Wg. mnie break Hp to bardziej na minus niz na plus - jezeli masz celestiale to wiekszosc postaci zadaje naprawde wielkie obrazenia kiedy ma MAX hp! (bez break hp jest to 9999) a jasnym jest to iz latwiej wyleczyc postac ktora ma mniej energii (a Ci lepsi bossowie i tak odbieraja po 999999 wiec zgon jest pewnyIshias pisze:Mam Ribbon i Break limit HP to musi byc obowiązkowo! A co bycie mi doradzili włozyc w 2 wolne sloty?? Co się najlepiej przyda!

Co do zbroi to jak masz ribbon to jeszcze curseproof i deathproof i radze ta zbroje dac juz Auronowi...
Poza tym do wiekszosci bossow bedziesz robil osobne zbroje z osobnymi cechami - uwierz mi;)
Koniecznie ktoremus z wojow wstaw auto-phoenix - polecam Kimahriego...
Jezeli chodzi o Lulu I Yune zadaja wieksze obrazenia kiedy maja max mp - wiec mozna im zwiekszyc zywotnosc... Ale nie trzeba - bez tego i tak swietnie unikaja ciosow

I to bybylo na tyle...
Pozatym... Ishias wiecej zapalu do gry... FF to rpg a taki gatunek wymaga wiele od gracza! Dobrze ze placisz tyle za zanmato! Gra pewnie sama wyczula ze grasz po najmniejszej linii oporu i wymaga tyle za zanmato