FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF IX? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
karollo
Kupo!
Kupo!

Post autor: karollo »

dzięki za odpowiedz :grin:
Cuthbert

Post autor: Cuthbert »

Jak można zdobyć hammer? Wiem, że dzięki niemu jest dodatkowa scenka w zakończeniu i niechciałbym jej przegapić.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

http://www.k-ff.com/Final9/index.php?n=27#stelazzio - za zdobycie wszystkich 13 monet dla baby w Treno
TheGrim

Post autor: TheGrim »

hejka mam nadzieje, ze mi pomozecie :( jestem w momencie konkursu w Lindblum i nie moge wygrac tych zawodow :/ zawsze mam o kilka pkt mniej niz inni :/ wiecie moze gdzie i kiedy pojawia sie ten najwiekszy potwor? jestem w dzielnicy handlowej i widze jak vivi ucieka, wchodze do czesci miasta w ktorym podobna ma sie ona znajdowac, ale nic nie ma zupelnie :( raz go tam widzialem ale zostalo mi 4 sekundy do konca wiec nic z tego nie wyszlo... wiecie moze czy on tam sie pojawia po pewnym czasie czy jak? czy jak go zaatakuje i czas mi sie skonczy to bede mogl zakonczyc walke czy nie? z gory wielkie dzieki za odpowiedzi :)
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

TheGrim pisze:wiecie moze czy on tam sie pojawia po pewnym czasie czy jak? czy jak go zaatakuje i czas mi sie skonczy to bede mogl zakonczyc walke czy nie? z gory wielkie dzieki za odpowiedzi :)
O ile sie nie myle - jak zostanie Ci kolo 2 min. do konca to sie pojawi... Jak czas ci minie w czasie walki - to kupo! :)
TheGrim

hehehe ok dzieki :) poradzilem sobie... on sie pojawia jak mija 3 min gry :) sa jakies wieksze nagrody po wygraniu tego? (randka np) :P

na jakim lvl najlepiej zaatakowac Gizmaluke? 10 wystarczy do pokonania go czy lepiej podniesc sobie o 2-3 poziomy postacie?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

TheGrim pisze:sa jakies wieksze nagrody po wygraniu tego?
Nie - w zależności od tego kto wygrał można dostać kase, przedmiot <?> lub karte + tytuł Master Hunter do Key Items.
TheGrim pisze:na jakim lvl najlepiej zaatakowac Gizmaluke? 10 wystarczy do pokonania go czy lepiej podniesc sobie o 2-3 poziomy postacie?
Jeśli przegrasz z nim 3 razy z rzędu - to nie xD Nie wiem czy styknie - ja go pokonywałem na 5 lv. Uczysz Quine Limit Glove przed walką zabijasz Ją/Jego i wskrzeszasz tak, aby miała 1 HP - i Boss ginie po jednym ciosie ;)

Edit: sorki za pomyłke - Limit Glove miało być ;)
TheGrim

a jak moge ja/jego tego nauczyc? jakis przedmiot? :)
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

http://www.k-ff.com/Final9/index.php?n=39 wszystko o Blue Magic... Na tym etapie udaj sie do lasów niedaleko Chocobo Forest i tam "zjedz" Quiną potwora o nazwie Mandragora (o ile mnie pamięć nie myli - to taka przerośnięta rzodkiewka :D ).

EDIT:
Jak sie nie chcesz bawić - podkoksuj drużynę :) Na początku walki rzuć w Boss'a Tent (!) - to nada mu status Blind - wtedy cie nie bedzie trafiał atakami fizycznymi :)
TheGrim

a jezeli Quina bedzie miala 3 hp to Limit Glove tez zadziala?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Nie - Quina musi mieć dokładnie 1 HP aby ta technika (Limit Glove) trafiła i zadała 9999 obrażeń.
TheGrim

to niby jak to zrobic? :D:D zawsze jak uzyje phoenix down to ona/on ma wiecej niz 1hp :P
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

TheGrim pisze:to niby jak to zrobic? :D :D zawsze jak uzyje phoenix down to ona/on ma wiecej niz 1hp :P
Proste - jak jest martwa - daj Save -> użyj Phoenix Down -> jak ma wiecej niż 1 HP to Load -> i tak do skutku, aż sie uda... Możesz sprobować wskrzesić w walce - ale nie polecam... Pierwszą metodą mi się za 5 razem udawało uzyskać 1 HP.
Moogley

Qu's Marsh po wyjściu z Lindblum

Post autor: Moogley »

Moglby mi ktos wytlumaczyc (lol, przyciski na klawie nie dzialaja) gdzie po wyjsciu z Lindblum mam znalezc "Qu's Marsh"?
Po wyjsciu z miasta po jednej stronie jest niewielka gora, a w strone przeciwna przejscie do "Pinnacle Rocks".
W "Pinnacle Rocks" niema nic oprocz tabliczki z trescia jakie to niebezpiecznie jest miejsce i dwoch skrzynek z item'ami.
Na wysokosci Lindblum jest ten fragment mapy stanowi jakby podwyzszenie ktorego za cholere nie moge opuscic w strone Qu's Marsh, niech ktos mi wytlumaczy jak to zrobic.
Niema tam zadnego przejscia oprocz tego pieprzonego Pinnacle dwoch czy trzech zagajnikow i tej cholernej gory(mozna by jeszcze dodac dwa male pregi udajace newielkie wzniesienia kolo Lindblum).
Gralem w czesci FF4-8 ale zadko zdarzaly sie tak idiotyczne lokacje.
We wszystkich poradnikach jest mowa o pojsciu na wprost po wyjsciu z Lindblum, a na wprost (i dookoła całej "wyspy" - wzniesienia) niema kompletnie nic co chociazby udawalo przejscie do innych lokacji.
Wrocilem do dokow ale tam niema zadnego transportu do wykorzystania.
Pomozcie.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Moogley pisze:Moglby mi ktos wytlumaczyc (lol, przyciski na klawie nie dzialaja) gdzie po wyjsciu z Lindblum mam znalezc "Qu's Marsh"?
Po wyjsciu z miasta po jednej stronie jest niewielka gora, a w strone przeciwna przejscie do "Pinnacle Rocks".
W "Pinnacle Rocks" niema nic oprocz tabliczki z trescia jakie to niebezpiecznie jest miejsce i dwoch skrzynek z item'ami.
Na wysokosci Lindblum jest ten fragment mapy stanowi jakby podwyzszenie ktorego za cholere nie moge opuscic w strone Qu's Marsh, niech ktos mi wytlumaczy jak to zrobic.
Nie tędy droga... Trzeba sie udać do Serpent's Gate - czyli na dół windą w pałacu... stamtąd udać się na północ "kolejką" i wyjść na tereny, gdzie jest Mist... Innymi słowy -> leć do pałacu -> wsiądź do windy i wybierz Bottom level -> wsiądź do lewego wagonika -> w następnej lokacji wyjdź na zewnątrz. Po tym kieruj się cały czas przed siebie :)

Uwaga! Jeśli jesteś na 1 CD jeszcze przed Hunt Festival - to nie da się tam dotrzeć! Można to zrobić dopiero jak pojdziemy na odsiecz Burmencji.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”