Najlepsze składy FF 7, 8 i 9(zbiorczy temat)

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Pheonix

Post autor: Pheonix »

Najlepszy skład w VII: Cloud z 4x cutem wymiata, Yuffie tak jakoś mi się podobała ;) i Cid za swoje odzywki.

Naj team z IX: Zidane trance, Freya Dragon Crest, Garnet Ark, Steiner Darkside i Shock.
Gildor Laavel

Post autor: Gildor Laavel »

targaroth pisze:naklada to na bardzo krotko
Niestety, ale trzeba się cieszyć chwilą, a jeżeli jest to w przypadku Irvina, to ta chwila może bardzo łatwo doprowadzić do końca walki :D
targaroth

Post autor: targaroth »

Gildor Laavel pisze:
targaroth pisze:naklada to na bardzo krotko
Niestety, ale trzeba się cieszyć chwilą, a jeżeli jest to w przypadku Irvina, to ta chwila może bardzo łatwo doprowadzić do końca walki :D
jesli chodzi o Squalla i Lionhearta to tez nie za dlugo bedzie :)
Gildor Laavel

Z tym, że Irvine to jest pewniak, a jaką masz szansę, że ci Lionheart wyskoczy?
Dyzio

Post autor: Dyzio »

Dlatego najlepszy jest Zell, maniak Zell + super fan FF8 = 40 ciosów od 8000 do 9999. Zellem atakowałem 8100 i ileś tam tylko niestety nie pamiętam co dałem Zellowi w ST czy Elem czy STR że takie duże obrażenia zadawał bez Meltdowna a niestety nie mam save :/
Gildor Laavel

W sumie jak na to patrzę, to jedyną pewną co do limitu osobą jest Quistis, bo i u Irvina i u Zella wszystko zależało od czasu jaki dostałeś na wyegzekwowanie wyroku...
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

ale Quistis nie zada takich obrazen jak oni,pomimo tego limitu czasowego
Dyzio

to najlepiej tak: Rinoa Triple + Meteor + 255 Mag a druga postać Eden na 100 levelu + 255 Mag i zadamy takie same straty jak Lion Heart
Gildor Laavel

Dyzio pisze:Rinoa Triple + Meteor + 255 Mag a druga postać Eden na 100 levelu + 255 Mag
Eden jest zbędny, bez tego sama Rinoa zada większe obrażenia niż Lionheart
Shimon pisze:Quistis nie zada takich obrazen jak oni,pomimo tego limitu czasowego
Nie będzie musiała, jeśli walczymy z normalnym stworkiem... Degenerator i bziuuu
Shimon
Cactuar
Cactuar

jesli chodzi o normalnych to tylko i wylacznie Quistis,jak najbardziej!!

ale mi chodzilo o walki z Weaponami 8)
Gildor Laavel

Shimon pisze:mi chodzilo o walki z Weaponami
W sumie jakby na to nie patrzeć to Quis też się nawet nieźle nadaje jako support, chociaż jeśli miałbym zmienić ją na kogoś, wybrałbym chyba Zella...
Shimon
Cactuar
Cactuar

jak za pierwszym razem walczylem z Ultima i Omega to mialem sklad:Squall,Irvine i wlasnie Quistis.niby pokonalem ich,ale bylo trudniej pomimo tego,ze Quistis ma to swoje Mighty Guard...znaczy trudniej w porownaniu z tym jak potem walczylem majac w skladzie Zell'a zamiast niej...osobiscie uwazam,ze o wiele latwiej sie walczy samymi chlopami ;)
Gildor Laavel

Ponieważ z wyjątkiem degeneratora i shockwave pulsar ona nie ma żadnych dobrych czarów ofensywnych, co innego Zell, postać stworzona typowo do walki, taki swoisty mnich z FF8...
Dyzio

[ Dodano: Czw 24 Mar, 2005 ]
Gildor Laavel pisze:
Dyzio pisze:Rinoa Triple + Meteor + 255 Mag a druga postać Eden na 100 levelu + 255 Mag
Eden jest zbędny, bez tego sama Rinoa zada większe obrażenia niż Lionheart
Shimon pisze:Quistis nie zada takich obrazen jak oni,pomimo tego limitu czasowego
Nie będzie musiała, jeśli walczymy z normalnym stworkiem... Degenerator i bziuuu
Eden nie jest zbędny jest bardzo potrzebnym GF zresztą chodzi o to by zadać wysokie obrażenia a Rinoa wcale sama nie odbiera więcej niż Lion Heart z Renzokukenem z 7 albo 8 ciosowym z Triple Meteorem i 255 Mag chyba że sie pokusisz o Angel Wing.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Właśnie przed chwilą sprawdziłam i efekty są opłakane - przy Mag 255, Triple, Expend3-1 i Aurze, Rinoa zadaje po 800 dmg na jeden odłamek meteorytu. Razem daje to 8000 dmg na czar, czyli łącznie 24000 dmg. Wynika z tego, że tylko w stanie Angel Wing Rinnie trzaska magią jak natchniona, ale Triple wtedy nie działa, więc o potrójnym Meteor można zapomnieć, no ale te 7-8 k za jeden odłamek w pełni to rekompensuje(8 k x10 = 80 k, czyli zdecydowanie lepiej niż Wihisng Star - 8x 9999 dmg)
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”