Na dwa przejścia gry nie widziałem ani rzuBoni pisze:Swoją drogą ciekaw jestem jak często wam wypada THE END Laughing
Najlepsze składy FF 7, 8 i 9(zbiorczy temat)
Moderator: Moderatorzy
-
Darios
-
Erelen_Galakar
Przed chwilą udało mi się (nareszcie!) wylosować The End.
Chcę cię o coś zapytać, Erelen... CO TY PODPIĄŁEŚ DO LUCK-J, CZŁOWIEKU?! Ultimy? Bo tylko na to wygląda! Sam mam Selphie na 100 levelu, ze 100 Pain w Luck-Junction i +50% Luck, a i tak The End wypada cholernie rzadko. O tym że przechodząc grę wcześniej, trafiło mi się tylko dwa razy, a dopiero za trzecim razem mi się udało kliknąć... a jeśli tipsowałeś, to podeślij mi te kody na priva.
W wersji PS.
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
-
Erelen_Galakar
Jak? W spisie GFów nie ma umiejętności Luck Up, a trochę trudno by mi było zbierać Luck Upy w postaci itemków. (wersja PS) Więc znasz jakieś kody? :D
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
-
Erelen_Galakar
Tylko tipsy. ;P Nie widzę innych sposobów. W Refine jest napisane, że jedynym sposobem zdobycia Luck Up bez CW jest zdobycie Dark Matter - a ze zdobyciem tego są spore problemy! Chyba że to jest dla ciebie łatwe.Erelen_Galakar pisze:Nie znam kodów
Zapominasz o komendzie Devour... co prawda w krypcie napisano że zjedzenie Ruby Dragon'a daje +10HP ale ja wyczytałem w zagranicznym FAQ że daje +1 do wszystkich statów. Sprawdź jeśli chcesz - ja w FF 8 od dawna nie grałem i nie pamiętam czy to prawda...Ababeb pisze:Tylko tipsy. ;P Nie widzę innych sposobów.
-
Erelen_Galakar
Wiem że na zmaksowanych to nie problem - kłopotem jest właśnie wymaksowanie postaci, i o to mi chodziło. A czemu nie mogłem trafić The End wyraźnie napisałem. Swoją drogą, Preacher, jaki według ciebie jest niezły sposób na maksowanie statystyk? Konkretniej Luck?
Zmaksowanie statystyk takich jak Str/Vit tzn tych które da się zwiększać albo przez devour albo levelując dzieki gf-om nie jest wiekszym problemem. Co do zmaksowanie Luck to jest to "nieco" kłopotliwe, można to sobie zwiększać jak już było wspomniane przez Dark Matter, ponadto żeby mieć wysoki wskaźnik Luck zawsze brałem obowiązkowo Luck +50% oraz podczepiałem ale już nie pamiętam co, fakt nie miałem wartości maksymalnej ale wystarczało mi na tyle żeby The End pojawiał się całkiem często, nie pamiętam ile miałem luck po tych zabiegach, jak odzyskam od kumpla ff8 to odpale savy i jak chcesz to napisze co miałem podczepione i ile właściwie maiłem tego luck. Pozatym tak jak napisała Sephira im wyższy level tym większa szansa że The End wypadnie więc dobic jak najszybciej do maxa i wtedy losować The End 
-Hey Lust, can I eat him? Can I eat him?
Właśnie przechodze FF VIII po raz kolejny i gram Selphie którą o tej pory nie grałem,musze przyznac że jej lmity nie są takie złe a co THE ENDA,to widziałem go z jakies 4-5 razy ( nie licząc ARBoni pisze:Ja gdybym miał grać takim składem to już bym leżał trupem... Rozumiem jeszcze Rinoę (w krytycznych momentach) ale Selphie to jest HardCore na MAksiora ^^' ... Heh, podziwiam takich ludzi
FF XII W trakcie katowania