W GW gra dużo (jest massive) graczy (jest multiplayer), jest wymagany internet (jest Online) i jest to gra fabularna (RPG) ... jak dla mnie jest to MMORPG

A co do PotC Online ... O_O " ... jaka grafika Oo', omg.
Moderator: Moderatorzy
Tu chodzi raczej o to, że od iluś miesięcy każdemu <komu trzeba> wypominam brak argumentów. Czy jest Kamilusem czy nie. Wszystko. LOL. Zero spiskówCzy to Cię w końcu satysfakcjonuje czy musisz dalej na zasadzie przekoro udowadniać moją "nie-rację".
U mnie problem polega na tym, że WOW nie podoba mi się wizualnie co jest niestety bardzo dla mnie ważne. FFXI jest IMO o niebo lepsze, poza tym system i inne zalety - ale właśnie jak Go Go powiedziała jest wpieniające. Dodać jeszcze fakt, że jestem niezorganizowany i niezdecydowany i wychodzi na to, że nie wiem dlaczego w ogóle tą grę kupiłem _^_". A no kupiłem ją bo jej zalety przyciągnęły mnie najbardziej i inne MMORPG jakoś do mnie nie przemawiają (chociażby taki Lineage 2, grałem 2 lata i mi się znudziło)... trudno, najwyżej będę najwolniej lvl'ującą postacią w historii FFXIkamilus pisze:Jak nie masz czasu to lepiej w WoW. FFXI to jednak minimum te 3-4h dziennie. Na początek exp, a potem w endgame każdy event + zebranie się zajmie tyle.
Wiem. Ale nawet ED uważa Guild Wars za MMORPG.Gokulo pisze:Wikipedia to nie zrodlo wiedzy absolutnej.
Stara się o oryginalność. Czy to aż tak źle? FFVII, FFVIII czy FFIX powinny się zatem wzajemnie wykluczać jako rpg (czy jrpg), bo mają między sobą różne elementy. (na przykład brak many w FFVIII tak charakterystycznej dla rpg).Gokulo pisze:GW nie posiada pewnych elementow, ktore zaliczaja gre do gatunku MMORPG.
Sformułowanie "Chwyt Marketingowy" to zbyt mało by zdjąć klapki z oczu?kamilus pisze:Dla Ciebie stwierdzenie przez samych twórców, że nie jest to pełnoprawny MMORPG nie jest wystarczające?
Dla ciebie stwierdzenie tego przez tysiące graczy, którzy grali w MMORPG jeszcze w czasach gdy FFXI było w powijakach, a Ty pierwszy raz przechodziłaś FFVIII, że jest to MMORPG nie jest wystarczające?kamilus pisze:Dla Ciebie stwierdzenie tego przez tysiące graczy, którzy grali w MMORPG jeszcze w czasach gdy FFXI było w powijakach, a Ty pierwszy raz przechodziłaś FFVIII, że nie jest to MMORPG nie jest wystarczające?
W quake nie można grać po kilkuset graczy on-line, o ile się nie mylę. W Większość gier tytułujących się mianem MMOFPS można.kamilus pisze:Inaczej taki Quake też byłby MMOFPS (jest taki gatunek), a nie jest.
Skąd te dane?kamilus pisze:Tu właśnie chodzi o tą masywną (>1000) ilość graczy na jednym serwerze...
Po pierwsze nigdy nie przeszedłem FF8. Dopiero się za to zabieram.Dla ciebie stwierdzenie tego przez tysiące graczy, którzy grali w MMORPG jeszcze w czasach gdy FFXI było w powijakach, a Ty pierwszy raz przechodziłaś FFVIII, że jest to MMORPG nie jest wystarczające?
Jeśli chodzi o shootery, one muszą mieć ograniczenie do ilości osób na danym serwerze, bo w na tych serwerach najważniejszy jest Ping, a im więcej osób na serwerze = większą ilością zapytań i wolniejszą pracą serwera. I logicznie rzecz biorąc nie wyobrażam sobie takiego serwera Quake z większą ilością graczy niż 500.kamilus pisze:Z tego co jednak kojarzę wiele FPS umożliwia granie jednocześnie 64 graczom, posiada wspólny czat umożliwiający wybór serwera, a mimo to nie są i nie będą MMO
oh wowkamilus pisze:Po pierwsze nigdy nie przeszedłem FF8. Dopiero się za to zabieram.
http://encyclopedia2.thefreedictionary.com/Mmorpg
Zatem mamy już Multiplayer Online Role-Playing Game. Pozostaje jedynie subiektywna definicja Massive, czyli ile ktoś uważa za Dużo.Haichi pisze:... a GW zostało stworzone z myślą o grze on-line z dużą ilością graczy