FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

Cytat:
tak najbardziej na lewo jest takie malusieńkie okienko "Special". Co to właściwie robi?
Ten napis special odnosi sie do calosci a nie do tego okienka.
eśli teraz, z Revolveru weźmiemy przemodelujemy od razu na Lion Heart'a, przy limicie będą możliwe wszystkie ataki (Fated Circle, Blasting Zone), czy tylko Rough Divide i Lion Heart? I jeśli będziemy przerabiać po kolei na każdą broń, to będą wszystkie, czy tylko te od pierwszej i aktualnej broni?
Ulepszajac od razu z R na LH beda sie trafiac tez te inne ataki, czyli fated circle i blasting zone.
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Kaz

Post autor: Kaz »

Witam wszystkiech ! (na wstepie wypada sie przywitac) postanowilem zdobyc lionheart'a na 1cd i mam juz adamantine dragon fangs (mam jeszcze 9 kart elnoyle'a ta ostatnia sie wytrzasnie z czasem) i wyczytalem jeszcze ze za przedmiot Laser Cannon ktory mozna wykrasc belhemel'owi (lub go otrzymac poprostu po jego smierci) mozna zamienic na 5 Pulse ammo i to moje pytanie
szukam belhemela w Galbadia - Lallapalooza Canyon i nic albo wyskakuja 2 geezard'y albo geezard z Thrustaevis'em (wytoczylem w tym kanionie ok 20 walk i belhemel nie pofatygowal sie wyjsc mi na przeciw) czy to jest wina LVL mojej druzyny ?? (bo nie mam innego pomyslu) jestem teraz swierzo po wyjezdzie z timber i squall ma 50 lvl, zell 20 lvl i rinoa 22 lvl
PS BLAGAM O POMOC :)
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Sproboj od razu po wyjsciu z Galbaldia garden, tam powinien byc napewno
Kaz

Kimahri ale chodzi ci o lokalizacje Lallapaloza Canyon czy tam przy galbadii jest gdzies teren pasujacy do belhemel'a (dawno nie widzialem okolic galbadii :P)
PS zanim wejde do galbadii hoho... czeka mnie troche treningu jeszcze ...
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Nie pamietam jak ten obszar sie nazywa ;) chodzi mi o taka pustynie, dokladnie tam gdzie wlasnie stoi Galbaldia Garden.
Kaz

Dzieki za pomoc tak moze o 2.00 znudzi mi sie "chwilowo" trening w tym BARDZO [shadow=blue]DUŻYM [/shadow]lesie nie daleko timber i [shadow=blue]pójdę [/shadow]do galbadii JESZCZE RAZ DZIEKI !!

....że o reszcie nie wspomnę.

PS najlepiej sie dowalic do mojego ort'a ....a kogo tam obchodzi tresc posta... wiec ty tutaj robisz za nauczyciela od polskiego...

Luci: Jeśli ktoś pisze 'durzy' i to wołami, to może lepiej poprawić, bo jeszcze jakiś inny otrograficzny ignorant przeczyta i zapamięta. :roll: Nie tylko dla Ciebie poprawiłam te błędy i lepiej się nie unoś, tylko po grze w FF otwórz sobie słownik. Pouczająca lektura. :roll:

ok wpadka poprawię się następnym razem nie zrobie takich byków poprostu się przyzwyczaiłem do pisania bez ogonków i nie patrzenia na ort (oczywiście tylko na kompie nie w szkole haha)

ale nam sie tutaj zrobiła rozmówka :) jeszcze raz sorki
Ostatnio zmieniony pt 30 cze, 2006 22:54 przez Kaz, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

Jesli jestes przed 2 flashbacku z laguna to jeszcze tam mozna LC zdobyc od elastoida (najlepiej przez mug). Ja od belhemela nigdy nie dostalem.
Duzo sie kreci na tym dlugim moscie gdzies w polowie. A i co do tego ze ci brakuje 1 karty elnoyle to teraz moze byc problem bo najlatwiej jest zdobyc karty jeszcze przed fire cavern
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Kaz

2 spotkanie z laguna jest tam w podziemiach? (obilo mi sie o uszy ze to sa okolice centry jesli to nie prawda poprawcie mnie :P) most? jest tam jakis zelazny i tam sa elastoidy? (ja sie spotkalem sie z nim tylko raz haha)
Ps co do kart elenoyle'a to dobrze o tym wiem ale stracilem jedna i zapisalem gre dopiero puzniej mi sie przypomnialo jaki blad popelnilem

Znalazlem ten most jest tam taki dlugi kolorowy czesto pojawial sie elastoid i za kazdym razem gdy urzywalem komendy mug kradlem mu laser cannon haha
Ps dzieki za info teraz juz mam lion heart'a

[ Dodano: Nie 02 Lip, 2006 00:07 ]
czy power wrist moge zdobyc tylko Rajin'a 3 potyka ? czy jest jeszcze ktos ?
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

A na LiveJournal Selphie (czy jak tam się ten jej blog nazywa) patrzyłeś?
Kaz

Wiec wie ktos jak zdobyc power wrist poza 3 walka z Rajin'em?
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Kaz pisze:wie ktos jak zdobyc power wrist poza 3 walka z Rajin'em
*głęboki oddech* Zastanawiam się, czy za lenistwo i beztroskę też rozdawać warny -_-'

Kaz a po licho pisałam TO oraz TO i jeszcze TO?
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Wchodzisz do klasy, podchodzisz do kompa z którego wziąłeś Shivę i Quetzalcoatla i tam szukasz.
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
kocbor

Post autor: kocbor »

Mam d oWas pytanie wiem że głupie, i być może było to poruszane ale gram od niedawna w FF8 jestem na 1 cd w dollet i nie mogę odblokowac abilility w menu głównym, a to chyba potrzebne jest aby urzyćzdolności gf. przez to nie moge robić boosta jakimśgf i tak dalej. Proszę o pomoc.
vagrant3

Post autor: vagrant3 »

kilmindaro pisze:Moje pytanie na dziś - jak zdobyć Curse Spike, jeśli żaden z potworków wymienionych na Krypcie teoretycznie posiadający ten przedmiot, w rzeczywistości go nie posiada? Ewentualnie jak zdobyć Rosetta Stone (inny niż ten w Eshtar), Shaman Stone lub Dark Matter? Ewentualnie, czy Curse Spike jest tym samym, co Cursed Spike jaki zostawia Malboro?
Najłatwiej zdobyć Curse Spike wykradając bądź wygrywając od Tri-Face w Deep Sea Reasearch Centre przed zabiciem Ultimy Weapona. Na ekranie, na którym jest przedostni SP całej lokacji są trzy skryptowane walki (czyli pojawiają się zawsze w tym samym miejscu ekranu, nawet po wpięciu Enc-None co i tak polecam) z Tri-Face'ami. Później należy przejść na poprzedni lub następny ekran, po czym wrócić. Słyszałem, ze tych walk nie ma już po zabiciu Ultimy, ale kiedyś nie zwracałem na to uwagi, a teraz jeszcze gadziny nie ubiłem, bo zdobywam właśnie Dark Mattery/Shaman Stone/Rosetta Stone dzięki Curse Spike'om. W sumie zdobyłem ich już grubo ponad 700 :D Tak czy siak, to co czasem Malboro zostawia to są właśnie Curse Spike... Tri-Face'y można jeszcze spotkać na Island Closest To Heaven bodajże, ale nie zawracałbym sobie tym głowy, skoro można załatwić całą sprawę w DSRC ;)
vagrant3

Post autor: vagrant3 »

kilmindaro pisze:(a przy okzaji - po co Ci ich aż 700? I jak Ci się mieszczą w ekwipunku? :P )
Napisałem "w sumie" bo każde 100 od razu wymieniałem na Dark Matter, a ten później na coś innego ewentualnie, np na Shaman Stone o ile dobrze pamiętam ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”