FFX POMOC, część druga
Moderator: Moderatorzy
To moj pierwszy post wiec z gory przepraszam za niemadre pytania ale zauwazylem ze i na tak owe odpowiadacie wiec prosze o pomoc!
1.Zaczynam zbierac celestial weapons.Aktualnie prubuje wykonac quest z motylkami aby zdobyc ostatnia czesc dla Khimariego ale nie moge otrzymac nagrody!Przechodze obie trasy z motylkami na wszelkie sposoby,nawet kilka razy z rzedu i zadnej nagrody nie otrzymuje po przejsciu trasy nr 2.Czy powinna pojawic sie jakas skrzynia?Jezeli tak to w jakim miejscu?Czy moze postac ktora mi mowi o tym quescie mi powinna dac Sigil,chociaz to tez probowalem i nic sie nie dzieje tzn znow nawija o tym quescie.Przechodzenie mam opanowane juz do perfekcjii zapewniam ze na 100% mieszcze sie w wyznaczonym czasie.Ale juz sie robi dla mnie to deprymujace.Czytalem opis kilkanascie razy na stronie glownej ale tam nie jest powiedziane dokladnie w ktorym momencie i gdzie dostajemy ta nagrode.P.s Gram w wersje NTSC.Jezeli jestem poprostu malo spostrzegawczy to WAS za to przepraszam!
2.Z Aeonow brakuje mi jeszcze Animy i Sisterek.Poszedlem do Bajj Teample i wlozylem w posagi sfery i aktywowaly sie wszytskie procz jedego.To zapewne znaczy ze nie znalazlem skarbu w jakiejs swiatyni.Wiec mam pytanie.Po czym mam poznac w ktorej swiatyni nie znalazlem skarbu?Bo musze wiedziec gdzie wrucic!
3.Jestem aktualnie w Inside Sin i moje postacie maja w granicach 3000-5000 hp z wyjatkiem Lulu 2000 hp.Dopiero teraz wyczytalem ze powinno sie miec conajmniej 28000 na najsilniejszych bossow.Czy na tym etapie gry moge zrobic z postaci jeszcze takich "konkreciarzy"???To samo tyczy sie dmg(Auron 7500,Tidus 5000,Wakka 8000-narazie)???Rozumiem ze do tego podstawa to celestial weapons.
4.Czy jest miejsce gdzie najczesciej mozna zdobyc cos co ma no encounters,procz recznego tworzenia takiej broni?Moze jakis potworek czasem daje???Dokladnie tego w opisie nie znalazlem!
Prosze rowniez o odpowiedzi na gg moze ktos woli( siedze wieczorami)!
1.Zaczynam zbierac celestial weapons.Aktualnie prubuje wykonac quest z motylkami aby zdobyc ostatnia czesc dla Khimariego ale nie moge otrzymac nagrody!Przechodze obie trasy z motylkami na wszelkie sposoby,nawet kilka razy z rzedu i zadnej nagrody nie otrzymuje po przejsciu trasy nr 2.Czy powinna pojawic sie jakas skrzynia?Jezeli tak to w jakim miejscu?Czy moze postac ktora mi mowi o tym quescie mi powinna dac Sigil,chociaz to tez probowalem i nic sie nie dzieje tzn znow nawija o tym quescie.Przechodzenie mam opanowane juz do perfekcjii zapewniam ze na 100% mieszcze sie w wyznaczonym czasie.Ale juz sie robi dla mnie to deprymujace.Czytalem opis kilkanascie razy na stronie glownej ale tam nie jest powiedziane dokladnie w ktorym momencie i gdzie dostajemy ta nagrode.P.s Gram w wersje NTSC.Jezeli jestem poprostu malo spostrzegawczy to WAS za to przepraszam!
2.Z Aeonow brakuje mi jeszcze Animy i Sisterek.Poszedlem do Bajj Teample i wlozylem w posagi sfery i aktywowaly sie wszytskie procz jedego.To zapewne znaczy ze nie znalazlem skarbu w jakiejs swiatyni.Wiec mam pytanie.Po czym mam poznac w ktorej swiatyni nie znalazlem skarbu?Bo musze wiedziec gdzie wrucic!
3.Jestem aktualnie w Inside Sin i moje postacie maja w granicach 3000-5000 hp z wyjatkiem Lulu 2000 hp.Dopiero teraz wyczytalem ze powinno sie miec conajmniej 28000 na najsilniejszych bossow.Czy na tym etapie gry moge zrobic z postaci jeszcze takich "konkreciarzy"???To samo tyczy sie dmg(Auron 7500,Tidus 5000,Wakka 8000-narazie)???Rozumiem ze do tego podstawa to celestial weapons.
4.Czy jest miejsce gdzie najczesciej mozna zdobyc cos co ma no encounters,procz recznego tworzenia takiej broni?Moze jakis potworek czasem daje???Dokladnie tego w opisie nie znalazlem!
Prosze rowniez o odpowiedzi na gg moze ktos woli( siedze wieczorami)!
A może nie zauważasz jakiegoś motyla? Czasem są one niemal niewidoczne - przechodzisz całą trasę i wydaje się, że złapałeś wszystkie, a okazuje się, że zapodział Ci się jakiś po drodze.Luis pisze:1.Zaczynam zbierac celestial weapons.Aktualnie prubuje wykonac quest z motylkami aby zdobyc ostatnia czesc dla Khimariego ale nie moge otrzymac nagrody!Przechodze obie trasy z motylkami na wszelkie sposoby,nawet kilka razy z rzedu i zadnej nagrody nie otrzymuje po przejsciu trasy nr 2.Czy powinna pojawic sie jakas skrzynia?Jezeli tak to w jakim miejscu?Czy moze postac ktora mi mowi o tym quescie mi powinna dac Sigil,chociaz to tez probowalem i nic sie nie dzieje tzn znow nawija o tym quescie.Przechodzenie mam opanowane juz do perfekcjii zapewniam ze na 100% mieszcze sie w wyznaczonym czasie.Ale juz sie robi dla mnie to deprymujace.Czytalem opis kilkanascie razy na stronie glownej ale tam nie jest powiedziane dokladnie w ktorym momencie i gdzie dostajemy ta nagrode.P.s Gram w wersje NTSC.Jezeli jestem poprostu malo spostrzegawczy to WAS za to przepraszam!
Napisz dokładniej, która się nie zapaliła, bo symbole w Baaj to te z poszczególnych światyń.Luis pisze:2.Z Aeonow brakuje mi jeszcze Animy i Sisterek.Poszedlem do Bajj Teample i wlozylem w posagi sfery i aktywowaly sie wszytskie procz jedego.To zapewne znaczy ze nie znalazlem skarbu w jakiejs swiatyni.Wiec mam pytanie.Po czym mam poznac w ktorej swiatyni nie znalazlem skarbu?Bo musze wiedziec gdzie wrucic!
Oczywiście, że możesz się wrócić i ćwiczyć postaci- z Inside Sin łatwo dostać się na Airshipa, a stamtąd do Omega Ruins po całe tony AP. Dopóki nie wejdziesz do Nucleus, powrót jest zawsze możliwy. Opis, jak pakować statsy jest na stronce , podobnie jak miejsca i potwory, od których możemy dostać potrzebne nam sfery do maxowania. Z aktualnymi statystykami możesz pobić końcowego bossa, ale jak chcesz przejść Monster Arenę, albo Dark Aeony( ale skoro masz NTSC, to możesz nie posiadać tych drugich) to wzmocnienie drużyny jest niezbędne.Luis pisze:3.Jestem aktualnie w Inside Sin i moje postacie maja w granicach 3000-5000 hp z wyjatkiem Lulu 2000 hp.Dopiero teraz wyczytalem ze powinno sie miec conajmniej 28000 na najsilniejszych bossow.Czy na tym etapie gry moge zrobic z postaci jeszcze takich "konkreciarzy"???To samo tyczy sie dmg(Auron 7500,Tidus 5000,Wakka 8000-narazie)???Rozumiem ze do tego podstawa to celestial weapons.
Cavern of the stolen faith ,albo Omega Ruins - szukaj Ghostów- one często takie bronie i zbroje zostawiająLuis pisze:4.Czy jest miejsce gdzie najczesciej mozna zdobyc cos co ma no encounters,procz recznego tworzenia takiej broni?Moze jakis potworek czasem daje???Dokladnie tego w opisie nie znalazlem!

Ostatnio zmieniony czw 20 paź, 2005 14:06 przez Ivy, łącznie zmieniany 1 raz.
GratulejszynTo moj pierwszy post

Nie istnieją pytania nie mądre... za to co najwyżej nie mądrze zadanewiec z gory przepraszam za niemadre pytania

Ad1.Dostajesz po przejściu
Masz Airship?
Jestem aktualnie w Inside Sin

Ad 2. Na pewno nie zabrałeś skarbu w Cloister of Trials: Zanarkand
[dostaje się go po zaznaczeniu wszystkich białych kwadratów].
Ad3. Oczywiście... Celestynki nie są podstawą... wystarczy samozaparcie

Ad4. Wypada z Geosgaeno; Skrzynia na tyłach sklepu obok Djose Temple
edit: tia... jak zwykle wszyscy mnie ubiegli ><
Ostatnio zmieniony czw 20 paź, 2005 14:07 przez Abbaddon, łącznie zmieniany 1 raz.
- Go Go Yubari
- Ifrit
Nie ma wszystkiego, z całym szacunkiem. Zaglądam tam codziennie od kilku dni kompletując Monster Arenę i jednak brakuje rozpisek w stylu:Go Go Yubari pisze:http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=29 tutaj masz WSZYSTKO. Drugi raz Ci tego linka podaję. Za trzecim razem się wpienię.
Obszar - Spotykane tam potworki
Gatunek - lista potworków z gatunku
Są natomiast bardzo skrócone i ogólnikowe opisy tego co trzeba zebrać by odblokować kolejnych bossów.
Mimo wszystko najlepszy poradnik polski, używam go codziennie

MazzieH,
Sorki, że pisze jako odpowiedx, ale nie moge dodawac nowych tematow.
Mam problem.
Uparlem sie wykonanc na statku Jecht shot, jednak mimo 2 godzin klikania, nie udalo mi sie.
Choc kombinacje robie tak szybko, ze zanim sie cokolwiek pojawi to ja juz mam klikniete. Chyba ze nie wiem o co chodzi.
Moglibyscie napisac dokladnie kiedy trzeba wykonac kombinacje i czy nie wolno kliknac zanim jeswzcze sie pojawi okienko.
A moze ja wogole nie ta kombinacje klikam.
Najpierw jest scenka, potem wyjasnienie o co chodzi i klikniecie paru kierunkow, po tem jest tekscik mowiacy ze teraz my, no i teraz jest kombinacja 4 przyciskow (strzalki + x) potem znowu komunikat jeden i drugi i koles wykonuje strzal. Ja w momencie tej poczwornej kombinacji klikam te kierunki. Zajmuje mie to mniej niz 0,5 sekundy. a mimo to zawsze nieudany.
Co zrobic?
Sorki, że pisze jako odpowiedx, ale nie moge dodawac nowych tematow.
Mam problem.
Uparlem sie wykonanc na statku Jecht shot, jednak mimo 2 godzin klikania, nie udalo mi sie.
Choc kombinacje robie tak szybko, ze zanim sie cokolwiek pojawi to ja juz mam klikniete. Chyba ze nie wiem o co chodzi.
Moglibyscie napisac dokladnie kiedy trzeba wykonac kombinacje i czy nie wolno kliknac zanim jeswzcze sie pojawi okienko.
A moze ja wogole nie ta kombinacje klikam.
Najpierw jest scenka, potem wyjasnienie o co chodzi i klikniecie paru kierunkow, po tem jest tekscik mowiacy ze teraz my, no i teraz jest kombinacja 4 przyciskow (strzalki + x) potem znowu komunikat jeden i drugi i koles wykonuje strzal. Ja w momencie tej poczwornej kombinacji klikam te kierunki. Zajmuje mie to mniej niz 0,5 sekundy. a mimo to zawsze nieudany.
Co zrobic?
- Go Go Yubari
- Ifrit
Bez sensu. Trzeba było od razu o patent poprosić. Nie wciskaj kombinacji, bo to masochizm. Rób tak:Gordon_T pisze:Uparlem sie wykonanc na statku Jecht shot, jednak mimo 2 godzin klikania, nie udalo mi sie.
* wyskakuje Ci napis u góry

* wyskakuje Ci w dolnym lewym rogu

* wyskakuje Ci w środku

itd.
Jak do tego doszłam, to za pierwszym razem to zdobywałam.
No i oczywiście najpierw widzisz napis, a potem (dzięki swemu refleksowi, o ile go masz) wciskasz co trzeba.