Najlepsze składy FF 7, 8 i 9(zbiorczy temat)

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Kurizu

Post autor: Kurizu »

O co wy sie sprzeczacie Każdy skład jest najlepszy byle by umieć nim grać. szkoda że nie można sobie pograć między soba bo wtedy byśmy naprawdę wiedzieli kto jest dobry :!: :!: :!:

Con2 w Łodzi (konwent o Final Fantasy) 3-4 września
Ostatnio zmieniony sob 29 sty, 2005 02:15 przez Kurizu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Cloud_th pisze: co wy sie sprzeczacie Każdy skład jest najlepszy byle by umieć nim grać. szkoda że nie można sobie pograć między soba bo wtedy byśmy naprawdę wiedzieli kto jest dobry
ciekawe jak sobie to wyobrażasz. A poza tym jak by te walki wyglądały: Kto pierwszy będzie miał ruch, wygrywa. Czadoooooowo......
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Kurizu

Nie do końca od czego są phoenixy ite inne komba ?? walka by była Genialna i wygrał by ten kto ma lepszą strategie bo w końcu te 0,3 sekundy czy wiecej między turami zbytniej różnicy nie robi :D :D No i jest jeszcze Hast i Slow :)

Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Cloud_th pisze:O co wy sie sprzeczacie Każdy skład jest najlepszy byle by umieć nim grać. szkoda że nie można sobie pograć między soba bo wtedy byśmy naprawdę wiedzieli kto jest dobry

Dla mnie totalny bez sens,no ok.postacie róznia sie parametrami,zdolnosciami,a jak bys je rozwijał :?: :?: jesli zawsze miały by takie same statystyki,to z góry wiadomo kto wygra
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

No, ten kto ma najlepszy limit, jak sądzę ;)
glamorous vamp
Kurizu

postacie róznia sie parametrami,zdolnosciami,a jak bys je rozwijał n n jesli zawsze miały by takie same statystyki,to z góry wiadomo kto wygra
Przecież statystyki też można zmieniać. w końcu są potwory z których można przerabiać przedmioty na itemy podwyższające status : :!: :?:

Pozatym statystyki wpływają na rozwój twojego doświadczenia a nie na zdolności bojowe podczas walki. Zawsze mnie uczono o jRPG że nie liczy się siła tylko liczy sie taktyka :D

Con2 w Łodzi (konwent o Final Fantasy) 3-4 września[/quote]
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Ale tylko w siódemce(Source'y) i ósemce(X plus, Devour), a w dziewiątce poza ekwipunkiem nic takiego nie ma.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Kurizu

Co racja to racja
W dziewiątce nie da sie modyfikowac postaci :( Ale interesująca by była sytuacja gdyby(no właśnie gdyby ) bohaterowie z róznych części mogliby z sobą walczyć np Cloud ze Squalem albo Quistis z Quina (ciekawa zbierzność imion :D i obie władają Blue Magic :grin: )
A co do składu to waszym zdaniem lepsza jest walka wręcz czy walka magiczna (która część jest najlepsza pod tym względem ?? )

Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

W 7-mce jest swoista równowaga między fizykami a magikami, bo KotR ma swój odpowiednik w Highwindzie i Omnislashu oraz kombo Tify. W ósemce bezwzględnie przeważa bryutalna siła, z wyjątkiem niektórych(niewielu) Blue Magic Quistis i Rinoy pod Angel Wning. W 9-tce dominuje magia potem, po odpowiednim treningu, woje równają się w sile z magami, więc można uznać, że magowie są tu minimalnie silniejsi.
Ostatnio zmieniony ndz 30 sty, 2005 00:01 przez Sephiria, łącznie zmieniany 2 razy.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Kurizu

Dobrze wiedzieć czyli mój dream team z każdej części nie odxchodził od normy :D
Zack

Post autor: Zack »

Skład w ff VII to Cloud Cid I Red XIII
a w ff VIII Squall Zell i Irvine( lub Rinoa) :grin:
Kurizu

Czyżbyś wolał męski skład ?? Ja zazwyczaj przepadam za damskim składem (może dlatego że niektóre bohaterki są naprawdę Cute ) Ale widzę żelubisz bohaterów którzy walczą. Swoją drogą te postacie też są fajne :D

Con2 3-4 września w Łodzi
Zack

Post autor: Zack »

Nic nie mam do panienek z ff niektóre są naprawde świetne (Rinoa,Tifa)ale najlepiej gra mi się tymi bohaterami za każdym razem gdy gram tak wygląda moja drużyna :smile:
Kurizu

A jak proponował byś ich rozwijać bo ja raczej nie grywałem tymi postaciami (tylko raz jak przechodziłem siódemke na 100 % )

Con2 3-4 września w Łodzi
CloudYuffieRed

Post autor: CloudYuffieRed »

ff7 - Cloud red-albo barret yuffie-albo barret :P
ff8 - Squall Rinoa Zell - albo irvin
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”