Konsole...

Nowinki a la konsole, komórki, net, jak i problemy z nimi związane

Moderator: Moderatorzy

Która z konsol najpewniej kupisz?

PS3
57
53%
X360
9
8%
Wii
6
6%
Po co mi nowa konsola? oO
24
22%
Najpewniej PS3 + Wii lub X360
11
10%

Liczba głosów: 107

Awatar użytkownika
white raven
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Post autor: white raven »

co do tej ankiet to zastanawia mnie ile trzeba mied % na dany system zeby pisaolo ze jestes jego fanboy'em
Maybe I'm a Lion...
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

glamorous vamp
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Post autor: Thompson »

Hon Hai Precision Industry Co. Ltd Brzmi zachęcająco ... Może nie będzie usterek ;)
Gamertag: Szalony Szkot
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Tja. Dlatego najlepiej olewać plotki i czekać na fakty. :roll: domniemania, że to może znaczyć, że zaczęli. Mozliwe, ale co z tego, ja uwierzę, gdy zobacze PS3 u nas w sklepie...
Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

Nintendo Fanboy: 46%
Sony Fanboy: 47%
Microsoft Fanboy: 19%

This means you're: Not a fanboy

mmniej więcej tak jak jest w rzeczywistości. jeśli już byłoby mnie stać na nową konsolę to najpierw wybrałbym Wii. lubię Nintendo (NES <3), poza tym uważam, że ich kontroler nadaje się nie tylko do grania w tenisa czy baseball (walki na miecze, strzelanie, operacje <Trauma Center> i wiele innych. wszystko zależy od inwencji autorów gier. )a co do gier to zdania typu "tylko mario i pokemony (ew. Zelda)" są mocno przesadzone. Nintendo ma również inne ciekawe serie (chociażby Metroid i Castlevania). poza tym zainteresowały mnie dwie polskie gry na konsole Nintendo, szczególnie Sadness na Wii
http://www.gry.gildia.pl/newsy/archiwum ... za_i_fakty
do Microsoftu coraz bardziej się przekonuję ale i tak nie kupię ich konsoli (chyba że będę obrzydliwie bogaty). mają DOA, Oblivion też mnie zaciekawił. no i exclusivem ma być jrpg pod tytułem Trusty Bell: Chopin's Dream...
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

No to mnie z leksza niepokoi, że Xkloc (nie pamiętam, czy pierwszy czy 360) dostanie jrpgi Sakaguchi'ego, czyli Blue Dragon i jeszcze inne.... Znając Hironobu można się spodziewać naprawdę dobrych gier. Wątpię, żeby przy okazji to wyszło na PCta, co by mnie też nie zadowoliło, bo mój piecyk by sie raczej nie wyrobił sprzętowo, a nowego nie mam zamiaru kupować :P
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Sogetsu pisze:Trusty Bell: Chopin's Dream...
Niedługo Bill zrobi grę o Freudzie i jego psychoanalizie. Bedzie trzeba stwierdzić kto jest czubkiem, a kto nie, a tych co będą pochlastać mieczem z epoki oO'
ciekawe czym Szopen bedzie bił....fortepianem? A może będzie miał super kombo: zagrać utwór, a struną udusic przeciwnika o_O'

X Box ma wiele gier, w które bym chetnie zagrała, ALE wolę kupić tanią Wii i droższą PS3 i dodatkowo jeszcze z grami na PS2, EyeToyem i zestawem Karaoke czekać na nastepną generację konsol. Sony Sony uber alles! :roll: + Nintendo. O.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Nemesis pisze:ciekawe czym Szopen bedzie bił....fortepianem? A może będzie miał super kombo: zagrać utwór, a struną udusic przeciwnika o_O'
wypraszam sobie :] Będzie wędrował w krainie fantazji, po świecie gdzie rodziły się jego pomysły na utwory... czy to nie cudowne ^_^"

Anyway, na ps2 ta gierka też będzie.
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

No nie wierze w to, że będzie czyms się tam bił. IMO to nie ma co się bulwersować. Na pewno to jakoś rozwiażą. Taką gierkę to ja mam gdzieś bo to może i będzie to dobra gra ale mi nie podpasuje. Next-genowa kraina fantazji... to będzie fajne :P Nie powinni robić z tego RPG tylko platformówkę z elementami przygodówki. No ale w RPG więcej osób zagra ;) W przygodówki mało kto gra. Pachnie mi tu jakoś KH.
Co do Obliviona, daj spokój... gra jakiejś świetnej grafiki nie ma (nie znoszę morrowina btw) i ja już bym sobie na PC załatwił - co z tego, że bedzie wyglądać gorzej?
Ja to bym sobie w GRAW pograł... :D
Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

Nemesis pisze:Niedługo Bill zrobi grę o Freudzie i jego psychoanalizie. Bedzie trzeba stwierdzić kto jest czubkiem, a kto nie, a tych co będą pochlastać mieczem z epoki oO'
ciekawe czym Szopen bedzie bił....fortepianem? A może będzie miał super kombo: zagrać utwór, a struną udusic przeciwnika o_O'
ROTFL!
Thompson pisze:Co do Obliviona, daj spokój... gra jakiejś świetnej grafiki nie ma (nie znoszę morrowina btw) i ja już bym sobie na PC załatwił - co z tego, że bedzie wyglądać gorzej?
z tym, że mi nie o grafikę chodzi. po prostu lubię anglosaskie rpg z widokiem z pierwszej osoby (pomimo tego, że jedyną tego typu grą w jaką grałem <i ze 2 razy przeszedłem> jest Stonekeep). na PC też można zagrać ale jeśli chodzi o konsole to raczej tylko X360 będzie miał tego typu tytuły.
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Lol, ale mnie na tego Chopina naszło.
http://www.youtube.com/watch?v=AC3bqyq9QQY - Jak to będzie naprawdę tak wyglądało to ... MUSZE TO MIEĆ XD Powinien być tylko jeden next-gen. Taka hybryda wszystkich :P Wtedy przynajmniej bym nic nie przegapił i zagrał we wszystko :D

[ Dodano: Wto 25 Lip, 2006 20:37 ]
Sogetsu pisze:"tylko mario i pokemony (ew. Zelda)" są mocno przesadzone
Po tym sie ta konsole poznaje. To są najlepsze tytuły. Trauma center traktuje jako ciekawostkę. Wg. po prostu nie ma co się spodziewać jakichś głębszych gier na Nintendo.
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Vaan »

No juz bez przesady, nie za duzo Force na raz ^^' Na pilocie Wii by sie w to najlepiej grało, maks przyjemności z machania i rzucania, a nie takie nudne przyciskanie kalwiszy na standardowym padzie.
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Fakt, rzucanie na Wii to ciekawa sprawa. :) Jednak troche to przesadzone. SW to SW... jak dla mnie wbijanie miecza w ziemie by spowodować fale uderzeniową to już przesada.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

jak dla mnie wbijanie miecza w ziemie by spowodować fale uderzeniową to już przesada.
Ale naparzanki w FF wielgachnymi mieczami i oddychanie pod wodą, to już nie? :lol: ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Technologia”