Ulubiona postać w FF 7-9

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany

Ulubiony główny bohater:

Squall
171
36%
Cloud
242
50%
Zidane
68
14%

Liczba głosów: 481

Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

JCP pisze:(Squall wogóle niejest fajny .... dla mnie to taka bezosobowa postać)
Bezosobowa to ona nie jest, wyróżnia się niejako w grach RPG, ale nie ulega zmianie fakt, że nie każdemu taki maruda i pesymista będzie się podobał. Ja np. wolę optymistycznego Zidane'a, problemy to ja mam swoje, a tu jeszcze jakieś wydumane dołujące rozterki Squalla. Fuj.
glamorous vamp
Black

Post autor: Black »

Nie zgadzam sie!
Po 1-sze Squall nie jest pesymista tylko realista... ale fakt faktem- w jego polozeniu od 'realisty' do 'pesymisty' krotka droga ^^
Po 2-gie Squall nie lubi dzielic sie czymkolwiek z innymi, tym bardziej problemami- sam woli wszystko robic
Po 3-cie - Squall to jak dla mnie najlepiej zrobiona postac w Finalach... doskonale widac jego skrywane emocje (jak widac slabo je ukrywa ;p)
Myr

Post autor: Myr »

JCP pisze: Jeżeli chodzi o tych dwóch to się zgadzam Seifer jest owiele fajniejszy od Squall
(Squall wogóle niejest fajny .... dla mnie to taka bezosobowa postać)
Seifer mial swoj swiat i byl strasznie zadumany, co w sumie bylo w nim fajne, ale dla mnie byl znacznie bardziej bezosobowy niz Squall, to w koncu

Kod: Zaznacz cały

on byl marionetką Ultimecii(do czasu), a nie odwrotnie
a Squall byl sam swoim szefem i mial swoisty charakter, ciezko bylo by mi go nazwac bezosobowym.
Waco.spl

Post autor: Waco.spl »

A tam smuty gadacie Squall był spoko i, był też troche zawieszony w czasie i przestrzeni. Ale wciągu gry powoli się rozkręcał.
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Bardziej się śrubka rozkręca niż Squall -_-"
Waco.spl pisze:zawieszony w czasie i przestrzeni
To raczej nie wpływa na niego pozytywnie :wink:
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Izrail pisze:Bardziej się śrubka rozkręca niż Squall -_-"

To dobrze, że Squall w końcu nie zmienił swego postepowania w tak wielkim stopniu. Lubię go takim gburem, jakim jest :wink:
Myr pisze:Seifer mial swoj swiat i byl strasznie zadumany, co w sumie bylo w nim fajne,
Mimo wszystko różnił się od Squalla. Nie przepadam za Seiferem tak, jak za resztą, ale nie jest taki zły. Czasami jednak wydawał mi się mdły.

Ale motyw z wędką byl naprawdę niezly XD
Haker

Post autor: Haker »

Black pisze:Squall to jak dla mnie najlepiej zrobiona postac w Finalach... doskonale widac jego skrywane emocje
Masz rację Squall to najlepsza postać w całym FF. Clouda lubie ale nie wygląda zbyt realistycznie w obecnej fryzurze a Zidane nic do niego nie mam i nawet go lubie ale ma ogon. Poza tym ff8 jest moim najlepszym
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

Post autor: Coco »

1.ff to nie film,tylko gra wiec nie musi byc 100% realizmu a ja akurat lubie fryzure "chmurki" :)
2.w zidanie,imho ten ogon byl najlepszy :D
btw,tylko mi sie zacina cytowanie i emotikony?
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Coco pisze:f to nie film,tylko gra wiec nie musi byc 100% realizmu
W filmach też nie ma takiej zasady - popatrz tylko na AC XD A co do fryzury - niepraktyczna, ale za to jaka charakterystyczna ;)
Haker pisze:i nawet go lubie ale ma ogon
A co ogon ma do rzeczy? Do tego małpoulda całkiem pasuje ;)

Co do postaci w FFVIII - naprawdę się z nimi zżyłam, na początku o wiele bardziej mi przypadły do gustu, niż niektórzy z FFVII. Jednak teraz obie części pod względem postaci są na równi - ciekawe dlaczego? :wink:
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

Ale motyw z wędką byl naprawdę niezly XD
Niby taki gbur a komentarze jakie strzelał były conajmniej zabawne :)
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
Abaddon

Post autor: Abaddon »

Oddałem głos na Clouda bo nie był on tak "cukierkową" postacią jak np. Zidane. Ogólnie Cloud to jest najfajniejsza postać z FFVII:)
Haker

Post autor: Haker »

ja lubię wszystkich bohaterów każdy jest świetny (oprócz Caith Sitha z ff7) ale Squalla lubie za jego charakier wygląd historie jego zycia moją date urodzenia (nie klamie na serio urodzilem sie 23 sierpnia!!) jego wisiorek no i za gunblade`a :) - moj typ z ff
Myr

Post autor: Myr »

wow a ja mam jego numer buta i co z tego? :D.
Ja wlasnie przechodze ff IX i bedac pod koniec 3 plyty nawet sie do niego przekonalem :P. Do Squalla mu daleko, ale Clouda moze spokojnie dogonic :smile: .Wcale nie uwazam go za cukierkowatego, poprostu dobry chlopak byl i wreszcie jakas odskocznia od smutasow ;).
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

Post autor: Coco »

bo on nie byl cukierkowaty,tylko,eee,irytujacy troche :P
a ja mam niebieskie oczy,takie jak cloud,i co mi zrobicie ??? :D :P
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Post autor: BeeBBo »

Ja sie do Zidana jakoś nie mogłem przekonać....Trochę mnie irytowała jego pewność siebie i stosunek do Steinera. Pomagał każdemu nie oczekując nic w zamian a poza tym miły do przesady. Wg mnie postać trochę wyidealizowana.

Ale i tak nikt nie pobije Viviego. Najlepsza postać z całej gry. :D
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”