Xenogears...Xenosaga...

Mówi Ci coś Chrono Cross, Chrono Trigger? Wszystko o klasyce SE

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

no wreszcie;P ludzie, ktorzy nie grali w xenogears nie wiedza co stracili :)))

nowe screeny z 3 http://www.the-magicbox.com/0601/game060130a.shtml
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
brainiac

Post autor: brainiac »

witam jestem nowym uzytkownikiem forum i zamierzam nabyć w najblizszym czasie palowską xenosagę episode 2.mam w związku z tym parę pytań:

1-ile czasu zajmuje przejście gry(na szybko i z masterowaniem)
2-czy są dodatkowi bossowie i czy są trudni :grin:

z góry dzięki za odpowiedź
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Hie hie.... walki Gearów^^ Bijatyka w eRPeGu.... nice :] Jest dobrze, giera się rozkreca, tylko wyuczanie deathblowów jest jakieś dziwne :/ Nigdy nie wiem jakiej kombinacji uzywać, zeby się nauczyć nowego ciosu.....

Teraz mam dylemat kogo wybrać do party - Rico (jego gear robi niezłą rzeźnie) czy z męskiego punktu widzenia Elly ^^ Bo doktorek musi być ;)

Mam nadziję, że gra jest dłuuuuuuuuuuga :]
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

o jakieś części mówisz? Xenogears?

[ Dodano: Pon 06 Lut, 2006 ]
Jaco pisze:męskiego punktu widzenia Elly

Kod: Zaznacz cały

nie warto, bo jest w grze przez jakieś 5% fabuły.
:P
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Boni pisze:o jakieś części mówisz? Xenogears?
Tja.
Boni pisze:nie warto, bo jest w grze przez jakieś 5% fabuły.
Dzięki za spoilera^^'

[ Dodano: 06-02-06, 20:05 ]
[edit]

Takie pytanko - jak mam w deathblow jakaś umiejętność wyuczoną na 100%, ale nie mogę jej jeszcze wykonać, to oznacza, że np. potrzebuje mieć więcej AP (w tej chwili mogę wykonać ciosy za 6 AP - czy jak to się tam zwało)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

brainiac pisze:1-ile czasu zajmuje przejście gry(na szybko i z masterowaniem)
2-czy są dodatkowi bossowie i czy są trudni Very Happy
wiec ja mialam na liczniku kolo 30/40h...nie masterowalam nic specjalnie i wypelnilam prawie wszystkie GS Campaign i Segment Adress (takie questy dodatkowe)

po skonczeniu gry,gramy dalej;P wiec ogromna grywalnosc gry!
co do dodatkowych bossow..niektorzy umie przywalic;P swoja droga wie ktos czy w palowskiej wersji dodano tych 3 dodakowych z wersji NTSC?

Jaco pisze:Teraz mam dylemat kogo wybrać do party - Rico (jego gear robi niezłą rzeźnie) czy z męskiego punktu widzenia Elly ^^ Bo doktorek musi być n
moja druzyna to wlasnie fei-citan-elly (i ewentualnie bart)

Jaco pisze:Takie pytanko - jak mam w deathblow jakaś umiejętność wyuczoną na 100%, ale nie mogę jej jeszcze wykonać, to oznacza, że np. potrzebuje mieć więcej AP (w tej chwili mogę wykonać ciosy za 6 AP - czy jak to się tam zwało)
yep,musisz miec dostatecznie duzo ap,czyli podbic jeszcze pare Lv
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Post autor: Gokulo »

Mysle, ze bossowie dalej tam sa. Nie widze sensu usuwania ich jesli do jednej wersji juz dodali.
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Ze 2 razy udało mi się Weltalem osiągnąć level ataku jako znak nieskończoności i w sumie nie jestem pewny jak to zrobiłem.... Ogólnie to miałem nabity 3 level i potem dałem charge (cały czas na boost) i się pojawiło. Ale później już nie wychodziło (za dobrze by było chyba :D ). Dobrze to włączam, od czegoś to zależy?

Kod: Zaznacz cały

BTW, w tej chwili szturmuje Solaris, a w sumie już z niego uciekam :]
Garnet pisze:ludzie, ktorzy nie grali w xenogears nie wiedza co stracili
Podpisuje się pod tym wszystkimi kończynami! Mam nadzieje, że jeszcze trochę sobie pogram, wszak jeszcze 2 płytka mi została (ale zapewne, jak to zwykle bywa, będzie ona dużo krótsza od pierwszej :/ )
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Infinity jest calkowicie losowe. Mozna je uzyskac od pewnego momentu w grze (nie pamietam od kiedy ;; moze zaraz jakos po uzyskaniu LV3 Deathblow dla Gear'a) i jedyne co mozesz robic to boostowac bez przerwy, a moze ci sie trafi :D Zwykle uzyskac to jest trudno, ale Xenogears ma wysokie szanse na to.
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Ale wszystkie geary to mają czy tylko ten Fei'a? Bo innymi mi się to nie przytrafiło....

Tak wogóle to tylko mi Shevat się kojarzy z Zeal o.O O.o ?
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Wszystkie tak maja, ale tylko Xenogears latwiej w ten stan wchodzi ^^;
xerro

Post autor: xerro »

Jaco pisze:Tak wogóle to tylko mi Shevat się kojarzy z Zeal o.O O.o ?
dobrze ci sie kojarzy :) prawdopodobnie xenogears mial byc na poczatku kontynuacja CT wiec w grze widac wiele podobienstw [ no i w pierwszej wiosce mozna bylo spotkac Lucca the greatest ;) ]
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Jaco pisze:Podpisuje się pod tym wszystkimi kończynami! Mam nadzieje, że jeszcze trochę sobie pogram, wszak jeszcze 2 płytka mi została (ale zapewne, jak to zwykle bywa, będzie ona dużo krótsza od pierwszej n )
niestety...2 plytka to zupelnie inna bajka..ale o tym przekonasz sie w swoim czasie...co i tak nie uwlacza xeno miano the best jrpg;) <moja opinia:]>
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

OMG! Tak już będzie do końca? Bo narazie to nie wygląda zbyt dobrze (gadu, gadu, walka, gadu gadu, walka, i w końcu po kolejnej gadaninie zwiedzanie lochów O_O). Ja chce na mapę!
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Mapa jeszcze sie pokaze :) Mimo, ze duzo z niej nie skorzystasz.

prawdopodobnie xenogears mial byc na poczatku kontynuacja CT
Nie wiem skad takie przypuszczenie.
no i w pierwszej wiosce mozna bylo spotkac Lucca the greatest
Tzw. Cameo ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne tytuły S-E”