FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF IX? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Wszystko, co musisz wiedzieć o chocobosach...
Pierwszy Las Chocobo znajdziesz na tej mapie :]
Rorinus

Post autor: Rorinus »

:/ niepytam sie o jakiś las Tylko jak złapać tego ptaka zeby poleciec po ten kamyk dla Kuji :/
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

?? gdzie ??
:roll: Skoro nie byłeś jeszcze w lesie Chocobo na pierwszym kontynencie - to nie możesz złapać żadnego Chocobosa. Jeszce raz odsyłam do pełnego opisu, który już podałem - tam znajdziesz wszystko na temat Chocobo. I przy okazji - nie da sie złapać latającego Chocobo - trzeba sie pobawić w szukanie skarbów - a od tego jest opis :]
Rorinus

To jak ja mam sie dostac do tego miasta ?!
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

To jak ja mam sie dostac do tego miasta ?!
Jak nie masz chocobo, to na piechotę. Przynajmniej nieco expów dostaniesz za potwory. :roll:
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

*Trzymajcie mnie, bo nie wytrzymam* Zajrzyj do opisu na strone - tam jest pełen opis tego, jak należy zdobyć wszystkie skarby i latającego Chocobo! W FF IX grałem dawno ale nie przypominam sobie aby Chocobo był konieczny w fabule... :roll: Jeśli chodzi Ci o zamek Oeilvert - można tam sie dostać na piechote - Chocobosem jest tylko szybciej :roll:

Edit: Abe szybszy XD
Ostatnio zmieniony ndz 23 kwie, 2006 11:35 przez kwazi, łącznie zmieniany 1 raz.
Rorinus

eeeee to ja łaziłem po mapie 0d 26lvl do 54lvl bo myslałem ze niema dojścia :d sprubuje obejśc góry :D
wito

Post autor: wito »

No spoko złoty chocobo itd itp i tera pytanie jak jestem na 4 cd i chce dostać się do Chocobo Air Garden to mam szukać cienia nad ziemią czy nad tymi chmurami co pojawiły sie po zatopieniu Shimmering Island. I jakiej wielkości jest gdzieś ten cień.
Prosze o szybką odp bo pragne rozgromić ozme
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Cień jest na ziemi, wielkość.... takie kółko, nie za duże.

Tutaj masz prześwietną mapkę, dzięki której bez problemu znajdziesz cienie (na mapie zaznaczone chocobosami)

http://www.k-ff.com/Final9/Grafika/mapachoco.jpg

Aha - lokalizacja cieni jest randomowa. Raz jest tu, raz tam. Musisz poszukać ;]
wito

Post autor: wito »

mam pytanie do questu o przyjacielskich stworach. Jak chce zaliczyc wszystkie to musze najpierw spotkać sie z 8 zwykłymi żeby potem Yan nie uciekł. I tu pytanie czy wystarczy że je spotkam i uciekne czy obowiązkowo musze im dać to co chcą. Ponieważ jak jeszcze nie robiłem questów to spotkałem jednego i chciał coś tam i ja zwiałem żeby go nie bic bo nie miałem tego. Jeśli obowiązkowo jest dać im to co chcą to czy da sie stwory po raz 2 spotkć??
I jeszcze pytanie 2. Ile mniej więcej na 1 qu marsh odnawiaja się żaby bo zebrałem z wszystkich i tera na żadnym nie ma.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Jeśli spotkałeś przyjacielskiego stworka i nie miałeś tego, czego chciał (i w efekcie uciekłeś/on uciekł) - możesz go spotkać ponownie :) Musisz dać mu to czego chce abyś zaliczył questa - wtedy potworek zniknie raz na zawsze i już więcej go nie spotkasz ^__^'. Jakbyś miał problemy ==> http://www.k-ff.com/Final9/index.php?n=28

Ja zawsze zostawiałem jedną samice i jednego samca - wtedy ładnie sie rozmnażały... Spróbuj za godzine gry wrócić na bagna i nie wyłapywać wszystkich żab ;)
cycu_92

????????

Post autor: cycu_92 »

jak jest zamek LINDBLUM to po nim idzie się szukac ksziężniczki ale ja właśnie tam nie moge isc bo nie wiem gdzie to jest ?? wie ktoś
Moren

Post autor: Moren »

Jeżeli chodzi ci o moment, w którym masz w drużynie Zidane'a, Viviego i Freyę to zjedź windą do podziemi zamku i wyrusz do Dragon's Gate. Dalej powinieneś znaleźć drogę. I nie zapomnij zwerbować Quiny po drodze.
Kuja

Post autor: Kuja »

Mam pytanko, czy po wygraniu walki z Hadesem, mogę później jeszcze raz wrócić do niego i
i zsyntetyzować Hammera, czy musze zrobić to tylko po walce?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Nie - możesz w każdej chwili do niego wrócić i ile razy zechcesz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”