końca grają tą samą klasą
Duży plus ffxi, to właśnie jak powiedziała Go, mozliwość zmieniania joba w dowolnym momencie gry
Tylko z postacią lepiej zdecydować się raz a dobrze.
RDM od 41 to walenie refresh, na każdego w party, kto używa mp i haste na wszystkich. W między czasie healing, buffy, debuffy. Wciskasz macra i tyle.
I tak chyba bardziej to ciekawe niż automatyczne walenie mieczem gdzie nawet nie trzeba wciskac macro, można spokojnie czytac/jeść obiad w czasie walki i tylko co jakiś czas uzyc weapon skill (ofc są też ciekawsze melee klasy, no choćby święty i prawy palladyn) Imo rdm jest jedna z bardziej ciekawych profesji. Robi w zasadzie dużo rzeczy, nie wspominając juz jak ważnym elementem i niełatwym do odegrania bywa w czasie misji. No i trzeba cały czas być uważnym. Ale to na późniejszych levelach. Wczesniej cure whore prz.
Go Go Yubari pisze:Bo one są od eventu, dlatego. Moga je bić tylko ci, którzy ten event robią.
Wyjasnie jeszcze ze event to takie wydarzenie, która odbywa sie w jakims okresie w roku. Np teraz z okazji halloween. Mozna sobie zrobić takie zabawne przyjemne mini-questy i w ten sposób wygrac interesujace acz bezsensowne <zazwyczaj> przedmioty jak np hełm o wyglądzie dyni.
KarinsBlade pisze:rowniez jako rdm (jesli to trudny wybor jak tu pisali to w sam raz dla mnie bo lubie wyzwania.
Ogólnie powiem tak. RDM to wyzwanie i niełatwy job.. no w porównaniu do innch niektórych. Jest ważny w wielu misjach i ma co robić. Jest tez na pozniejszych levelach bardzo pożądany w party i solo też se świetnie radzi, jeżeli nie jest nawet najlepszy ;0 Niestety jednak w exp party RDM to najczęściej po prostu WHM, który oprócz healowania robi jeszcze pare dodatkowych rzeczy. Takie są moje obserwacje. RDM nigdy nie grałam, ale jestem z RDM praktycznie w każdym party.
KarinsBlade pisze:Na razie jednak kusi mnie by zaczac od nowa grac ale inna rasą a mianowicie Taru Taru i rowniez jako rdm
Nie warto chyba zaczynac od nowa skoro masz tylko 14 dni triala. Tarusia bym wzieła dopiero po kupnie pełnej wersji. Imo tak lepiej wykorzystasz czas. No ale z drugiej strony tym stworzonkom trudno się oprzeć
^-^