FFX-2: Help cz.2

Szukasz pomocy przy FF X - X-2? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Ann

Post autor: Ann »

Witam. Tym razem przyszła kolej na mnie, żeby zadać pytanie... mianowicie: leveluję chocobo na Calm Lands. Wszystko łądnie, pięknie mi idzie, do momentu kiedy muszę nakarmić je 30 Mimett Greens a w inwentarzu mam tylko 17... wiem, że greensy przybywają automatycznie u Clasko, ale to dzieje się stanowczo za wolno (2 albo i mniej przez jakieś 30 minut gry, czasami dłużej... potrzebuje jeszcze okolo 60 Mimett Greens...). Czy jest jakikolwiek sposób aby zdobyć je w inny sposób albo przyspeiszyć trochę ich "powstawanie"? Czy w ogole miał ktoś z was taką sytuację, żeby mu greensów zabrakło? -_-'
Ann

Ok. Już wszystko wiem. Greensy przybywają o 10 sztuk co 5 walk. Sorki za zawracanie głowy :]
Ann

Wiem, już ustawiłam :wink: dzięki za pomoc.
Tomek

Post autor: Tomek »

mam pytanie.Gdzie mogę znaleść key item Break HP Limit do Rikku i Paine,oraz break Damage Limit do Paine(special Dresspheres)i Volume 2 key item .Proszę o pomoc
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Tomek

Post autor: Tomek »

ale przeczytałem opis i nadal nie mogę znaleść
luke1236

Post autor: luke1236 »

czy ktoś wie jak pokona tremę bez mascota??? mam wszystkie postacie na 99lv, mam cat-nip'a i wszystko co jest w opisie oprócz mascota. pleassss!!! niech ktoś pomoże :(
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

Ja go przeszedłem bez Mascota. Wystarczy Dark Knight, Break HP Limit, HP podwojone za pomocą Stamina Tonic i Protect za pomocą Light Curtain + ciągłe leczenie X-Potionami. Oraz oczywiście Yuna z Cat-Nipem. W ten sposób Trema będzie śmiesznie prosty.
EDIT: Rikku i Paine oczywiście z obroną wymaksowaną na 255
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
luke1236

Post autor: luke1236 »

dzięki!!! :) zaraz sprawdzę :razz:
IkToRn

Post autor: IkToRn »

To teraz ja - jak rozpykac black elementala? Przeciez to chyba niemozliwe skoro wchodze do walki, krotka cut-scenka black zaczyna juz puszczac czar, napierdzielam z warriorow ile sie da (za 75 ale coz...) a on bum ultima i koniec. Pierwszy jego czar to odrazu ultima! Czasami sie zdarza ze jeszcze zapusci berserka na ktorąs z dziewczyn. Prosze o pomoc!
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

sa 2 mozliwosci:
szybka
3 x gunner z tableturner
wolna
yuna wlazi w speial dressphere, na siebie zaklada immune na magie, pistil zaklada reflect i caly czas obniza mu magic def , ultima zabije tylko pistile, yuna ma immune, i patrzysz jak sie sam z flare ubija i dbaj o zabezpieczenie przed magia i nie marnuj mp.
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

Możesz też wziąć 3 Dark Knighty i atakować z Darkness- zabiera mu bardzo dużo
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Noga

Post autor: Noga »

witam.
Problem mój polega na tym że araz na poczatku 5 Chapter'u jeszcze na statku, po tym jak ide sie przespać, nie pojawia sie csena w ktorej brther rozmawia z barmanem, brakuje także sceny w której buddy przychodzi i opowaiada o Celsiusu. Cxzemu tak sie dzieje. czekam na podpowiedzi.
Pozdraiam.
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

widocznie nie spales Yuna w kabinie w kazdym chapterze
Maniac

Post autor: Maniac »

Witam. Mam pytanie związane z questem kaktusowym .Czy , aby przejść gre na 100% trzeba wygrać pojedynek z każdym kaktusem ? Ponieważ gdy przegram pojedynek kaktus i tak idzie ze mną . Z góry dzięki .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”