około 8000, ponadto VIT 255, SPR 255, i STR 255piotrek1005 pisze:Seyfer a ile miałeś hp i ile ci minevra ciągła?
Final Fantasy VII: Crisis Core
Moderator: Moderatorzy
-
- Kupo!
Siema wszystkim znowu myślałem nad tą grą... pokonałem minerve i do zrobienia zostało mi tylko misje które trza było wcześniej odblokować podczas misji w midgar, zdobycie magic urn i phoenix.
Więc musze grać od początku (z moim aktualnym lv) misje wiem jak odblokować ale nie wiem jak phoenixa .
Czytałem na tej żydowskiej stronie po angielsku że coś tam watertower... chyba chodzi o latarnie morską po ucieczce z Nibelheim ale sam nie wiem jak tam dojść.
I takie pytanie z poza ogółu jest moze jakieś sekretne zakończenie w tej grze?
Więc musze grać od początku (z moim aktualnym lv) misje wiem jak odblokować ale nie wiem jak phoenixa .
Czytałem na tej żydowskiej stronie po angielsku że coś tam watertower... chyba chodzi o latarnie morską po ucieczce z Nibelheim ale sam nie wiem jak tam dojść.
I takie pytanie z poza ogółu jest moze jakieś sekretne zakończenie w tej grze?
pheonix jest dostepny tylko w 7 rozdziale, wejdz po drabinie kolo wiezy. ale najpierw pogadaj z chlopcem w nibel i pobaw sie z nim.
breakcore brain!~
http://www.lastfm.pl/user/zl64c Klik!
http://www.lastfm.pl/user/zl64c Klik!
Najprostsza droga do warnaX5-452 pisze:Nie będę podawać jakiś konkretnych argumentów bo to strata czasu
Kłania się czytanie ze zrozumieniemX5-452 pisze:nie bazuje na wydarzeniach z FF VII ? Ty chyba nie znasz angielskiego
Czytaj: odbiega od pierwowzoru. To nie pierwszy przypadek. Zarówno Last Order, jak i Crisis Core zupełnie inaczej od oryginału przedstawiają choćby to jak Seph zwiał z komory reaktora na Mt. Nibel. W oryginale do Lifestreamu wrzucił go Cloud, a w LO i CC Seph sam doń wskakuje. Mało tego, w LO i CC Lifestream jest w samej komorze reaktora - tam, gdzie mieści się Jenova - a w oryginalnej grze jest to o dwie lokacje wcześniej. To dośc spora zmiana. Dodatkowo trudno jest doczepić Genesisa do sceny kilka chwil wcześniej, gdy Seph idzie po Jenovę. Znajomość angielskiego ma tu mniejsze znaczenie - przede wszystkim to co widać, nie trzyma się pierwowzoru oryginału. Ta dyskusja toczy się zresztą nie po raz pierwszy już.kontrat pisze:i tworzenie czegos co juz przestaje bazowac na wydarzeniach z ff7 i robi sie z tego oddzielna gra.
Żebyś się nie zdziwił - kontrat na nowym forum jest od jego początków (rok 2003), tylko długoletnie przerwy w aktywności spowodowały, że musiał tworzyć nowe.X5-452 pisze:mój młody archeologu
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
- Cloud Strife
- Kupo!
- Kontakt:
Takie pytanie z innej beczki mam. Miał ktoś z was kiedyś 100% w CC na psp? Jeśli tak to w ile mniej wiecej czasu? Bo ostatnio kupiłem oryginał na psp. I planuję w końcu przejsc CC w 100%. Jak do tej pory przeszedłem je dwa razy, na hard i normal, ale nigdy nie na 100%
Bedę wdzieczny za pomoc
Bedę wdzieczny za pomoc
Ukończone częsci FF: 3 NES(80h), 4 GBA (200h), 5 SNES (120h), 6 SNES (150h), 7 PSX (140h), 9 PSX (60h), 10 PS2 (89h), Crisis Core PSP (70h), Mistic Quest SNES (30h), Tactics Advance GBA (120h)
Większość misji jest krótka jeśli pomijasz losowe walki (przytulasz ściany podczas biegania), ale niektóre zajmą nawet pół godziny (*cough*1000 Shinra troops*cough*). Do trudniejszych misji (w których przeciwnicy dosłownie oneshotują Zacka) będziesz musiał grindować. Do tego dochodzi zdobywanie ekwipunku Genji, co samo z siebie doda jakieś 5 godzin do czasu gry.
tl;dr: Bardzo długo.
tl;dr: Bardzo długo.