Wild Gunman. polecam sie na przyszlosc, jesli chodzi o NESaGarnet pisze:strzelanka do kowboji pojawiajacych sie w oknie saloonu?

Moderator: Moderatorzy
polecam japońską wersję: Nekketsu Koukou Dodgeball Bu - Soccer Hen. Angloęzyczna została okrojona z fabuły - intro, wstawki między meczami, zakończenie - wszystko wycieli. jeszcze lepsza jest następna część: Kunio-Kun no Nekketsu Soccer League.Jaco pisze:tak ostatnio mnie wzięło na gierkę Nintendo World Cup.
Własnie... o co z tym chodzi? Mam wpisać datę po prostu kiedy to znalazłem, czy co? U mnie to wygląda tak:Boni pisze:[dostęp 29 marca 2006]
A więc.Jaco pisze:Boni mi mówiono, że po nazwisku, a przed imieniem ma być przecinek. Inna sprawa, że ponoć tych całych nr ISBN nie trzeba podawać.
powiem tak, u nas panuje zasada, że nie wolno korzystać z podręczników, opracowań typu "ściagi" etc. ale jeżeli nauczyciele u was to dopuszczają to nie ma problemu ^^ Co do samego zapisu... Ja bym to zapisał tak (to wersja jaka jest w mojej szkole dopuszczana i cóż, jest ona nieco inna, np. nie ma tylu kropekJaco pisze:2. Krasicki, Ignacy. Z satyr: Pijaństwo. W: Mrowcewicz, Krzysztof. Przeszłość To Dziś. I klasa liceum i technikum, część II. Warszawa 2003. s. 196 – 198.
Po tytule czy jak to tam zwać w kwadratowych nawiasach zapisujesz kiedy miałem do tego dostęp. Wynika to z faktu że strony internetowe mają zwyczaj wygasania, tak jak to jest w przypadku mojego leśmiana. Anyway, ja bym to tak napisał:Jaco pisze:Własnie... o co z tym chodzi? Mam wpisać datę po prostu kiedy to znalazłem, czy co? U mnie to wygląda tak:
1. Kądziela. Łukasz. Sarmatyzm. W: Wiedza i Życie [online]. nr 5/1996. Dostępny w internecie: <http://archiwum.wiz.pl/1996/96053700.asp>.
Ja powiem tak, że ja bym w ogóle tego nie mógł dać do bibliogriafii :D Więc trudno mi tu powiedzieć... ale cóż, zobacz stronę tytułową, jeśli pisze w tytule "z opracowaniem szkolnym" no to musisz daćJaco pisze:Aha - jak mam lekturę z śmiesznym opracowaniem, to tytuł książki zwie się np. "Zemsta z opracowaniem szkolnym" czy moge tylko napisac "Zemsta"? Ew. cały tytuł i podaje strony, gdzie tylko Zemsta jest....
M.in. gdzieś tu http://kangur.ae.krakow.pl/Biblioteka/W ... zalaczniki no i ktoś mi z klasy mówił. Ale w sumie może być tak, że co szkoła to inaczej :] Ale jak będzie źle to i tak mnie nauczyciel jeszcze chyba skoryguje, right?Boni pisze:Anyway, jeśli o mnie chodzi to z przecinkiem po nazwisku spotykam się po raz pierwszy. Miałem okazję obejrzeć klika prac zbiorowych gdzie były bibliogriafie, a także prezentacje na necie i ani razu nie widziałem czegoś takiegoAnyway jeśli tak Ci rozkazują ci co uczą w szkole to rób tak jak mówią A jak usłyszałeś to niewiadomo od kogo to daj se siana z tym przecinkiem
![]()
Nauczycielka z polaka pozwoliła, a więc chyba mogęBoni pisze:w ogóle to dla mnie dziwne jest podawanie podręcznika, słowników terminów literackich też chyba nie wolno dawać... anyway, ja tam nie wiem jak jest u Was, może macie inne reguły![]()
Chyba tak zrobię (tak to jest jak się wysyła matkę po cośBoni pisze:w ogóle to moze se załatw ksiazke bez opracowania ;p
Ja teżBoni pisze:ja musłaem oddać bibliografie do końca marca
No ja muszę od razu oddać bibliografię z planem. Zmniejsz czcionkę, może zmieścisz ;]Boni pisze:i mam taki problem ze moja bibliogriafia zajmuje całą stronę i nie mam gdzie zmiescic planu prezentacji na właściwej maturze, bo podobno tez trzeba dołączyć
jako że podobno czcionki nie wolno zmiejszać to chyba ksiazkę "wokół gotycyzmów" pomimo tego że jest pracą zbiorową, potraktuję jako książkę spójną i tylko strony jej powypisuję... heh-_-' a z tą czcionką to sam nie wiem czy mozna czy nieJaco pisze: No ja muszę od razu oddać bibliografię z planem. Zmniejsz czcionkę, może zmieścisz ;]
twardziel ;]Jaco pisze:Ale sobie przesunąłem termin na jutro
ave "Twojej-nauczycielki-z-polaka"Jaco pisze:Nauczycielka z polaka pozwoliła
That's my Gosia :* ;]Boni pisze:ave "Twojej-nauczycielki-z-polaka"
dla mnie to głupie w ogóle, jak mozna kazać przynosic ludziom bibliogriafię zanim sie zrobi pracęJaco pisze: BTW. Możemy potem wnosić jeszcze jakieś zmiany do tej bibliografii? Bo w sumie pracy nawet nie tknąłem, a tą bibliografię zacząłem pisać ... wczoraj? :] I jeszcze nie wiem jak dokładnie to wszystko będzie wyglądać