FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF IX? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

vargas

Post autor: vargas »

jak się lata złotym chocobo??
Moren

Post autor: Moren »

Musisz wejść na nim do lasu i nacisnąć X.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Uprzedzam pytanie - ląduje sie tak samo (czyli tylko w lasach).
thor1986

Post autor: thor1986 »

Ja dopiero zacząłem zabawe z ff9 i zaciąłem sie na cd 1 w Gizamaluke's Grotto, doszedłem do miejsca z dzwonem, pomogłem tym młym stworką, poszedłem za nimi do kolejnej lokacji, wyszedłem po winoroślu do góry (gdy zacząłem sie wspinać otrzymałem ostrzeżenie że na górze jest niebezpiecznie) , uciekłem w walce e smokiem, schodzę na dół i w solucji pisze, że mam otrzymać klucz a później jest walka, ale ja nie otrzymuje żadnego klucza, włóczę się tam i nie wiem co robić, pomóżcie.
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

Z tego co pamietam to musisz pogadac najpierw z ktoryms z tych moogli i powiedziec mu ze lubisz kupo nutsy wtedy jak bedziesz wychodzil to cie zatrzyma i ci da dzwonek do bossa
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Wergill

hlp

Post autor: Wergill »

Witam mam problem ; na cd3 w Ipsen’s Castel po pokonaniu Taharka nie mogę wyjsc z zamku :/ opis mowi „Aby skrócić drogę powrotną podejdź do płaskorzeźby na ścianie na dole, po prawej. Po kolei będą się pojawiały nowe opcje dotyczące eksploracji ściany. W końcu pojawi się opcja odpoczynku - Zidane oprze się o ścianę i odkryje tajne przejście. Jesteś przy wyjściu.”
Lecz nie mogę zejsc z tego balkonu ... latam po nim już prawie 2 h i nic. Miał już ktos taki problem ??, wersja NTSC
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

To wroc tak jak przeszedles, czyli po rorce na dol, przejdziesz jedna platforme, powinienes minac taki zyrandol i potem znowu rurka na dol i powinines byc na parteze, tam gdzie jest moogles. (mam nadzieje , ze nic nie poplatelem)
thor1986

Post autor: thor1986 »

Dzięki IzzY działa:)
gu4rd

Post autor: gu4rd »

Witam mam pytanie... czy aby moc odkrywac szczeliny skalne i bulgoczace wody musze miec odnalezione wszystkie chocography? A jezeli nie to mam problem, bo probuje zdobyc bulgoczaca wode w Quan's Dwelling i kiedy postac na balkonie zauwaza ta piane to nic nie moge zrobic - nie da rady uzyc dead peper itp. Co musze zrobic?
I pytanie z innej beczki czy da sie w jakis sposob wyhodowac zaby na bagnach Qu, kiedy wszystkie zostaly zlapane... gluptak ze mnie ale niestety zlapalem juz wszystkie na wszystkich bagnach i mam ich raptem kolo 30 :/

EDIT: Co do tych bulgoczacych wod to chyba potrzebuje niebieskiego (oceanicznego) chocobo a ja mam gorskiego na razie :) pytanie z glowy :) Wiec mam dylemat z tymi zabami :)
Ostatnio zmieniony wt 18 lip, 2006 12:43 przez gu4rd, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

gu4rd pisze:I pytanie z innej beczki czy da sie w jakis sposob wyhodowac zaby na bagnach Qu, kiedy wszystkie zostaly zlapane... gluptak ze mnie ale niestety zlapalem juz wszystkie na wszystkich bagnach i mam ich raptem kolo 30 :/
Ja tez lapie zawsze wszystkie, one poprostu same sie odnowia.
gu4rd

Post autor: gu4rd »

Kimahri pisze: Ja tez lapie zawsze wszystkie, one poprostu same sie odnowia.
Aha dzieki bo kiedys patrzylem i ich nie bylo ale skoro sie odnawiaja to luzik :) dzieki
vargas

Post autor: vargas »

nie wiem co należy zrobić w pokoju z wielkim mieczem, jak dostać się do drugiego świecznika z dwoma skarbami???!!! HELP
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

gu4rd pisze:I pytanie z innej beczki czy da sie w jakis sposob wyhodowac zaby na bagnach Qu, kiedy wszystkie zostaly zlapane...
Zawsze pozostaw na bagnach dojrzałego samca i samice - rozród wzrośnie ;) Nie łap też złotych żab - one też powodują przyspieszenie odradzania sie populacji :)
vargas pisze:nie wiem co należy zrobić w pokoju z wielkim mieczem, jak dostać się do drugiego świecznika z dwoma skarbami???!!! HELP
LOL... Co? gdzie? Jak i kiedy? A ja nie wiem o co chodzi w pokoju z dwoma krzesłami i eterycznym skarbem -__-'. Sprecyzuj nieco... Chodzi Ci o Ancient Aroma w Ipsen's Castle?
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

kwazi pisze:Nie łap też złotych żab - one też powodują przyspieszenie odradzania sie populacji :)
Fajnie wiedziec, ja te zlote zawsze na poczatku lapalem ^^

Ale tez Gu4rd nie zamartwiaj sie bo nawet jak wylapiesz wszystkie to i tak sie pojawia.
A zlote tez sie odnawiaja??
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Kimahri pisze:Ale tez Gu4rd nie zamartwiaj sie bo nawet jak wylapiesz wszystkie to i tak sie pojawia.
Si - tylko jak zostawisz osobniki, o których mowiłem będzie szybciej ;)
Kimahri pisze:A zlote tez sie odnawiaja??
Hmmmm... Jeśli złapiesz złotą, to ona się odnowi - ale trzeba naprawde sporo poczekać, zanim przejdzie ewolucje od kijanki poprzez normalnego osobnika... Na dobrą sprawę - tak, da się :P Ale nie wyłapuj wszystkiego :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”