FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Windreal

Post autor: Windreal »

Ad.1 - Na pewno masz wszystkie szesć limitów - jeśli tak to po użyciu przedmiotu z menu Item powinieneś mieć Omnislasha.
Nie no, ja to jestem... sprawdziłam sobie na stronce jakie limity powinien mieć Cloud... przy 2 poziomie nie mam 2 limitu :P
Ad.2 - W Cosmo Canyon - tak gdzie prowadził nas Bungenhagen (ale dostępna jest chyba tylko jednorazowo)
No to lipa. I też nie da się jej w innym mjescu zdobyć...?
Ad.3 - minimum zielony
A to pech. Mam akurat niebieskiego. Coś mnie prześladuje.

Wielkie dzięki za pomoc.
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Windreal pisze:przy 2 poziomie nie mam 2 limitu
Wykonaj ten pierwszy limit 2 poziomu kilka razy (powiedzmy, że z siedem) i wtedy zdobędziesz ten drugi. Chyba, że juz wiesz :)
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Windreal pisze:No to lipa. I też nie da się jej w innym mjescu zdobyć...?
Bodajże na lodowcu znajduje się też jedna sztuka.
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Ishias

Post autor: Ishias »

Bez kitu też tak miałem Barretem nie miałem drugiego limitu z drugiego poziomu. Chociarz urzywałem limitu pierwszego z drugiego poziomu nie dało się odblokować drugiego limitu i oczywiście z drugiego poziomu! Nie wiem co się dzieje z tymi grami??
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

A używałeś wiele razy tego pierwszego? :roll:
Ishias

Post autor: Ishias »

nom i nic nawet sie nie odblokował
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Poczytaj sobie dokładnie poradniki na Krypcie, zanim zadasz pytanie - limit Ci nie mógł zniknąć :roll:
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

[Poziom 1]

Limit 1:1 podstawowy

Limit 1:2 wymagane 8 użyć Limitu 1:1

[Poziom 2]

Limit 2:1 - wymagane zabicie 80 przeciwników

Limit 2:2 - 7 wymagane użyć Limitu 2:1

[Poziom 3]

Limit 3:1 - wymagane zabicie 70 przeciwników

Limit 3:2 - użycie 6 razy Limitu 3:1

[Poziom 4]

Limit 4:1 - wymagana znajomość wszystkich poprzednich, posiadanie odpowiedniego manuala.

Może być taka sytuacja, że posiadasz na 3 poziomach tylko po 1 Limicie. Wtedy nalezy zabijać potworki do skutku, mając Limit ustawiony na interesującym cie poziomie. Bijesz do skutku, czyli jak postac sie nauczy. Potem następny poziom itd. itp. Jak masz wszystkie 6 i manual, to nie ma siły byś (w poprawnie działającej kopii) sie tego z poziomu 4 nie nauczył
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Shade

Post autor: Shade »

Chciałem prosić o pomoc w hodowli chocobo. Postępując zgodnie z instrukcjami z Krypty próbowałem wyhodować rzecznego/górskiego kurczaka. Po jakichś 20-30 próbach, gdy już myślałem, że nic z tego udało mi się uzyskać rzecznego. Wytrenowałem go na wyścigach i wróciłem na farmę by uzyskać górskiego. Przez jakieś 2 godziny ciągłych prób i wczytywań gry nie udało mi się uzyskać ANI JEDNEGO nie-żółtego chocobo. Próbowałem z Wonderfull S i Great z okolic Rocket Town A, później wytrenowałem go na S. Sprawdzałem wszystko kilka razy i jestem praktycznie pewny, że wszystko (teoretycznie) robię dobrze. Jakieś sugestie?
Barilla

Post autor: Barilla »

a jesteś pewien Shade że dajesz im odpowiedniegu Nut'a? potrzebny jest carob nut którego można ukraść od Vlakoradosa w okolicach Bone Village.

A teraz pytanie z mojej strony - do czego służy Mythril który dostaje sie od spaiacego staruszka na kontynencie midgar na zachód od Mythril Mines? pisze przy nim tylko: "Might be of some help to you..." a użyć sie go nie da bo to Key item... pliss pomóżcie

Pozdrawiam wszystkich a w szczególności Buźka
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Jezeli oddasz Mythril kowalowi koło Gold Saucera, to dostaniesz Great Gospel, ostatni limit Aeris :]
Ostatnio zmieniony pn 05 wrz, 2005 21:22 przez Izrail, łącznie zmieniany 1 raz.
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
gilgamesh
Cactuar
Cactuar

Post autor: gilgamesh »

Gość pisze:Pozdrawiam wszystkich a w szczególności gilgamesh
Oj Iz, dales sie nabrac :D . Przeciez kazdy juz zna ten glupi trik.
Gość

Post autor: Gość »

Gość pisze: jesteś pewien Shade że dajesz im odpowiedniegu Nut'a? potrzebny jest carob nut którego można ukraść od Vlakoradosa w okolicach Bone Village.
Jestem pewny. Rozumiem mieć pecha... ale przez 2 godziny?!
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Czasem tak bywa - raz udaje się natychmiast, kiedy indziej potrzeba kilka - kilkanaście lub kilkadziesiąt prób. Zdarza się dość częśto, że na wynik wpływa powalczenie przed rozrodem na mapie świata lub rozegranie dodatkowych wyścigów, bądź kontynuowanie przez jakiś czas głównej linii fabuły.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Shade

Post autor: Shade »

Dzięki. Niestety losowe walki i wieki spędzone w Gold Saucer nie pomagają. Za późno się za to zabrałem. Teraz przejście dalej będzie mnie kosztowało sporo AP za Diamonda (brak Apocalypse itp.). Poeksperymentuję jeszcze chwilę, ale chyba nie mam wyboru.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”