FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry
Moderator: Moderatorzy
FF9 - CD3 - Desert Palace HELP
Mam problem z tym zamkiem pustynnym na 3 CD. Zapalilem niby wszystkie swieczki, pojawily sie juz te niebieskawe schody do bossa, ale odziwo nie moge zapalic tej swieczki na koncu! Nawet dymek sie nie pojawia i nie moge zawalczyc z bossem. Naprawde jestem w kropce... przeciez zapalilem wszystkie swieczki po drodze.. Chyba ze jakiejs niezauwazylem. Mial ktos podobny problem? Czy ktos laskawy bylby mi udzielic pomocy na to w takim razie?
Aha, wersja plyty NTSC. Moze to jakis bug?
Dzieki z gory
Aha, wersja plyty NTSC. Moze to jakis bug?
Dzieki z gory
FF9 - CD3 - Desert Palace HELP - SOLVED
OK, udalo mi sie znalezc dlaczego nie dalo sie mimo otwartych schodow przywolac bossa. Otoz oczywiscie problem lezal w jednej ze swieczek, ktorej zapomnialem zapalic, a do ktorej nie bylo dostepu po zapaleniu swieczek pod gargulcami dawajacymi cien (aby wrocic ponownie i ja zapalic). Nalezy wszystkie te swieczki pod gargulcami ugasic, aby miec mozliwosc gaszenia i zapalania poprzednich swieczek w bibliotece, co daje dostep do innych swieczek, ktore przypadkowo mozna przypadkiem pominac (ja pominalem jedna...)
Mozliwosc zapalenia swieczki glownej przyzywajacej bossa nie jest zalezna w zaden sposob od swieczek tworzacych blekitne schody, lecz od poprzednich swieczek oswietlajacych witraze.
Tak wiec problem udalo mi sie rozwiazac, i mam nadzieje ze komus sie to moze przydac. tak pozatym sorki za potrojny spam:P
Mozliwosc zapalenia swieczki glownej przyzywajacej bossa nie jest zalezna w zaden sposob od swieczek tworzacych blekitne schody, lecz od poprzednich swieczek oswietlajacych witraze.
Tak wiec problem udalo mi sie rozwiazac, i mam nadzieje ze komus sie to moze przydac. tak pozatym sorki za potrojny spam:P
potworek w treno
W pewnym opisie do gry znalazlem fragment mowiacy, ze koniecznie nalezy zabijac potwory w sklepie w Treno na 2, 3 i 4 cd, ale nie jest napisane dlaczego. Cos sie traci, gdy np nie pokonam stworka na drugiej plycie to cos mnie ominie?
Szczelina skalna w pobliżu Oeilvert - Ponieważ wiele osób ma kłopoty ze znalezieniem tego miejsca, podam dodatkową wskazówkę: poszukajcie lasku na zachodnim brzegu kontynentu, w pobliżu Oeilvert.
Przedmioty: 1 Maiden Prayer, 1 Dragon's Hair, 1 Gauntlets, 1 Odin Card
rrrrarrrgghh z tym mam niesamowity problem! zaraz sie wsciekne!!
szukam szczeliny szukam i szukam juz kilka godzin... i nic... jest lasek o ktorym wspomniano stoje dokladnie w miejscu zaznaczonym na waszej mapce i nic tam nie ma!! help meee! niech mi ktos opisze gdzie to jest dokladnie prooooooszeeee blaaaaagaaaaam
Przedmioty: 1 Maiden Prayer, 1 Dragon's Hair, 1 Gauntlets, 1 Odin Card
rrrrarrrgghh z tym mam niesamowity problem! zaraz sie wsciekne!!

szukam szczeliny szukam i szukam juz kilka godzin... i nic... jest lasek o ktorym wspomniano stoje dokladnie w miejscu zaznaczonym na waszej mapce i nic tam nie ma!! help meee! niech mi ktos opisze gdzie to jest dokladnie prooooooszeeee blaaaaagaaaaam