FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

e398

Post autor: e398 »

Alphonse Elric pisze:Nie zabardzo pamiętam walki z omega ale nie powinna byc taka trudna, moj kumpel nigdy nie cwiczył i nie zbierał magii w 6 h doszedł to polowy 3 cd na 30-35 lvl, ale z omega nie bylo tak latwo ( ataki po kilka tysiecy ) ja za to mialem 255 vit i te ataki to bylo marne 100-400 i nie bylo prob. Chociaz watpie zeby komukolwiek chcialo sie grac 10 h zeby namaxowac postacie ;/ slyszalem za to ze pewien koles 40-50 lvl postaci i bez ultimate limit ( mowa o lwie serce), a skoro meczysz sie 2 dni z omega to powinienes znac ja dobrze ( czyli co kiedy robi itp) i znalezc slaby punkt (strategie). Chcialem powiedziec ze nie ma tylko 1 sposobu na jej pokonanie.

p.s. skoro masz 100 lvly to edena zdobyc to latwizna

Życze powodzenia
też tak myślałem ze to będzie latwe na takim lv nie wiem co zle robie nie bede porownywal innych GF do omegi ale z reszta nie mialem problemow, a teraz satanolem w deep sea i juz tam siedze i powoli mnie juz to denerwuje nie potrafie tego wytlumaczyc :/
Alphonse Elric

Post autor: Alphonse Elric »

Ja na twoim miejcu odpoczolbym od ff na razie ( pouczyl sie czy w pracy dluzej posiedzial)
i potem powrocil odrodzony xD i rozwalił ta omega. KAżdy znajdzie swój sposób.
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Tak, tylko że ci którzy grają na konsoli to w Chocoboworld w Europie nie pograją raczej. A i nie każdy na komputerze zdoła. W każdym razie te przedmioty i czary którym odpowiadają można zdobyć w normalnej grze i spokojnie pokonać Omegę.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

E tam, karta Gilgamesh'a i już mamy kilka Holy War... Karta Laguny - wynik nawet lepszy... A zabawa kartami z Card Qeen i mamy nowe egzemplarze... No a Aura Stone w sumie niepotrzebny - Aury można spokojnie dostukać do 100 sztuk u każdego :wink: Ale przyznam - w CW można tego nazdobywać szybko i od groma :) Ale po co, jeżeli wtedy będzie łatwiej? :wink:
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Latwiej - monotonnie ale idzie jak z płatka :wink: A nie wytrzasnę inaczej... Szczerze mówiąc - grając na PC nawet nie chciało mi się tego. Na konsoli mi potrzebne nie było i po kiego na PC? Mimo przejścia gry w 100%, to do tego mnie nie ciągnęło. Ale koniec offtopu bo zostaniemy ukrzyżowani.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Zapraszam do SB, serwujemy gołe kury. To jest Help, a nie mięsny ;)
e398

Post autor: e398 »

Alphonse Elric pisze:Ja na twoim miejcu odpoczolbym od ff na razie ( pouczyl sie czy w pracy dluzej posiedzial)
i potem powrocil odrodzony xD i rozwalił ta omega. KAżdy znajdzie swój sposób.
Dobry pomysł chyba zapodałeś :lol: tak zrobiłem jeden dzień odpoczynku od FF i co dzisiaj odpalam gre i podpiołem sobie inczej wszytko dokładnie 7 min z zegarkiem w reku non-stop aura na Zella rzuciłem hero bo mial podpietego Doomtraina i recover i rzucał aure na wszytkich 3 limity Squalla i ostatni Lion Heart ktory wykonczył Ultime byłem zaskoczony ze tak szybko poszło :D
Dzieki wam za pomoc i rady napewno mi pomogły.
Pozdrawiam i jeszce raz wielkie THX :razz:
Awatar użytkownika
theodolit
Kupo!
Kupo!

Post autor: theodolit »

LiZaRd pisze:Spox Ivy... ;) SB- what's that? :D

[ Dodano: Pią 09 Mar, 2007 12:33 ]
Witam Tematem jest rzecz może dla niektórych błacha, albo nawet mało ważna, ale dla mnie (maniaka), jest to bardzo ważne... Chodzi bowiem o mini gre w Final Fantasy 8, Chocobo World... Za każdym razem kiedy na nowo zaczynam przechodzić którąś z części, musze ją przejść "od deski, do deski", teraz kolej wypadła na FF8... Nabiłem swojego chocobo do 100 lv i co?? i nic, podopieczny nie dostał trzeciej gwiazdki poświęciłem mu dobre pare dni i wszystko na marne... Pierwszy raz tak mi sie zdarzyło, wiem, że powinienem sie pokręcić jeszcze troche, może w końcu natkne sie na tą samiczke, ale kręce sie już po tym "kwadratowym świecie" już jakiś tydzień i co?,i nic! Gram na notku,(bo jestem cały czas w ruchu), i najbardziej cierpią moje przyciski kierunkowe Może Wy pomożecie, RODACY może ktoś z Was ma wytrenowanego chocobo??, może sie wymienimy?? Prosze o pomoc!!!
1. SB - to Shoutbox - juz kiedys to testowales :P
2. Nazywanie sie co 2 post maniakiem - czyni rzecz naciagana :P - no i bycie maniakiem nie ma chyba wydzwieku pozytywnego :)
3. jak chesz przejsc wszystko od deski do deski - to chyba wymiana sejwami z kims innym wiosny nie czyni ? - bo tak to sobie moge od Sephi wyprosic jej najbardziej wypasiony sejw i tadam sprawa gotowa ;) 'przeszedlem wszystko' ;)

pozatym pewnie jak juz spedzilec 3 miesiace pykajac kursorami w CW (jak wspomnialem nigdy sensu w tym nie widzialem) - to jeszcze tydzien czy dwa na ostatni krok nie zaszkodzi ;)

Pioterk
Nosferatu

Post autor: Nosferatu »

Witam. Finala tego przeszedłem już kilka razy , teraz znów chcę do niego usiaść i mam jedno pytanie:
Słyszałem że Rinoa może być najlepszym członkiem drużyny, wystarczy tylko nie uczać ją niektórych limitów i dzięki temu będzie zadawać ogromny damage. Czy ktoś może mi powiedzieć jakich limitów się nie uczyć i co trzeba zrobić żeby to osiągnąć? Z góry dzięki.
Awatar użytkownika
theodolit
Kupo!
Kupo!

Post autor: theodolit »

ja tam stawiam na to, ze kolega usłyszal gdzies o Anel Wings (czy jak to tam sie dokladnie nazywa)

przy 2 czy 3 okazjach na krypcie jest napisane jak zrobic z rino meteor mastaha :P

w szczegolach poszukaj na krypcie- a w ogole to biznes polega na tym, ze po powrocie z stacji kosmicznej - rino dostaje 2 limit (1 angelo - od poczatku go ma ) ten drugi to wlasnie angel wings - gerneralna zasada:
1. tracisz nad nia kontrole
2. co nastepna ture rzuca on czary - rozne - ale zasadniczo - destrukcyjne na worga lub zmieniajace status ..
3. nie rzuca ona czarow 'spoza tych co ma drawniete'

metoda taka, wraz z odpowiednim rozwojem postaci (wyskije magic) oraz Vit0 na przeciwniku zadaje okolo 7-8K przy KAZDYM meteorze lecacym podczas czaru - co daje np jakies 60k obrazen na 1 tuer ...

biznes polega na tym, zeby wlasciwie podobierac, podpiac czary - aby 90% czasu rzucala wlasnie meteor .

ps. ja tak 1 raz przechodzac ff8 zrobilem sobie film z koncowki - 1 proba konfiguracji anel wingsa i rino miala auto potion podpiete - jakos nie przypilnowalem i mi pozostalych 2 ze skladu padlo i sama rino w wersji automat - pozabijala wszystkie kolejne postacie bossa ;p

ps2. ja tam nie jestem 'maniakiem' ;) wole pograc do przyjemnosci i obezec jeszzce troche innych gier - nei tylko FF czlowiek zyje ;) - ale naprawde milo wsposminal FF - zwlaszcze 8-semke ;)
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

theodolit pisze:biznes polega na tym, zeby wlasciwie podobierac, podpiac czary - aby 90% czasu rzucala wlasnie meteor .
Ewentualnie starczy mieć tylko Meteor w czarach u Rinoy, co zda za każdą turą ten niesamowicie wredny atak. Do tego jak największe magic, Meltdown na wroga i nie ma potężniejszego Limitu :]
dzik

Post autor: dzik »

a właśnie że jest zellem tylko trzeba mieć szybkie palce
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Niekoniecznie - chociaż można wyciągnąć nim też obrażenia większe jednym atakiem przy długim czasie niż Lionheart i jeden Meteor, to taka możliwość kilkukrotnego powtórzenia długiego czasu ataków jest prawie niemożliwa.
Nosferatu

Post autor: Nosferatu »

Ostatnie pytanko. Właśnie jestem w 2 flashbacku z Laguną. Klucze wiem gdzie są ale z tymi klapami mam problem. Wszystko robię według opisu i mi nie wychodzi, a mianowicie. Najpierw otwieram klapę na środku ponieważ innych na razie nie idzie otworzyć. Laguna zwalnia zatrzask i wychodzę przez to przejście z prawej strony, wtedy następuje scenka w której żołnierz wpada do dziury i środkowa klapa jest otwarta. Potem detonuję ten ładunek (czerwony a potem niebieski). Zaś idę otworzyć lewą klapę ale mówią mi ze nie idzie ponieważ Laguna nie będzie miał drogi powrotu. Tak więc nic nie mogę zrobić. Natomiast z prawą jest tak że niby się zacięła i też nie idzie jej otworzyć. I teraz moje pytanie, Czy idzie otworzyć wszystkie trzy klapy a jak nie to ile? i czy mógłby to ktoś dokładniej opisać. Ponieważ wiem że za jedną z tych klap jest przedmiot "Power Generator" potrzebny do limitu Quistis. A tylko tam ten przedmiot można zdobyć. Potem też idzie ale chciałbym ten limit mieć jeszcze na 3 dysku przed jedna z ostatnich walk którą toczy się z Mobile Type 8.

[ Dodano: Pon 12 Mar, 2007 18:27 ]
Już wiem. Trochę pokombinowałem i trzy zapadnie są otwarte
Awatar użytkownika
..::PHOENIX::..
Kupo!
Kupo!

Post autor: ..::PHOENIX::.. »

Po walce z Mobile Type 8 zdobywa się Laser Cannon, a nie Power Generator :)
"I'll be here...
Why...?
I'll be waiting here...
For what?
I'll be waiting for you...so...
If you come here...you'll find me...
I promise".
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”