FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF IX? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

gadhen

Post autor: gadhen »

Kurcze
!!!
Czy jest wogóle możliwe zdobycie więcej niż 3 AP za "random battle"???
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

gadhen pisze: Czy jest wogóle możliwe zdobycie więcej niż 3 AP za "random battle"???
Masz na myśli ability points? Dobrym rozwiązaniem są walki w Crystal World, oraz stworki, ragtime mouse i inne takie queściki :)
glamorous vamp
gadhen

Post autor: gadhen »

Thanks.
Gość

FF9 - CD3 - Desert Palace HELP

Post autor: Gość »

Mam problem z tym zamkiem pustynnym na 3 CD. Zapalilem niby wszystkie swieczki, pojawily sie juz te niebieskawe schody do bossa, ale odziwo nie moge zapalic tej swieczki na koncu! Nawet dymek sie nie pojawia i nie moge zawalczyc z bossem. Naprawde jestem w kropce... przeciez zapalilem wszystkie swieczki po drodze.. Chyba ze jakiejs niezauwazylem. Mial ktos podobny problem? Czy ktos laskawy bylby mi udzielic pomocy na to w takim razie?
Aha, wersja plyty NTSC. Moze to jakis bug?

Dzieki z gory
Gość

Hey jeszcze raz,
Hmpf...widze ze ktos mial kilka postow temu podobny problem. Tyle ze zapalilem wszelkie swiece jakie byly dostepne... 5 razy przechodzilem caly palac w ta i spowrotem i nic... prosze o klarowne wyjasnienie tego problemu jesli mozliwe
dzieki jeszcze raz
Gość

FF9 - CD3 - Desert Palace HELP - SOLVED

OK, udalo mi sie znalezc dlaczego nie dalo sie mimo otwartych schodow przywolac bossa. Otoz oczywiscie problem lezal w jednej ze swieczek, ktorej zapomnialem zapalic, a do ktorej nie bylo dostepu po zapaleniu swieczek pod gargulcami dawajacymi cien (aby wrocic ponownie i ja zapalic). Nalezy wszystkie te swieczki pod gargulcami ugasic, aby miec mozliwosc gaszenia i zapalania poprzednich swieczek w bibliotece, co daje dostep do innych swieczek, ktore przypadkowo mozna przypadkiem pominac (ja pominalem jedna...)
Mozliwosc zapalenia swieczki glownej przyzywajacej bossa nie jest zalezna w zaden sposob od swieczek tworzacych blekitne schody, lecz od poprzednich swieczek oswietlajacych witraze.

Tak wiec problem udalo mi sie rozwiazac, i mam nadzieje ze komus sie to moze przydac. tak pozatym sorki za potrojny spam:P
rolthor

potworek w treno

Post autor: rolthor »

W pewnym opisie do gry znalazlem fragment mowiacy, ze koniecznie nalezy zabijac potwory w sklepie w Treno na 2, 3 i 4 cd, ale nie jest napisane dlaczego. Cos sie traci, gdy np nie pokonam stworka na drugiej plycie to cos mnie ominie?
rolthor

hmm

Post autor: rolthor »

Cytat z niestniejacego juz pisma "mozesz z nim powalczyc - jesli wygrasz, otrzymasz karte tonberry, w przeciwnym wypadku nie bedzie konca gry".
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

To jakiś błąd. Znaczy sie w gazecie.
glamorous vamp
Gość

witam!

potrzebuje pomocy ze zlotym czokobo!! :)
niby to dziadostwo ma latac ale nie lata... nie wiem co jest grane... jest napisane ze w lasach mozna nim "wystartowac" ale jak??
jakos nie moge wykombinowac jak sie wzbic w powietrze... :/
mojoy

Post autor: mojoy »

jak bedziesz w lesie nacisnij x jak masz wersje na psx
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Mischi »

Gość pisze:"mozesz z nim powalczyc - jesli wygrasz, otrzymasz karte tonberry, w przeciwnym wypadku nie bedzie konca gry"
Chodzi o to, że jak przegrasz to nie będzie Game Over.
Gość

mojoy pisze:jak bedziesz w lesie nacisnij x jak masz wersje na psx
nie no lol... nie wierze ze tego nie probowalem :P dziekuje bardzo za szybka odpowiedz:)
Gość

Szczelina skalna w pobliżu Oeilvert - Ponieważ wiele osób ma kłopoty ze znalezieniem tego miejsca, podam dodatkową wskazówkę: poszukajcie lasku na zachodnim brzegu kontynentu, w pobliżu Oeilvert.
Przedmioty: 1 Maiden Prayer, 1 Dragon's Hair, 1 Gauntlets, 1 Odin Card

rrrrarrrgghh z tym mam niesamowity problem! zaraz sie wsciekne!! :P
szukam szczeliny szukam i szukam juz kilka godzin... i nic... jest lasek o ktorym wspomniano stoje dokladnie w miejscu zaznaczonym na waszej mapce i nic tam nie ma!! help meee! niech mi ktos opisze gdzie to jest dokladnie prooooooszeeee blaaaaagaaaaam :P
Gość

prooosze niech ktos mi pomoze musze zdobyc ostateczna bron Freyi!! :x
czy ta szczelina wyglada jak inne czy jest moze ukryta w lesie jakos czy co?

help...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”