jaki team w ff6?
Moderator: Moderatorzy
Hm, właśnie gram sobie Edgarem, Sabinem, Setzerem i owym 'nieszczęsnym' Cyanem, który jest ponoć taki beznadziejny. Przy czym skład drużyny opiera się raczej na moich osobistych sympatiach/antypatiach, nie na sile poszczególnych bohaterów.
Egdar - wiadomo, komenda Tools szalenie użyteczna.
Sabin - jego Blitz czasem trudno wklepać (cholerny emulator), ale wyposażony w Gauntlet/ Genji Glove i tak sieje niezłe spustoszenia wśród wrogów. Btw, podobno istnieje jakiś trik na ominięcie wklepywania całych sekwencji... ktoś coś wie?
Setzer - moja ulubiona postać w grze, nuff said. Poza tym lubię sloty (...tak samo, jak lubię Dice Caita i Attack Reels Wakki.)
Cyan - całkiem silna postać, ale faktem jest, że jego techniki miecza stają się w końcu komplenie nieprzydatne.
Dość często zamiast Cyana biorę więc do ekipy Celes (...Runic to jedna z najbardziej pożytecznych umiejętności w grze, IMHO.)
Egdar - wiadomo, komenda Tools szalenie użyteczna.
Sabin - jego Blitz czasem trudno wklepać (cholerny emulator), ale wyposażony w Gauntlet/ Genji Glove i tak sieje niezłe spustoszenia wśród wrogów. Btw, podobno istnieje jakiś trik na ominięcie wklepywania całych sekwencji... ktoś coś wie?
Setzer - moja ulubiona postać w grze, nuff said. Poza tym lubię sloty (...tak samo, jak lubię Dice Caita i Attack Reels Wakki.)
Cyan - całkiem silna postać, ale faktem jest, że jego techniki miecza stają się w końcu komplenie nieprzydatne.
Dość często zamiast Cyana biorę więc do ekipy Celes (...Runic to jedna z najbardziej pożytecznych umiejętności w grze, IMHO.)
NALIILucrecia pisze:Sabin - jego Blitz czasem trudno wklepać (cholerny emulator), ale wyposażony w Gauntlet/ Genji Glove i tak sieje niezłe spustoszenia wśród wrogów. Btw, podobno istnieje jakiś trik na ominięcie wklepywania całych sekwencji... ktoś coś wie?

Zgadza się, zwłaszcza przy bossach z silną magią. Teoretycznie Runic może wchłonąć pożegnalną Ultimę MagiMastera, jeśli trafi się w odpowiedni moment.Lucrecia pisze:Dość często zamiast Cyana biorę więc do ekipy Celes (...Runic to jedna z najbardziej pożytecznych umiejętności w grze, IMHO.)
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
<głęboko urażona mode ON>
Nat, czytałam to.
ZANIM napisałam tego posta.
Chodziło mi o inny trik. Najpierw wklepuje się cały kod, potem przypisuje się go do jednego konkretnego klawisza. I następnie tym klawiszem można posługiwać się w grze.
Ale nic więcej na ten temat nie wiem, więc liczyłam na to, że może ktoś mi coś rozjaśni.
Jakieś pytania?
<głęboko urażona mode OFF>
Nat, czytałam to.

Chodziło mi o inny trik. Najpierw wklepuje się cały kod, potem przypisuje się go do jednego konkretnego klawisza. I następnie tym klawiszem można posługiwać się w grze.
Ale nic więcej na ten temat nie wiem, więc liczyłam na to, że może ktoś mi coś rozjaśni.
Jakieś pytania?

<głęboko urażona mode OFF>
Heh, ja też lubię facetów z długimi, białymi włosami w czarnych płaszczachLucrecia pisze:Setzer - moja ulubiona postać w grze, nuff said

Też bym chciała... Nie używałam Sabina, bo nie lubię wpisywania sekwencji... Jedyne co mi wychodziło, to "Pummel" :DLucrecia pisze:Najpierw wklepuje się cały kod, potem przypisuje się go do jednego konkretnego klawisza. I następnie tym klawiszem można posługiwać się w grze.
W mojej drużynie często miałam Terrę(zabijcie ją, proszę, jest gorsza od Yuny z ffX-2

Rozczarował mnie Gau, bo nie podoba mi się Berserk, nie można na nim polegać. Zapomniałam o nim, poszłam na końcową walkę i zostawiłam go na wyspie hehe, to się nazywa skleroza...
eee.. nie wiedziałam, dzięki. Po prostu częściej używam Celes w magii.Izrail pisze:Jest bardzo przydatna. Magic się ostro zwiększa i co za tym idzie siła czarów.
A co Shadowa....
Kod: Zaznacz cały
nie uratowałam go(wtedy kiedy rozpadał się świat

Dokładnie Izrail - Terra jako pierwsza w World of Balance potrafi magią, w formie Espera, wycisnąć 9999 dmg (słabość przeciwnika na żywioł +zaklęcie z lvlu 2-ego + Morph).
Yuna jest gorsza moim zdaniem - dobija mnie jej poczucie obowiązku: "oh wszyscy na mnie liczą, ja MUSZE wszystkich uszczesliwić pokonać Sina i zrobie wszystko by ludzie byli happy" itd. - 0 instynktu samozachowawczego, 0 własnych marzeń, mało własnej osobowości, mało bo scena w jeziorku, gdzie to ona zmusza Tidusa, by wreszcie do niej uderzył, uratowała ją od totalnej bezpłciowości.
Terrze daje się wybór (przynajmniej pozorny), gdy Banon prosi ją o pomoc, a później jej działanie wypływa z chęci poznania siebie, swojego dziedzictwa i sensu istnienia (ta miłość macieżyńska do sierot). Terra w bardzo krótkim dorasta, z naiwnej i zagubionej osoby zmienia się w świadomą własnej osoby i pragnień kobietę. Na tle Yuna - Terra, moim zdaniem Terra jednak wypada lepiej, poza tym Terre lubie bardziej.
Wykonanie Bum Rush to żaden kłopot.
Jeszcze co do Relm - co ty od niej chcesz? Przecież jest tak samo wścibska, inteligentna i o tym samym ciętym języku, co Eiko. Relm jest w prostej protoplastą Eiko zresztą. Do tego sposób w jaki ruga i terroryzuje Strago (I'm gonna paint your portrait)
wprowadza sporo akcentów humorystycznych do gry - bez Relm FF 6 byłaby o połowę mniej ciekawsza (Jeszcze Ultros wprowadza świetny humor).
Yuna jest gorsza moim zdaniem - dobija mnie jej poczucie obowiązku: "oh wszyscy na mnie liczą, ja MUSZE wszystkich uszczesliwić pokonać Sina i zrobie wszystko by ludzie byli happy" itd. - 0 instynktu samozachowawczego, 0 własnych marzeń, mało własnej osobowości, mało bo scena w jeziorku, gdzie to ona zmusza Tidusa, by wreszcie do niej uderzył, uratowała ją od totalnej bezpłciowości.
Terrze daje się wybór (przynajmniej pozorny), gdy Banon prosi ją o pomoc, a później jej działanie wypływa z chęci poznania siebie, swojego dziedzictwa i sensu istnienia (ta miłość macieżyńska do sierot). Terra w bardzo krótkim dorasta, z naiwnej i zagubionej osoby zmienia się w świadomą własnej osoby i pragnień kobietę. Na tle Yuna - Terra, moim zdaniem Terra jednak wypada lepiej, poza tym Terre lubie bardziej.
Dzizas Krajst ile razy mam przypominać, że dokładnie wyjaśniłam w opisie Sabina jak wpisywać kombinacje, zawierające skosy?faris pisze:Też bym chciała... Nie używałam Sabina, bo nie lubię wpisywania sekwencji...

Jeszcze co do Relm - co ty od niej chcesz? Przecież jest tak samo wścibska, inteligentna i o tym samym ciętym języku, co Eiko. Relm jest w prostej protoplastą Eiko zresztą. Do tego sposób w jaki ruga i terroryzuje Strago (I'm gonna paint your portrait)

"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Nie, no najwyżej kilka razy wykonałam, po prostu nie lubię czegoś takiego i się szybko denerwujęSephiria pisze:Wykonanie Bum Rush to żaden kłopot

Wiem, wiem, wiem, wiem czytałam.... :DSephiria pisze:Dzizas Krajst ile razy mam przypominać, że dokładnie wyjaśniłam w opisie Sabina jak wpisywać kombinacje, zawierające skosy?
Po prostu mnie denerwuje, ma u mnie - za sam wygląd... Nie wiem, co mnie u tych dwóch dziewczyn odstrasza. Relm jest aż za dziecinna w porównaniu do Eiko. Miota się, skacze, śmieje itp. eee zamotałam się w swoich słowachSephiria pisze:Jeszcze co do Relm - co ty od niej chcesz?

Ok, kończę wypowiedź, bo wiem, że trochę offtopuję - trzeba zachować umiar.