FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

siN
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Post autor: siN »

10. Miłosne podboje Zella
1. Przed misją treningową w Ognistej Jaskini (Fire Cavern) udaj się Squallem do biblioteki i porozmawiaj z dziewczyną z warkoczem. Ta wspomni najpierw o zasadach korzystania z biblioteki, a potem napomknie, że bardzo kogoś lubi;

Przed misją, tzn kiedy? Jestem teraz sam (Quistis nie ma w drużynie), a bibliotekarka nic nie wspomina, by kogoś lubiła. Tzn. że mam wziąść Quistis do drużyny i dopiero z nią pójść jeszcze raz porozmawiać z bibliotekarką? Teraz jeszcze doszło do tego, że ta dziewczyna z wartkoczem nie jest już bibliotekarką - teraz stoi przy regale z książkami, a jej miejsce za ladą zajęła jakaś czarnulka.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

siN pisze:dziewczyna z wartkoczem nie jest już bibliotekarką - teraz stoi przy regale z książkami, a jej miejsce za ladą zajęła jakaś czarnulka.
Dzizas - bo są w komitecie bibliotecznym w sumie 3 dziewczyny - mulatka, taka z kucykiem i ta z warkoczem. Tak czy siak, jak z nią pogadasz gdy stoi pod regałem to wspomni o wybieraniu książki dla kogoś i o to chodzi.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
siN
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Ahaaaaaaa, więc O TO chodzi, dzięki Sephii :razz:
Awatar użytkownika
..::PHOENIX::..
Kupo!
Kupo!

Post autor: ..::PHOENIX::.. »

cze mam pytanie podobno w ff8 jest karta cida ?? jest to prawda??
"I'll be here...
Why...?
I'll be waiting here...
For what?
I'll be waiting for you...so...
If you come here...you'll find me...
I promise".
Tomek

Post autor: Tomek »

Awatar użytkownika
Squall
Kupo!
Kupo!

Post autor: Squall »

Mam pytanie.... Czy w lasach Chocobo, zeby zdobyc karte nalezy lapac je w tej kolejnosci jak jest na krypcie? :500:

[ Dodano: Sob 23 Gru, 2006 17:01 ]
OK, ta informacja nie jest mi juz potrzebna ale mam inne pytanie...jak w quescie krolowej kart mozna stracic dana karte... Gram na zasady z"Random" a boje sie ze krolowa gwizdnie mi inne karty, bo mam je okazale... Czy wiecie od kogo moge nabyc zasade zeby nie bylo "Random"?
GebaJr

Post autor: GebaJr »

Witam to mój pierwszy post :)
Mam mały problem z rangą SeeD ... miałem rangę "A" po rozwiązaniu wszystkich testów, aż nagle po przejściu pewnej części gry dostałem jak zwyklę trochę kaski i ranga spadła do "30" . Jest jakiś sposób żeby podwyższyć tą rangę na stałe ?? na Lv30 dostaję 20.000 G , a na poziomie "A" kaski bylo 30.000 , ta różnica przy kilku "wypłatach" jest istotna , pomóżcie ;)
Pozdrawiam

EDIT: dzięki za odpowiedź do rangi ... zapomniałem zapytać jescze o to : można mieć jedynie jedną kartę danego GF'a i danej postaci , więc jeśli użyję ability Card Mod na "jednorazowej" karcie to już nie będę miał możliwości jej pozyskania ?? To pytanko jest dla pewności , thx in advance :)
Ostatnio zmieniony sob 23 gru, 2006 18:47 przez GebaJr, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

GebaJr pisze:Jest jakiś sposób żeby podwyższyć tą rangę na stałe ?? na Lv30 dostaję 20.000 G , a na poziomie "A" kaski bylo 30.000 , ta różnica przy kilku "wypłatach" jest istotna , pomóżcie ;)
Pozdrawiam
Walczyć. Każdy poziom Rangi Seed to 100 punktów. Wypłata obniża je o 10 a walka podwyższa o 1, czyli trzeba stoczyć 10 walk by zamortyzować spadek. Przy wypłacie wystarczy, że poziom punktów spadnie choćby o 1 poniżej bariery na dany lvl i ranga automatycznie spada. Na przykładzie - masz poziom A powalczyłeś 9 walk, czyli masz 9 punktów ponad granicę rangi A. Przychodzi wypłata, więc z konta odejmuje ci się 10 punktów - 9 zamortyzuje ci nadwyżka, ostatni spowoduje spadek punktów poniżej wartości granicznej i ranga spada z A do 20.
Squall pisze:Gram na zasady z"Random" a boje sie ze krolowa gwizdnie mi inne karty, bo mam je okazale... Czy wiecie od kogo moge nabyc zasade zeby nie bylo "Random"?
Grać tam, gdzie random nie ma. By obyło się bez komplikacji proponuj grę w karty na nowym terenie około 10 razy, wtedy zrezygnują z połączenia zasad, zagraj i wracaj do miejsca gdzie jest królowa. Zagraj z nią, ewentualnie proponuj grę i wycofuj się licząc na to, że Random odpadnie. Najlepiej jest zasave'ować przedtem grę.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
siN
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Sephii, czy możesz mi powiedzieć, gdzie na tej mapce znajduje się magazyn Weapons Monthly - May? Ile razy widziałem ten magazyn za kratami kanałów Deling City, tyle razy nigdy na niego nie trafiłem.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

..... Weź mnie nie dobijaj -_-'
Gdy jako Rinoa znajdziesz się przy skrzyniach, wejdź na chwilę do kanałów i idź cały czas w lewo - przy kracie znajdziesz Weapons Monthly May (możesz tu jeszcze zejść późnej, gdy będzie tędy szła grupa snajperska).
Łopatologicznie - wchodzisz wejściem do kanałów przy rezydencji, bądź jako Rinoa lub grupa snajperska i idziesz w lewo do oporu, czyli aż do krat (jak najbliżej, by zmieniła się plansza na następną). Prawdopodobnie ty stanąłeś w pewnej odległości od krat i dlatego nie wszedłeś na następną planszę, gdzie pod kratami jest pismo.

I tak po raz kolejny sprawdza się moje drugie prawo.

WIĘCEJ SAMODZIELNOŚCI i MYŚLENIA ludzie :S -_-' :roll:
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
siN
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Dzięki Sephii :P :P :P :P :P :P :P !!!! ;)
Awatar użytkownika
Squall
Kupo!
Kupo!

Post autor: Squall »

Sephiria pisze:Grać tam, gdzie random nie ma. By obyło się bez komplikacji proponuj grę w karty na nowym terenie około 10 razy, wtedy zrezygnują z połączenia zasad, zagraj i wracaj do miejsca gdzie jest królowa. Zagraj z nią, ewentualnie proponuj grę i wycofuj się licząc na to, że Random odpadnie. Najlepiej jest zasave'ować przedtem grę.
Wielkie dzieki za pomoc Sephirio, zycze Tobie i wszystkim z forum "Wesolych Swiat".
P.S. Sorry za to ze nie pisze polskich znakow, ale cos mi sie zwalilo. Jeszcze raz dzieki Sephirio :mikolaj:
GebaJr

Post autor: GebaJr »

Mam jeszcze dwa pytania :
1) Można mieć tylko jedną kartę danego GF'a i danej postaci , więc jeśli użyję ability Card Mod na "jednorazowej" karcie to już nie będę miał możliwości jej pozyskania ?? To pytanko jest dla pewności :)
2) Dokąd udają się Chocobo , które opuszczają mnie na mapie świata ?? Czy jest jakiś sposób na zatrzymanie je przy sobie ??
Thanks in advance for help ;)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

1) Można mieć tylko jedną kartę danego GF'a i danej postaci , więc jeśli użyję ability Card Mod na "jednorazowej" karcie to już nie będę miał możliwości jej pozyskania ?? To pytanko jest dla pewności
Tak.
GebaJr pisze:2) Dokąd udają się Chocobo , które opuszczają mnie na mapie świata ?? Czy jest jakiś sposób na zatrzymanie je przy sobie ??
Do lasu, nie.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Tomek

Post autor: Tomek »

mam pytanie gdzie można zdobyć najbardziej przydatne przedmioty oprócz Chcobo World i Zamku Ultimecji :?: :?:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”