Najlepsze składy FF 7, 8 i 9(zbiorczy temat)

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Dyzio

Post autor: Dyzio »

Wiem o tym napisałem w którymś poście że musi być Angel Wing. Więc ja nie wiem jak Glidor odbiera 9999 HP :] chyba ma 255 Spirit, Eva ( jak sie da ) i Luck ( jak sie da ). Dlatego najlepiej, Squall, Irvine i Zell. Jeśli nie chcemy bawić sie w Lion Hearta to najlepiej Eden 100 poziom + 255 Mag + 250 Boost i mamy 100 000 HP na czysto na każdego wroga. Ja Edena używałem w walce z Omegą.
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

jest jeszcze Selphie :D choc u niej to maloprawdopodobne ze akurat trafi the end
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
targaroth

Post autor: targaroth »

Gildor Laavel pisze:Z tym, że Irvine to jest pewniak, a jaką masz szansę, że ci Lionheart wyskoczy?
tylko ze trzeba miec duzo dobrej amunicji u Irvina.... najlepiej AP Ammo.. Pule ciezko zdobyc a obrazenia takiesame..
targaroth

OneWingedAngel pisze:W wersji na PC w Chocobo World jest tyle amunicji i innych że niewiadomo co z tym robić. Fajnie wygląda Fast Ammo (można prawie całą amunicję wystrzelić).
tylo ze jak nie mam FF na kompa :(... z fast ammo zeczywiscie fajnie wyglada tylko trzeba miec strasznie zreczny palec :P
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

targaroth pisze:tylo ze jak nie mam FF na kompa
na konsoli tez mozesz miec chocobo world tylko jakis tam pocket station...
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
targaroth

wlasieniech ktos powie czego tam trzeba i czy to jest do kupieni gdzies w polsce ogolnie...
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

chyba jest ale jak dla mnie to nie temat na takie gadki :P
Dyzio

Post autor: Dyzio »

[ Dodano: Czw 24 Mar, 2005 ]
targaroth pisze:
Gildor Laavel pisze:Z tym, że Irvine to jest pewniak, a jaką masz szansę, że ci Lionheart wyskoczy?
tylko ze trzeba miec duzo dobrej amunicji u Irvina.... najlepiej AP Ammo.. Pule ciezko zdobyc a obrazenia takiesame..
ale tu ważna jest szybkość u Pulse :d. Mi nie brak Pulse jak mam 100 Energy Crystal.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Nawet Normal Ammo starczy. Przy długim upływie czasu z 50 pocisków da się wystrzelić a obrażenia 2-3 x większe niż w Fast Ammo. Świetnie Omege się z tego ubija.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Gildor Laavel

Post autor: Gildor Laavel »

targaroth pisze:tylko ze trzeba miec duzo dobrej amunicji u Irvina
To akurat nie powinien być problem: jeżeli dobrze sobie przypominam, AP można "wyrafinować" z tonberry knife, czego zdobycie nie powinno przedstawiać większych problemów.
Gildor Laavel

Post autor: Gildor Laavel »

OneWingedAngel pisze:Z 1x Chef's Knife można zrobić 20 AP Ammo.
No właśnie o to mi chodziło, a tego surowca dostaje się przemysłowe ilości podczas zdobywania Tonberry'ego jako Gf-a
Agher

Post autor: Agher »

Hmm....
to mój pierwszy post. hehe : )
cóż, powiem moze o Finalu IX bo w tego jak narazie grałem z tu wymienionych. Wg. najlepszy skład doń to:
Zidane - jest z musu, potrafi niezle dokopać, szczególnie gdy ma przy sobie Ultima Wepon, a trance Zidana to murowane 9999 dla wroga, i to nawet od początku 3 płyty.
Steiner - jest tu ponieważ ma 3 piękne umiejętności: Darkside, Minus Strike i Shock. O ile o pierwsze dwie łatwo się postarać, i się znakomicie uzupełniają, o Shocka, trzeba się pomęczyć, mozna go zdobyc (chyba) jedynie z jednego miecza (Rahgnarok) który jest w jednym z ostatnich Chocographów, bodajrze Outer Island 2, ale za to efekt piękny. 9999 obrazen.
Vivi - chyba kazdy przyzna ze jego Black Magic jest wypasione. Death, Flare, Meteor i Doomsday, poprostu wymiatają. Jak nie zabijesz wroga Deathem, zadajasz mu powyzej 8000 z flary, albo wykańczasz go w 10 sek. Doomsdayem.
Dagger - W teamie mam ją z 3 powodów. Bahamut, Odin i jej nienaganna, onieśmielająca figura. (mniam). Bahamut - powyzej 6000 dla wszystkich (od 3 płytki hehe :D), Odin - zabija :D hehe.

No to tyle. co do innych to Eiko jest prawie bez użyteczna. Po co sie bronic przed czarami zywiolowymi, skoro mozna wroga zjechac zadajac mu mase damagów :D, Amarant i Freya, ujda, A Quina(she/he :D) przydaje sie do trenowania, bo ma fajne czary Blue Magic(Lev5 Death :D)
Flaming Amarant

Post autor: Flaming Amarant »

Agher pisze:Eiko jest prawie bez użyteczna.
OMG :roll: Przeczytałeś poprzednie strony tego topicu???
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Flaming Amarant, wszystko zależy od tego jaki styl walki preferujesz ^^ Dla mnie Amarant, Eiko i Freya były bezużyteczne ^^
Agher

Post autor: Agher »

mimo wszystko, Eiko jakoś mnie odstrasza. Wolę osobiście Garnet jako Healerke i Summonerke. i tyle
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”