FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF IX? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
andchaos
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: andchaos »

Lord Gorg pisze:No to ja też mam pytanie. Czy jesli nie zostawię parki, to żabby juz nigdy się nie pojawią?
Tak, Odradzają się ale trzeba dłużej czekać
niickt pisze:Witam, mam maly problem, mianowicie znalezienie skrzynki w abanden lagon. Mam tego niebieskiego chocobo i przeszukuje cala ta lagune i nic nie ma 0 skrabow... tak sie zastanawiam czy przypadkiem tego skarbu nie ma na ladzie ale nigdzie nie moge znalezc przejscia ladowego na ten cypelek ;p a moze jaksi bug ? tej skrzynki tam wcale nie ma ? albo cos przeoczylem ? napewno ta skrzynka jest w wodzie ?
Z pewnością widziałeś już mapkę:
http://www.k-ff.com/Final9/Grafika/mapachoco.jpg

Jednak punkt tego skarbu jest na mapce krypty troszkę za nisko
Ja znalazłem skarb dokładnie w żółtym punkcie widocznym na wycinku mapki poniżej.

Obrazek

Dodam że jeśli nie wykopałeś tablicy wskazującej na skarb to skarb się nie pojawi
niickt

Post autor: niickt »

Pewnie ze wykopalem tablice ;) az takim n00bem to nie jestem ;p // szukam do okola tej kropki co jest zaznaczona na Twojej mapie, chaos, ale caly czas jak proboje wyciagnac cos to mam "kweh." A jesli tam jest jakis skarb powinno byc conajmniej "Kweh!?". Juz 1h szukam ten skrzyneczki, wkurwic sie idzie...
Awatar użytkownika
andchaos
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: andchaos »

Ja też kiedyś nie mogłem zebrać skarbu, a poprostu nie wybrałem mapki w menu mapek skarbów. Może też zapomniałeś wybrać mapkę i gra myśli że szukasz innego skarbu i dla tego się nie pojawia "Kweh!?".
UNOisMAD

Post autor: UNOisMAD »

mam takie pytanie odnośnie Tantariana , czy po [hide]ataku Bahamuda na Alexandrie będzie kiedyś oczyszczona droga do Tantariana lub czy jest jakies inne przejscie którego mogłem nie zauwazyć którym mozna do niego dojść[/hide]
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Nie - nie ma... Ostatnia szansa aby z nim walczyć to moment, kiedy biegniemy pomóc Garnet podczas ataku Bahamuta. Jeśli ominaleś go wtedy - sorry Winetou - musisz grać od nowa, jesli chcesz sie z nim zmierzyć.
UNOisMAD

Post autor: UNOisMAD »

Mimo że przeszedłem mam jeszcze dwa pytania :

Jak odpowiednio wykorzystać Thieviery ,bo jak zawsze tego uzywałem to zadawalo mniej niż zwykły "Attack"

Jak zwiększyć dmg od Lucky Seven bo nigdzie nie widzialem statystyki Luck którą mozna by zwiększyć.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

UNOisMAD pisze:Jak odpowiednio wykorzystać Thieviery ,bo jak zawsze tego uzywałem to zadawalo mniej niż zwykły "Attack"
Im więcej ukradniesz, tym Thievery silniejsze. Po 1 kradzieży siła wzrasta o połowę wartości Speed Zidana (jak np. Speed jest 30 - to po jednej kradzieży power zwiększy sie o 15 itd.).
UNOisMAD pisze:Jak zwiększyć dmg od Lucky Seven bo nigdzie nie widzialem statystyki Luck którą mozna by zwiększyć.
Lucky Seven zadaje 1, 7, 77, 777 lub 7777 obrażeń - i jest to LOSOWE. Nie da się na to wpłynąć w żaden sposób.
Alan.MacDenz

Post autor: Alan.MacDenz »

Cześć. Jestem tu nowy. Mam pytanie : Jak pokonać bossa Desert Palace? (zamek kuji,po zapaleniu ostatniej świeczki). Bo czytając opis na stronie krypty zauważyłem, że walka jest prosta, gdy się ma wszystkie bloodstone, czyli 6. Mam wszystkie ,ale podczas walki z tym bossem aktywują mi się tylko 2. Co jest grane? Jest jakaś alternatywna metoda "na tego głoda" ?? :D :D :D I jeszcze jedno : Jestem na 3CD (wiadomo), ale martwią mnie trochę poziomy moich czubków. Zidane ma 32 lvl, Freya ma ok. 30 lvl ,a reszta ma mniej. Jak to wygląda? Dobrze czy źle? Bo mnie się wydaje ,że powinienem mieć ok. 60-70 lvl. Gdzie mogę nabić sobie dużo AP (ale żeby się zbytnio nie hartować). Chciałbym mieć chociaż ten 50 czy 60 level, bo nie wyobrażam siebie walczącego z Hadesem czy Ozmą. Proszę o pomoc. Z góry dzięki. Pozdrawiam.

Aha, jeszcze jedno : Chciałbym mieć Quiną czy innymi zawodnikami jakieś mocne czary, a najmocniejszy jaki na razie posiadam to Meteor czy Doomsday (nie wiem jakim cudem go zdobyłem) Viviego. Możecie podać ekwipunek, który wyuczy moje postacie np. LV5 Death (Quina), mocne czary Viviego itp. Jeżeli możecie to napiszcie też jaka część ekwipunku chroni przed określonym żywiołem czy czarem. Z 3 lata w tego Finala nie grałem i zdarzyło mi się zapomnieć. Dlatego jestem taki noob.

Chciałbym jeszcze widzieć (ostatnie pytanie) jakie krzyształy uczą eidolonów? :D :D :D (podajcie nazwy kryształów i nazwy eidolonów, których uczą te poszczególne kryształy). Proszę.
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Chyba nie wiesz na czym polega Blue Magis Quiny :P Ona uczy się nowych czarów za pomocą jedzenia przeciwników ;) (odpowiednio osłabionych)

Levele myślę, że oks też chyba takie miałam ;) Ja tam nie miałam problemów z nim XD AAle dokładnie Ci w tym nie mogę pomóc, bo nie grałam dawno

Co do Viviego http://www.k-ff.com/Final9/Ekwipunek/index.php?n=4 - masz tu bronie i magie z nich uczone ;)
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Umiejętność AP Zaklęta w przedmiotach
Shiva 20 Opal
Ifrit 20 Topaz
Ramuh 30 Peridot
Atomos 25 Amethyst
Odin 30 Dark Matter
Leviathan 40 Aquamarine
Bahamut 80 Garnet
Ark 100 Pumice

A następnym razem przejrzyj stronę, choćby tu http://www.k-ff.com/Final9/index.php?n=35 , bo WSZYSTKO jest opisane...

Moje prawa jak zwykle się sprawdzają :/
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Alan.MacDenz

To powiedz mi jeszcze : Gdzie mogę nabić dużo punktów AP ,żeby podwyższyć poziomy i będzie ok. I proszę jeszcze o pomoc w sprawię tych bloodstone's i bossa Desert Palace.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

..............

Zaczynam się zastanawiać, po co ja to wszystko pisałam, skoro ludzie i tak mają to w dxxxxx i nawet szukać im się nie chce.

Tam, gdzie zdobywa się dobry exp, czyli tu http://www.k-ff.com/Final9/index.php?n=35

A teraz idź i nie grzesz więcej.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Alan.MacDenz

Sorry, ale ja naprawdę długo w tego Finala nie grałem, sorry, że nie szukałem. Ale tego o tych bloodstone's i o tym boossie naprawdę nie mogę zajarzyć. Właśnie tu utknąłem.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Pierwsza sprawa: uaktywniłeś i WYJĄŁEŚ wszystkie 6?
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Alan.MacDenz

Wyjąłem, ale nie wiem czy uaktywniłem? Można to jakoś sprawdzić czy muszę latać znów po całym zamku?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”