FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry
Moderator: Moderatorzy
Umiejętność "Mug". Wpierw trzeba ją wyuczyć od odpowiedniego GFa <Diablos lub Bahamut> a potem podpiąć pod Abilities danej postaci noszącej GF'a. Poza tym: http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=8
Witam. Czy ktoś może mi powiedzieć jak zdobyć ribbona (co trzeba zdobyć, przerobić)??
I co oznacza w Bestiariuszu przy przedmiotach które można wygrać bądź zdobyć litera (R)?? Czy chodzi o to że muszę mieć założone Rare Item Bahamuta??
A tu mały trik na siano. Gdy macie już Tonberrego to nauczcie się (Haggle, Sell-High, Familliar, Call Shop). Teraz przez umiejętność Call Shop wchodzimy do sklepu i tam wybieramy sklep "Esthar Shop!!!" Kupujemy Cottage za 1350 gil. Zmieniamy to potem na Mega-Potion umiejętnością Recov Med-RF której można nauczyc się od Cerbuncle. Teraz przerobione Mega-Potion sprzedajemy w tym samym sklepie co kupiliśmy Cottage. Dodam że Cottage kupiliśmy za 1350gil a przerobione Mega-Potion sprzedamy za 7500gil. Różnica jest, a przy sprzedaży 99 sztuk, policzcie sobie sami.
I co oznacza w Bestiariuszu przy przedmiotach które można wygrać bądź zdobyć litera (R)?? Czy chodzi o to że muszę mieć założone Rare Item Bahamuta??
A tu mały trik na siano. Gdy macie już Tonberrego to nauczcie się (Haggle, Sell-High, Familliar, Call Shop). Teraz przez umiejętność Call Shop wchodzimy do sklepu i tam wybieramy sklep "Esthar Shop!!!" Kupujemy Cottage za 1350 gil. Zmieniamy to potem na Mega-Potion umiejętnością Recov Med-RF której można nauczyc się od Cerbuncle. Teraz przerobione Mega-Potion sprzedajemy w tym samym sklepie co kupiliśmy Cottage. Dodam że Cottage kupiliśmy za 1350gil a przerobione Mega-Potion sprzedamy za 7500gil. Różnica jest, a przy sprzedaży 99 sztuk, policzcie sobie sami.
Tak, to jest Rare Item, normalnie wyskakuje po walce jak sama nazwa wskazuje - rzadko. Użycie umiejętności Bahamut'a da wyższą szansę na to, że się go zdobędzie. Skutecznie wyższą, bo umiejętność jest całkiem przydatna. Jak już wrzucisz postaci tą umiejętność, to łapanie tego przedmiotu będzie znacznie łatwiejsze.Nosferatu pisze:I co oznacza w Bestiariuszu przy przedmiotach które można wygrać bądź zdobyć litera (R)?? Czy chodzi o to że muszę mieć założone Rare Item Bahamuta??
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
- ..::PHOENIX::..
- Kupo!
czy czytałaś w ogóle poradnik na stronie? tam masz wszystko ładnie napisane...Czy ktos wie jak pokonac ADELA ponoc istnieje mozliwosc usmiercenia Rinoa a potem ja ozywic jak to zrobic?
Krypta pisze:Tak naprawdę walczysz tylko z Adel, ale musisz uważać żeby Rinoa nie zginęła albo pojedynek trzeba będzie powtórzyć. Oznacza to, że twoje ataki muszą razić tylko Adel, a do tego musisz uzupełniać HP Rinoy, bo wiedźma używa na niej Drain i w ten sposób się leczy. Ci, którzy mają Gilgamesha zamiast Odina, muszą się liczyć z takim przypadkiem, że GF się pojawi i niechcący zabije Rinoę. Zantetsuken nie działa, ale Excaliber i Masamune mogą wyrządzić jej krzywdę - na szczęście taka sytuacja to prawdziwa rzadkość. Wracając do Adel, to ta chętnie używa zaklęć: Quake, Ultima oraz Flare (oprócz tego jeszcze Holy i Meteor) i warto rozważyć zastosowanie Shell, bo Ultima w jej wykonaniu odbiera średnio 3000 punktów zdrowia. Czarodziejka dysponuje jednym atakiem traktowanym jako fizyczny (Energy Bomber), ale w porównaniu do rzucanych przez nią czarów jest słaby. Na początek użyj Meltdown, a następnie zastosuj Limity i mocniejsze zaklęcia, ale oczywiście tylko te działające na jedną osobę (na przykład Flare). Z postaci, na ten pojedynek najlepszy jest Zell ze swoim Duelem - wszystkie standardowe ciosy dosięgną tylko Adel, natomiast z wykończeń "bezpieczną" techniką jest Meteor Barret. Drugim takim bohaterem jest Irvine - w jego przypadku można korzystać z większości "strzałów": Normal Shot, Quick Shot, Dark Shot, Canister Shot, Armor Shot, Hyper Shot, natomiast pozostałe (Flame Shot, Scatter Shot) działają na wszystkich wrogów i tych lepiej nie stosować. W tej walce najlepszą opcją jest Armor Shot - mimo, że jest dość powolny, to zadaje bardzo wysokie obrażenia z każdym wystrzałem. U Adel również czeka na Ciebie "twoja" Samantha Soul do odbioru.
Zaraz po pokonaniu Adel, drużyna przystąpi do realizacji dalszej części planu, w efekcie czego rozpocznie się kompresja czasu (i efektowna animacja). Znajdziesz się w pomieszczeniu, przypominające pokój Edei w Galbadii - przed sobą masz Save Point. W następnej lokacji czeka nieco dziwne spotkanie - kolejny pojedynek.
Umierając zawsze miej przy sobie prezerwatywę... nawet po śmierci możesz zarazić się HIV albo jakimiś innymi fajnymi wenerami.
Czytalam ale mam taki maly problem otoz u mnie najwiecej zycia ma Squall(3500)Zell(2800) a Quistis cale(860),i co zrobic teraz zostawic walke i pojsc im podniesc poziom zycia czy udac sie do Adela i patrzec jak padaja jak muchy.Wszystko robie wedlug opisu ale raz uzyje magi(jak zdarze)i juz jedna osoba pada wiec staram sie ja ozywic ale Adel miedzy czasie wykancza mi reszte zalogi i mam GAME OVER
Jedyne wyjście - podpakować postacie, naprawdę nie masz innego wyjścia jak to teraz zrobić, bo walka z takim słabym składem jest koszmarnie trudna do wygrania, ale możliwa. Ale tak po prawdzie nie ma co się męczyć, zwłaszcza że zaraz potem czeka potężna seria walk, której możesz już nie wygrać osłabionym team'em. Irvine z dobrą amunicją by się przydał zdecydowanie, tak samo jak dobrym pomysłem jest podpakowanie siły Squall'a i odpalenie w Adel serii Renzokuken'ów. Przy odrobinie szczęścia nie odpali się żaden finisher który zrani Rinoę. Niestety, masz za słabe postacie, jedyne rozsądne wyjście to podpakować.
We are the outstretched fingers,
tak jak aden wspomnial - wyglada na zupelnie nie zorganizowane junctiony ..
samo podpiecie full life - to bedzie z 4300 hp na głowe - pozniej staty etc - powinno zadzialac ... nawet nie samo pakowanie levelow - tylko zbieranie czarow i lekkie levelup - nie zaszkodzi - no i gf-ami dobnrze obdzielic trzeba ;D
samo podpiecie full life - to bedzie z 4300 hp na głowe - pozniej staty etc - powinno zadzialac ... nawet nie samo pakowanie levelow - tylko zbieranie czarow i lekkie levelup - nie zaszkodzi - no i gf-ami dobnrze obdzielic trzeba ;D
Witam mam takie pytanie jestem na 2plytce ff8 zawodnicy maja ponad 2500 zycia nie wiem jak im dobra dpowiednia magie aby mocniej uderzali.Bo jak maja koncowke zycia potrafia zabrac zwylkym uderzeniem okolo 90.A pozatym jak uderza to trzeba strasznie dlugo czekac az sie naladuja.Czy nie da sie tego troche przyspieszyc?