FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Harris

Post autor: Harris »

Ishias pisze:Mam Ribbon i Break limit HP to musi byc obowiązkowo! A co bycie mi doradzili włozyc w 2 wolne sloty?? Co się najlepiej przyda!
Wg. mnie break Hp to bardziej na minus niz na plus - jezeli masz celestiale to wiekszosc postaci zadaje naprawde wielkie obrazenia kiedy ma MAX hp! (bez break hp jest to 9999) a jasnym jest to iz latwiej wyleczyc postac ktora ma mniej energii (a Ci lepsi bossowie i tak odbieraja po 999999 wiec zgon jest pewny :/).. Wyjatkiem jest Auron ktoremu dobrze byloby wstawic break hp - zadaje wieksze obrazenia kiedy jego energia jest nadszarpnieta - wtedy pasek hp zamieni mu sie na kolor zolty, tyle tylko kiedy masz wiecej hp pasek zmieni juz kolor o wiele szybciej - co za tym idzie - zadajesz lepsze obrazenia wczesniej i przy tym zachowasz wiecej energii...

Co do zbroi to jak masz ribbon to jeszcze curseproof i deathproof i radze ta zbroje dac juz Auronowi...

Poza tym do wiekszosci bossow bedziesz robil osobne zbroje z osobnymi cechami - uwierz mi;)

Koniecznie ktoremus z wojow wstaw auto-phoenix - polecam Kimahriego...

Jezeli chodzi o Lulu I Yune zadaja wieksze obrazenia kiedy maja max mp - wiec mozna im zwiekszyc zywotnosc... Ale nie trzeba - bez tego i tak swietnie unikaja ciosow :lol:

I to bybylo na tyle...

Pozatym... Ishias wiecej zapalu do gry... FF to rpg a taki gatunek wymaga wiele od gracza! Dobrze ze placisz tyle za zanmato! Gra pewnie sama wyczula ze grasz po najmniejszej linii oporu i wymaga tyle za zanmato :lol: (nie zabijaj bossow zanmato! lamerstwo nie moze wziasc gory nad smakiem!)
Ostatnio zmieniony śr 24 sie, 2005 11:21 przez Harris, łącznie zmieniany 1 raz.
Ishias

Post autor: Ishias »

Harris pisze:FF to rpg a taki gatunek wymaga wiele od gracza!
Właśnie taki gatunek gier lubie najbardziej!! Dzięki za rade! Ale jak dasz Auto Pohenix i wyrzucisz wszystkie Pohenix Down a zostana ci Mega Pohenix to ma sie rozumiec ze to bedzie zucał!
Harris

Ishias pisze:Ale jak dasz Auto Pohenix i wyrzucisz wszystkie Pohenix Down a zostana ci Mega Pohenix to ma sie rozumiec ze to bedzie zucał!
Nie... Tylko normalny phoenix down na pojedyncza osobe... Przed chwila pisalem - FF to rpg a taki gatunek wymaga wiele od gracza!... Wszystko jasne?? :?
dzuljet

Post autor: dzuljet »

ok - teraz ja -

1) Ishias- w ogolnie przyjetym w tym kraju jezyku powimnno uzywac sie wyrazenia "jest napisane" badz tez jako zaprzeczenie " nie jest napisane" a nie " nie pisze gdzie je zlapac" to tylko tak na przyszlosc zebys wiedzial :D

a ja mam pytanie czy z miejsca gdzie zbieram te krysztalki w "Inside Sin" zaraz przed finalowa walka mozna sie wrocic do save"a?? pytam bo tylko tam spotykam Barbatosa a potrzebny mi na MA...
Harris

dzuljet pisze:a ja mam pytanie czy z miejsca gdzie zbieram te krysztalki w "Inside Sin" zaraz przed finalowa walka mozna sie wrocic do save"a?? pytam bo tylko tam spotykam Barbatosa a potrzebny mi na MA...

niestety nie mozna... autorzy uwazali ze za latwo bedzie zapisac stan gry przed final boss'em... dlatego wprowadzili przed nim "kamyczki" - zreszta mozesz sobie o tym przeczytac w opisie przejscia na stronie krypty;)

nauczycielka od j. polskiego sie znalazla 8) :grin: :D
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Poza ty Barbatos jest przed tym też... Na początku drugiej części najczęściej mi się trafiał
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
dzuljet

owszem jest napisane ( z naciskiem na jest napisane :grin: ) ze byloby zbyt latwo gdyby save byl zaraz przed Bossem - ja rozwazalam ewentualnosc taka ze zapisanie gry nic nie daje w kwestii kamyczkow tak jak w Omega Ruins ze skrzynkami jest to rozwiazne a ze mnie o Barbatos'a idzie i kamyczki odplywaja na dalszy plan to by mi pasowalo ale dzieki za odpowiedz - jestem bogatsza o nowa wiedze :grin: :grin: :grin: kolejny dzien stal sie swiatlem ;) ;) ;)

pozdrawiam :smile:

[ Dodano: Sro 24 Sie, 2005 14:46 ]
Eiko- ja tam laze juz pare godzin i nic ani sie z za rogu nie wychylil :(
Harris

dzuljet pisze:Eiko- ja tam laze juz pare godzin i nic ani sie z za rogu nie wychylil n
Jest w drugiej czesc po walce z seymourem - tam gdzie sa takie platformy ktore podnosza sie jak do nich podejdziesz - szukaj tam oraz obejdz arene i zejdz na dol do skrzyni na przeciwko tych platform - tam mialem juz go dosc ;)
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Albo tam gdzie jest przejście do skrzynki
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
dzuljet

He! Ostatni boss to dla mnie pryszcz! Zdecydowanie jest on za łatwy! Powinien mieć 4 transformacje i energi po 4mln!! O teraz to tak! Kto się ze mną zgodzi?? W omega ruins prawie udało mi sie otworzyc po kolei wszystkie skrzynki! ja je otwieram jak leci (nie ma co)! zostały mi ostatnie 4 i otwieram przed ostatnia i... Walka oczywiście!
Hlopie bloga sobie zaloz to Ci moze ulzy...

[ Dodano: Sro 24 Sie, 2005 17:30 ]
OneWingedAngel pisze:Barbatos`a można też spotkać w Omega Ruins.

nie bylo mi dane sie z nim spotkac w Omega Ruins.. w ogole jakos malo go jest u mnie :( ale dziex za podpowiedz :)
Ishias

Mam problem nie moge znalesc stworków z grupy MOLE. Mozecie mi na[pisac gdzie one występują? Dzięki!

[ Dodano: Pią 26 Sie, 2005 01:18 ]
Naprawde mam z nimi problem. Do tej godziny siedziec 1:26 dokładnie! Nie moge złapac tych ostatnich gdzie one występują? :?:

[ Dodano: Pią 26 Sie, 2005 01:23 ]
Aha i jeszcze jedno. Pokonałem wszystkie Dark Aeony ale nie moge znaleść Dark Penance szukałem tez na mapie i żadna nowa lokacjia mi sie nie pojawiła! Gdzie on jest?
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Ishias pisze:Aha i jeszcze jedno. Pokonałem wszystkie Dark Aeony ale nie moge znaleść Dark Penance szukałem tez na mapie i żadna nowa lokacjia mi sie nie pojawiła! Gdzie on jest?
Pokonałeś Dark Yojimbo 5 razy, a Dark Ixiona 2 razy?
Ishias

Ivy pisze:Pokonałeś Dark Yojimbo 5 razy, a Dark Ixiona 2 razy?

Pokonałem wszystkie Dark Aeony. Ale musze jeszcze 5 razy Yojimbo i 2 razy Ixiona.

[ Dodano: Pią 26 Sie, 2005 13:36 ]
Mam pytanko. Zostało mi do odblokowania na Spcies Conqest Nega Elemental czy musze żłapać każdego z nich po 4 razy? Bo złapałem wszystkie i nic. I jeszcze jedno kiedy mi sie odblokuje na MA "ORGINAL" stwór Ultima Buster?? Opócz Nega elemental mam złapane wszystkie.
Harris

Ishias pisze:Mam pytanko. Zostało mi do odblokowania na Spcies Conqest Nega Elemental czy musze żłapać każdego z nich po 4 razy? Bo złapałem wszystkie i nic. I jeszcze jedno kiedy mi sie odblokuje na MA "ORGINAL" stwór Ultima Buster?? Opócz Nega elemental mam złapane wszystkie.

http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=29 ....

i już 'Ciiiiiiii" :grin:
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Ishias pisze:Pokonałem wszystkie Dark Aeony. Ale musze jeszcze 5 razy Yojimbo i 2 razy Ixiona.
Dziecko, na litość boską. -_-' Raz możesz pokonac każdego Dark Aeona, a gdy pokonasz wszystkie, wtedy się pojawi Penance. Boże, moja cierpliwość sie wykańcza do tego człowieka -_-'.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”