Parasite Eve
Moderator: Moderatorzy
spokojnie to ze eve jest ostatnim bossem i ze istnieje dodatkowa lokacja po przejsciu chyba duzymi spojelrami nie jest,w koncu nijak to sie ma do fabuly:)Gokulo pisze:Aaaa! Ale spoilery >.< My eyes!!!! Zaznaczam, ze nadal nie przeszedlem tej gry
:]]Boni pisze:Dobry zwyczaj- nie pożyczaj. Ktos na forum mi to powiedział.
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
No nieeee.... jak temat o PE to musze sie wypowiedziec
Jedynka, jedynka... w tej grze urzekl mnie przede wszystkim jej LKLIMAT i swietna fabula. Kiedy gralem w ta gre czulem sie jakbym dopiero co odkryl Residenta (ktory jest jedna z moich ulubionych gier). Zachwycilem sie stystemem walki - wtedy jeszcze czegos takiego nie widzialem
. Tak sie teraz rozochocilem, ze chenie zagralbym jeszcze raz... ale coz, czasu brak troche
A co do dwojki to sie rozczarowalem troche... nie wiem, moze oczekiwalem poiwelania rozwiazan z jedynki? System walki jakos mi nie podszedl. Fabula takaO podobnie jak klimat. Jakos zabraklo tej tajemniczosci....

Jedynka, jedynka... w tej grze urzekl mnie przede wszystkim jej LKLIMAT i swietna fabula. Kiedy gralem w ta gre czulem sie jakbym dopiero co odkryl Residenta (ktory jest jedna z moich ulubionych gier). Zachwycilem sie stystemem walki - wtedy jeszcze czegos takiego nie widzialem

A co do dwojki to sie rozczarowalem troche... nie wiem, moze oczekiwalem poiwelania rozwiazan z jedynki? System walki jakos mi nie podszedl. Fabula takaO podobnie jak klimat. Jakos zabraklo tej tajemniczosci....
heh, jeśli chodzi o dwójkę to dziwnym dla mnie była ... Wszędzie demony grasują a ona sobie ablucje urządza
A system zgapiony, to i nie zachwycał
Kod: Zaznacz cały
kąpiel/prysznic

A system zgapiony, to i nie zachwycał

glamorous vamp
Ech, męscy szowiniści od zawsze byli brudasamiGarnet pisze:Boni to ze Ty nie bierzesz kapieli codziennej to o niczym nie musi swiadczyc

Już to widzę... Pewno twórcy FMV zrobili by tak filmik, by jakaś plazma wyciekająca ze stwora zasłaniała co ustronniejsze miejsca kobiecego ciałaGarnet pisze: chociaz faaktycznie przeciez mogl tu jakis nagle wyskoczyc Xd

Nom, ale okna otwarte byłyGarnet pisze:no ale wtedy nie mielismy jeszcze przechodzenia potworkow przez drzwi :]

Skoro już mowa o filmikach, bły one z pewnością klimatyczne, ale też nadinterpretowały pewne rzeczy... Odrzutowce latające między budynkami w NY o_o' lol
glamorous vamp
Właśnie mam okazję pograć sobie w PE i nie muszę chyba pisać, że to jedna z lepszych gier, jakie znam, mimo archaicznej grafiki. Klimat i oprawa graficzna przypomina mi stare Residenty, fabuła świetna a wstawki filmowe do tej pory mogą zrobić na człowieku spore wrażenie. Jestem na 2CD, pozostała mi jeszcze walka z Eve i granie po raz drugi :] Teraz czas trochę expować, bo cieniutka jestem po 11 godzinach gry.
btw Ale zakurzony topic
btw Ale zakurzony topic

sama się zastanawiałam,że to dziwne,iż temat nie podzielił losu Shadow Hearts&COIvy pisze:btw Ale zakurzony topic
:]
fajnie,że inni odkrywają ta gre i się podoba^^
ktora na swoj spsob uderza swym pięknem^^ <bynajmniej mnie:)>Ivy pisze:archaicznej grafiki.
i chrysler buildingXDIvy pisze:i granie po raz drugi
warto trochę dłużej posiedzieć w muzeum:)Ivy pisze:Teraz czas trochę expować, bo cieniutka jestem po 11 godzinach gry.
mówilam juz ile bym dala za PE3..chyba mowilam;P ale najwidoczniej SE ma to gdzieś

Tak sie właśnie zastanawiałam, gdzie najlepiej expować, ale nie znalazłam nowej lokacji. Mój ostatni sejw jest właśnie w muzeum, ale tam wrogowie są już zbyt prości i nudni :]Garnet pisze:warto trochę dłużej posiedzieć w muzeum:)
Jedyne, co mogę tej grze zarzucić, to jej długość- nim się spostrzegłam, Aya już się wybierała na ostatnią walkę. Ale rozumiem,że będzie jeszcze nowa lokacja w powtórnej grze, więc nie narzekam :]
I jak tu nie tęsknić za starymi PSX-owymi gierkami Square i nie bluzgać na FFX, czy X-2?

U mnie to następuje z kilkuletnim opóźnieniem- podobnie jest w przypadku Vagranta i starych FF-ów. Lepiej późno niż wcale :]Garnet pisze:fajnie,że inni odkrywają ta gre i się podoba^^
fakt:] chyba nie grałas jeszcze w najlepszego jrpg od square <oczywiscie mam na myśli Xenogears,więc jeśli zatęsknisz za dobrymi,starymi gierkami Square to goraco polecam ten tytułYunie pisze:I jak tu nie tęsknić za starymi PSX-owymi gierkami Square i nie bluzgać na FFX, czy X-2? Laughing Zupełnie inne podejście do akcji, fabuły, ahy i ochy mogłabym tak wypisywać, ale zostało to już przerobione w tym topicu...

typowa dla survival horrów...tylko qrcze świetny system tygodnia :DYunie pisze:Jedyne, co mogę tej grze zarzucić, to jej długość
?Boni pisze:obyś sie nie... zdziwiła
Właśnie zacząłem grać w PE, jak narazie (gram ok 2 godz) gra mi się bardzo podoba, fajne filmiki, fajny system walki i w ogóle ciekawie się zapowiada nie grałem w tę grę za długo więc nie mogę się rozpisać. Utknąłem w jednym miejscu, a dokładnie w central parku, nie wiem co mam zrobić muszę znaleźć jakiś klucz do drzwi i nie wiem gdzie on jest możecie mi pomóc???
Welcome to these crazy times.